Inloggen

Thema fruit

Ook dit jaar gingen de kleuters van de vlinderklas met de bus naar de fruitmarkt in Genk. We kochten daar allerlei soorten fruit om in de klas te onderzoeken en te proeven. Verschillende vriendelijke marktkramers deelden mandarijntjes en peren uit zodat ons winkelwagentje al vlug helemaal vol zat. We richtten een winkelhoek in en in onze fruitwinkel kon je met opdrachtenkaartjes verschillende fruitsoorten kopen. Klant en winkellier zorgden dat er goed geteld en betaald werd. De vlinders hebben fruit gewogen met de balans, de rupsen deden spelletjes rond tellen en sorteren. Tijdens een kringspel probeerden de kleuters geblinddoekt fruit te herkennen door te proeven. Voor sommigen was dat echt wel een grens verleggen, maar iedereen heeft het geprobeerd. Op het einde van het thema hebben we fruitspiesjes gemaakt en alles lekker opgegeten.