Inloggen

De eerste dagen in de vlinderklas

Maandag 1 september '18 stapten 19 enthousiaste kleuters weer onze klas binnen. Na 2 lange vakantiemaanden zijn de 5-jarige kleuters eindelijk vlinder geworden en we kregen er ook 3 nieuwe rupsjes bij. De voorbij 2 weken hebben we weer stilaan kunnen wennen aan het schoolritme, het klasleven en aan elkaar. Alle kleuters hebben een symbool mogen kiezen (driehoek, vierhoek of cirkel in verschillende kleuren)  dat werd aangebracht bij hun werkjes en bij hun kapstok. Ze leerden hun symbool tekenen en schilderen en we speelden allerlei spelletjes rond geometrische vormen. We verkenden alle speelhoeken in de klas en bespraken de verschillende materialen die er thuishoren. De nieuwe kleuters maakten kennis met regels en afspraken in de verschillende hoeken maar ook voor de kleuters die er verleden schooljaar al waren was het zinvol deze nog eens te horen, want 2 maanden vakantie doen veel vergeten. Ook leerden de kleuters werken met de verschillende kalenders in de klas: de dagkalender, de weerkalender, de aanwezigheidskalender en het takenbord en we maakten samen een nieuwe verjaardagskalender. Het was ook al 2 maal feest in onze klas. We vierden de verjaardag van Robin en Elijah die 5 jaar werden. In het fotoalbum vinden jullie foto's van de eerste weken in onze klas.

Goed om te weten: Dinsdag 25 september '18 is het open-klasdag in onze klas. papa's en/of mama's zijn welkom van 8.30u tot 10.30u 

                               Vrijdagnamiddag 21/9 sponsorloop voor levensloop. 

                                                                                                                   Thema voor de volgende week: "Spinnen"