Inloggen

Kerstmis

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Na de sinterklaasdrukte was het alweer tijd om het volgende feest voor te bereiden. De kerstboom werd gezet en de klas werd mooi versierd. De dagen voor Kerstmis zijn de donkerste dagen van het jaar maar wij maakten het gezellig in de klas door regelmatig de lichtjes en kaarsjes aan te steken en we probeerden ook een lichtje te zijn voor elkaar. We kregen van meneer pastoor een toffe adventskalender die ons daar bij hielp. De vlinders van onze klas kregen weer contractwerk in hun schuifje. De poppenhoek bouwden we om tot kersthoek, daar konden de kleuters het kerstverhaal naspelen. Op de foto's kunnen jullie zien hoe de kleuters plannen proberen na te bouwen met allerlei constructiemateriaal, Knex, duplo, houten blokken…We knutselden een mooie nieuwjaarsbrief en leerden het nieuwjaarsversje. Het thema werd afgesloten met een gezellig kerstfeest en in de namiddag keken de kleuters samen met de kinderen van juf Wendy naar een mooie kerstfilm.