16 oktober ’17 – Griezelen in de zonneklas

Op een morgen was het heel donker in onze klas. Er hingen skeletten tegen het raam en griezel pompoenen staonden in de klas verspreid.

Halloween!!!!!!

De juf vertelde over heksen. Platvoetje was gelukkig een lieve heks. Ook bij de verteltent ging het over een lieve heks. We weten nu welke dieren haar lieveling zijn en toveren lukt ons ook al goed. 

Op vrijdag bracht Frank (de man van juf Veerle) een grote pompoen naar de klas. Samen met enkele helpers is deze omgetoverd naar een griezelpompoen. Met het pompoenvlees is daarna lekkere soep gemaakt. De ganse ketel moest eraan geloven. Lekker Hmmmmmm !!!!!!

De week daarna zijn we op zoek gegaan naar heksen en kabouters in het bos. Deze hebben we niet kunnen ontdekken. Wel zagen we mooie paddestoelen en waren de blaadjes in herfstkleuren veranderd. Eikels, kastanjes en blaadjes werden verzameld. Deze dienden in de klas voor het na tekenen en wegen. Ook hebben we een egeltje geknutseld. Je ziet het wel aan de vele foto's: We hebben veel geleerd over Halloween en de herfst.

 

Fijne herfstvakantie.

01 september ’17 – Welkom in de zonneklas

Welkom in de Zonneklas.

Elke kleuter, ouder, klaspop en juf kijkt uit naar het nieuwe schooljaar. Elk doet dat op zijn manier: verlangend, afwachtend, nieuwsgierig, angstig, … We gaan samen uitkijken binnen een nieuwe of vertrouwde omgeving met bekende, minder bekende en nieuwe mensen rond ons heen.

Zo hebben we de eerste twee weken de verschillende hoeken van de klas verkend. We keken welke materialen hier aanwezig zijn, met hoeveel we er mogen spelen en welke regels er gelden. We kozen ons symbool en leerden ook over de verschillende vormen (circel, driehoek, vierkant).

 

Goed om te weten:

Dinsdag 19 september (20 h): ouderavond.