Pasen

De eerste week van thema Pasen kwam Juf Chloé stage doen in onze klas. Ze deed allerlei leuke en leerrijke activiteiten, maar het hoogtepunt waren de 4 kuikentjes die ze meebracht. We leerden erover en verzorgden ze goed, maar ondanks onze goede zorgen is er toch één kuikentje dood gegaan. Juf Monique bracht kippeneieren mee en die werden op verschillende manieren bereid: gekookt of gebakken als omelet of spiegelei. De kleine chocolade paaseitjes werden gebruikt voor verschillende activiteiten rond tellen, rangschikken en sorteren en natuurlijk werd er ook af en toe eentje geproefd. De vlinders van onze klas kregen contractwerk in hun schuifje en met een beetje aanmoediging van de juf raakten bijna alle opdrachten tijdig klaar. Ook werkten we rond het godsdienstig thema "Op weg naar Pasen". Via verschillende bijbelverhalen maakten de kleuters kennis met de eigenlijke betekenis van Pasen.. En natuurlijk maakten we traditioneel ook weer een mooi knutselwerkje voor Pasen. De kleuters oefenden verschillende technieken en het resultaat mocht er wezen. De paashaas beloonde alle kleuters door paaseitjes te verstoppen in de klas. Hij deed erg goed z'n best want we hebben flink moeten zoeken om ze allemaal te vinden. Zo werd de tweede trimester op een fijne manier afgesloten en nu kunnen we genieten van " twee rijtjes "( op onze klaskalender) paasvakantie.