Inloggen

Terug naar school

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         We zijn het nieuwe schooljaar weer goed gestart. Er zitten dit jaar 8 vlinders en16 rupsen in de vlinderklas. De eerste week hebben we weer stilaan kunnen wennen aan het schoolritme, het klasleven en aan elkaar. We verkenden de verschillende speelhoeken en materialen in de klas en maakten kennis met regels en afspraken. Iedere kleuter heeft een symbool gekregen (driehoek, vierkant of cirkel in verschillende kleuren). Die symbolen werden aangebracht bij hun werkblaadjes en schilderwerken op de muren, op de kapstokken en op de schuifjes voor contractwerk van de vlinders. De kleuters leerden hun symbool al tekenen en schilderen. Volgende week spelen we allerlei spelletjes i.v.m. geometrische vormen. Ook hebben we leren werken met de verschillende kalenders (weekkalender, aanwezigheidskalender en takenbord) en we leerden een welkomlied dat we iedere morgen samen zingen. Vrijdag vierden we de verjaardag van Timo, maandag en dinsdag de verjaardag van Liam en Axl. Op woensdag komt juf Nathalie in onze klas en om de week is juf Ellen in de Uiltjesklas en mogen daar enkele kleuters gaan spelen en werken. Met ons jaarthema "Hier vliegen geluksvoges" zetten we het welbevinden van iedere kleuter centraal en werkten we aan de verbondeheid met elkaar. 

Goed om te weten:

– Woensdag en vrijdag is het nog steeds fruitdag. Mogen we vragen dat iedere kleuter die dagen een stuk fruit of groenten meebrengt ( liefst gewassen of geschild in een doosje)