Inloggen

Zaaien met juf Chloé

Ik ben Chloë, stagiaire van UCLL te Hasselt. Ik heb de kans gekregen om 2 weken mijn eindstage te doen in de vlinderklas. Het thema van deze 2 weken was zaaien/planten en lente. We hebben veel leuke dingen gedaan. We zijn begonnen met het maken van een klasboom. Als de kleuters flink hadden gewerkt en fijn hadden gespeeld, lag er op het einde van de dag een stukje fruit onder de boom. De kinderen keken hier iedere dag opnieuw naar uit en waren erg enthousiast. Ook hebben we zelf gezaaid. Ze mochten kiezen tussen zaadjes van paprika en pompoen. We hadden een zaaikalender gemaakt zodat we iedere dag konden kijken of ons zaadje al gegroeid was. We gaven ze iedere dag water maar helaas kwam het plantje pas de voorlaatste dag boven de grond piepen. Dat was een fijn moment en de kinderen waren erg blij. Ook hebben we zelf gieters gemaakt, dit vonden ze geweldig en zeker omdat de gieter echt werkte. In de 2e week maakten we een lente wandeling. We gingen opzoek naar allerlei soorten bloemen a.d.h.v. opdrachtenkaartjes. We hadden heel veel geluk met het weer en hebben genoten van deze wandeling. Natuurlijk werkten we ook aan de cadeautjes voor moederdag. Hopelijk waren alle mama's blij met het zelfgemaakte boeketje. We hebben mijn stage en het einde van het thema afgesloten met een lentefeestje. De kleuters mochten zelf fruit – en groentespiesjes maken. Dit vonden ze fijn om  te doen en ze hebben lekker gesmuld. er werd leuke muziek opgezet en we maakten er een gezellige dag van.

Ik ben blij dat ik in het klasje van juffrouw Monique mocht zijn want ik heb hier erg van genoten. Ik ga de kleuters heel hard missen en hoop dat ik hen toch nog wel eens tegen ga komen.