Inloggen

19 maart ’18 Pasen in de Zonneklas

Maandag gingen we sporten in de sporthal De Blookberg in Zutendaal. De kinderen hebben zich een hele namiddag uitgeleefd op de fietsjes, springkastelen, hindernissenparcours en we sloten de activiteit af in een gezellige en rustige snoezelruimte. Het was een vermoeiende maar leuke dag! Nogmaals bedankt aan de oma van Charlie voor de begeleiding. 

De rest van de week stond in het teken van Pasen. Wat is Pasen eigenlijk? Samen met de kinderen probeerde de juf hier een antwoord op te vinden.

In de Paashoek kon je als een echte paashaas aan de slag. Rijgen van linten door paaseieren, paaseieren rondbrengen in de klassen, paaseieren versieren met klei en puzzelen, wat hadden ze het druk!

In de kring probeerden we enkele rekenoefeningetjes uit. De juf koos enkele kindjes uit en deze moesten dan een opdrachtje doen (bvb van kleinste naar grootste getal gaan staan, enkele simpele teloefeningen). Sommige kinderen wilden daarna werken rond optellen en aftrekken. De juf zorgde daarom voor een leuke rekenactiviteit waarbij ze konden oefenen aan de hand van oefenkaartjes en paaseitjes. Wat een bollebozen zitten er toch in de zonneklas.

Pasen is niet alleen een feest waarbij we paaseitjes zoeken en opeten, Pasen is ook het feest waarbij we Jezus en zijn verrijzenis (wat een moeilijk woord was dat!) vieren. We maakten het dus even rustig in de klas en staken de kaarsjes aan, daarna vertelde de juf het Paasverhaal.

Deze week werd er ook hard gewerkt aan een paashaas, de kinderen stempelden het hoofd van de paashaas met een vork. Dit vonden ze best wel gek, want met een vork stempel je toch niet? De oortjes/ogen en neus werden uit geprikt of geknipt en op de hoofdjes geplakt. Tot slot tekenden ze nog allemaal mooie paaseitjes rondom de paashaas. Wat een mooi resultaat is het geworden!

Natuurlijk werden er ook leuke spelletjes gespeeld en werden er enkele leuke paasverhaaltjes voorgelezen.

Het was een fijne week!

Meer foto's bekijken? Ga dan zeker eens naar het foto album.

Zonnige groetjes

Juf Lize (interimaris juf Veerle)