Inloggen

Mijn restaurant

We werkten in onze klas 2 weken rond het thema "mijn restaurant". Onze poppenhoek werd dus ook omgetoverd tot een gezellig restaurant met open keuken. De gasten konden drank en gerechten kiezen op de drank – en eetkaart , de ober leerde zijn klanten beleefd en vlot bedienen en de kok bereidde de heerkijkste gerechten In de keuken. Om dit alles in goede banen te leiden werkten we met rollenkaarten, zodat iedereen goed wist wat zijn taak was. Al spelend leerden de kleuters ook allerlei keukengerief kennen en juist gebruiken. Als kookactiviteit maakten we pizza's. Enkele kleuters hielpen groenten snijden maar Iedere kleuters mocht zijn of haar eigen pizza beleggen. Er werd een koksmuts geknutseld en een liedje en dansje aangeleerd voor het grootouderfeest. En aan al de enthousiaste reacties te zien en te horen hebben de oma's en opa's er zeker van genoten. Bedankt aan de mama's en papa's die zorgden voor het lekkere gebak.