Inloggen

Heksen

Na het bezoek aan het heksenhuisje verleden week was de interesse rond heksen wel gewekt. Dus werd de poppenhoek omgetoverd tot grote, donkere heksenhoek. Toen we maandagmorgen in de klas kwamen volgde wel een grote verassing. Er lag een brief van heks Trezebees op de mat. Daarin stond dat ze verleden week toen wij bij het heksenhuisje waren niet thuis was, maar dat ze ons wel gezien. had. Ze was een beetje verder in bos kruiden aan't zoeken. Heks Trezebees had een groot probleem. Haar huisje stond op instorten en nu zou ze graag 's nachts in onze heksenhoek komen logeren. Wij vonden het ok en de volgende dag had ze zelfs haar dekentje en pantoffels laten liggen, want ze zou nog terugkomen. Ze leerde de juf zelfs een toverspreuk om de kleuters te doen zwijgen. En het werkte!  We leerden nog een versje en knutselden hekjes of een heksenmasker. In de heksenhoek konden de kleuters zich verkleden en heksensoep koken aan de hand van receptenkaarten. Donderdagmorgen lag er weer een brief, waarin heks Trezebees haar recept van heerlijke heksensoep verklapte zodat wij die vrijdag in de klas konden mkoken. Spinnen, vleermuizenbloed, toverletters, snottebellen, pompoen, wortels, uien en kruiden, dat waren de ingrediënten die de juf vrijdag meebracht. En heks Trezebees…, die kwam zelfs persoonlijk langs om een handje mee te helpen.