19 februari ’18 – Indianen

Na een discussie over het wel of niet nog leven van indianen, zijn we in de zonneklas gestart met een onderzoek.

Hoe leefden de indianen vroeger en waar vind je ze nu nog?

We hebben ons volledig ondergedompeld in hun cultuur waarin de natuur een grote impact had.

Tipi's, bizons, pijl en boog, medicijnmannen, vredespijpen, … passeerden de revue.

Het thema leefde in onze klas.

Klik op de foto en geniet van ons album.

15 januari ’18 – Rollebolle in de Zonneklas

Op 15 januari vertrok de zonneklas met de bus naar het sportcentrum in Genk.

Daar werd zoals jaarlijks rollebolle gehouden. Ohh wat hadden we plezier.

Klik op de foto en het bewijs is duidelijk.

December ’17 – Fijne feestdagen

De zonneklas wenst iedereen een

Vrolijk Kerstfeest

en een

Gelukkig Nieuwjaar.

 

13-24 november ’17 – Het boekenproject in de zonneklas

Op een dag stond er plots een koffer in de zonneklas. Er was een mysterieuze brief bij. Deze was van Boekenpiet. Hij had een groot probleem. Lees maar:

Dag lieve kindjes,

Jullie zullen wel heel benieuwd zijn van wie deze zware koffer is.

Ik ben Boekenpiet en ik kwam verleden week met Sinterklaas van Spanje naar jullie land.

Mijn boekenkoffer "mijn grootste schat" heb ik natuurlijk mee gebracht.

Ik ben bang dat deze boekenkoffer verloren zal gaan tussen alle andere pakjes op de stoomboot en in deze drukke tijden heb ik weinig tijd om te lezen en te genieten van al mijn boeken.

Daarom zou ik willen vragen of jullie op mijn koffer willen letten.

Jullie mogen hem lenen maar moeten er wel goed zorg voor dragen.

Zijn jullie nieuwsgierig?

Kijk dan maar eens welke mijn lievelingsboeken zijn. Als ik tijdens mijn ronde in de buurt kom spring ik regelmatig eens binnen, dus jullie horen binnenkort nog wel van mij.

Hopelijk is mijn boekenkoffer bij jullie in goede handen.

 

Groetjes,

"BOEKENPIET"

 

Heel voorzichtig hebben we de koffer geopend en gepiept welke de lievelingsboeken van Boekenpiet waren:

Een kookboek, sprookjesboek, prentenboek, strips, ….

Iedere nacht kwam Boekenpiet even checken of we wel goed voor zijn koffer zorgden. Hij legde telkens een rijmpje erbij zodat we moesten raden welk boek we uit zijn koffer mochten halen. Zo leerden we die dag over dat boek. We kleurden, stempelden, en knipten letters voor ons reuzeboek. We fantaseerden zelf een verhaal en tekenden er prachtige prenten bij. We maakten volgen het recept uit zijn kookboek "popcorn" en ook allerlei sprookjes kwamen aan bod.

De ouders werden uitgenodigd in de klas om te komen voorlezen. Heel speciaal was een Pools verhaaltje door de mamma van Szymon. Hij vertaalde het voor ons zodat we wisten waar het verhaaltje over ging. 

Dank u wel aan al de voorleesmamma's. Het was zeer leuk en voor herhaling vatbaar.

Ook zijn we naar de  Bib geweest, waar Hilde ons een rondleiding en een puzzelspel gaf.

Op een avond mochten de kleuters in nachtkledij naar de klas komen terwijl de ouders werden uitgenodigd op een boekenbeurs.

De juf vertelde een gezellig slaapwel verhaal

Maar oei op een dag was de koffer verdwenen. Boekenpiet miste toch zijn boeken. Als dank voor de goede zorgen kregen we speelgoedboekjes waarin we iets mochten uitkiezen voor in de klas. Hij zou zorgen dat we dat zeker gaan krijgen.

We hebben allen genoten van dit toffe project.

 

 

16 oktober ’17 – Griezelen in de zonneklas

Op een morgen was het heel donker in onze klas. Er hingen skeletten tegen het raam en griezel pompoenen staonden in de klas verspreid.

Halloween!!!!!!

De juf vertelde over heksen. Platvoetje was gelukkig een lieve heks. Ook bij de verteltent ging het over een lieve heks. We weten nu welke dieren haar lieveling zijn en toveren lukt ons ook al goed. 

Op vrijdag bracht Frank (de man van juf Veerle) een grote pompoen naar de klas. Samen met enkele helpers is deze omgetoverd naar een griezelpompoen. Met het pompoenvlees is daarna lekkere soep gemaakt. De ganse ketel moest eraan geloven. Lekker Hmmmmmm !!!!!!

De week daarna zijn we op zoek gegaan naar heksen en kabouters in het bos. Deze hebben we niet kunnen ontdekken. Wel zagen we mooie paddestoelen en waren de blaadjes in herfstkleuren veranderd. Eikels, kastanjes en blaadjes werden verzameld. Deze dienden in de klas voor het na tekenen en wegen. Ook hebben we een egeltje geknutseld. Je ziet het wel aan de vele foto's: We hebben veel geleerd over Halloween en de herfst.

 

Fijne herfstvakantie.

01 september ’17 – Welkom in de zonneklas

Welkom in de Zonneklas.

Elke kleuter, ouder, klaspop en juf kijkt uit naar het nieuwe schooljaar. Elk doet dat op zijn manier: verlangend, afwachtend, nieuwsgierig, angstig, … We gaan samen uitkijken binnen een nieuwe of vertrouwde omgeving met bekende, minder bekende en nieuwe mensen rond ons heen.

Zo hebben we de eerste twee weken de verschillende hoeken van de klas verkend. We keken welke materialen hier aanwezig zijn, met hoeveel we er mogen spelen en welke regels er gelden. We kozen ons symbool en leerden ook over de verschillende vormen (circel, driehoek, vierkant).

 

Goed om te weten:

Dinsdag 19 september (20 h): ouderavond.