Inloggen

13-24 november ’17 – Het boekenproject in de zonneklas

Op een dag stond er plots een koffer in de zonneklas. Er was een mysterieuze brief bij. Deze was van Boekenpiet. Hij had een groot probleem. Lees maar:

Dag lieve kindjes,

Jullie zullen wel heel benieuwd zijn van wie deze zware koffer is.

Ik ben Boekenpiet en ik kwam verleden week met Sinterklaas van Spanje naar jullie land.

Mijn boekenkoffer "mijn grootste schat" heb ik natuurlijk mee gebracht.

Ik ben bang dat deze boekenkoffer verloren zal gaan tussen alle andere pakjes op de stoomboot en in deze drukke tijden heb ik weinig tijd om te lezen en te genieten van al mijn boeken.

Daarom zou ik willen vragen of jullie op mijn koffer willen letten.

Jullie mogen hem lenen maar moeten er wel goed zorg voor dragen.

Zijn jullie nieuwsgierig?

Kijk dan maar eens welke mijn lievelingsboeken zijn. Als ik tijdens mijn ronde in de buurt kom spring ik regelmatig eens binnen, dus jullie horen binnenkort nog wel van mij.

Hopelijk is mijn boekenkoffer bij jullie in goede handen.

 

Groetjes,

"BOEKENPIET"

 

Heel voorzichtig hebben we de koffer geopend en gepiept welke de lievelingsboeken van Boekenpiet waren:

Een kookboek, sprookjesboek, prentenboek, strips, ….

Iedere nacht kwam Boekenpiet even checken of we wel goed voor zijn koffer zorgden. Hij legde telkens een rijmpje erbij zodat we moesten raden welk boek we uit zijn koffer mochten halen. Zo leerden we die dag over dat boek. We kleurden, stempelden, en knipten letters voor ons reuzeboek. We fantaseerden zelf een verhaal en tekenden er prachtige prenten bij. We maakten volgen het recept uit zijn kookboek "popcorn" en ook allerlei sprookjes kwamen aan bod.

De ouders werden uitgenodigd in de klas om te komen voorlezen. Heel speciaal was een Pools verhaaltje door de mamma van Szymon. Hij vertaalde het voor ons zodat we wisten waar het verhaaltje over ging. 

Dank u wel aan al de voorleesmamma's. Het was zeer leuk en voor herhaling vatbaar.

Ook zijn we naar de  Bib geweest, waar Hilde ons een rondleiding en een puzzelspel gaf.

Op een avond mochten de kleuters in nachtkledij naar de klas komen terwijl de ouders werden uitgenodigd op een boekenbeurs.

De juf vertelde een gezellig slaapwel verhaal

Maar oei op een dag was de koffer verdwenen. Boekenpiet miste toch zijn boeken. Als dank voor de goede zorgen kregen we speelgoedboekjes waarin we iets mochten uitkiezen voor in de klas. Hij zou zorgen dat we dat zeker gaan krijgen.

We hebben allen genoten van dit toffe project.