Inloggen

Project “boeken”

Wij starten de projectweken met een bezoek aan de bibliotheek. Tijdens de rondleiding maakten we kennis met de regels van de bib en leerden we dat we er boeken kunnen lenen en hoe dat in zijn werk gaat. De tweede dag volgde de grote verrassing. Boekenpiet bracht een grote koffer met zijn boekenverzameling mee uit Spanje en omdat hij zo weinig tijd heeft deze drukke dagen mochten wij ze lenen. Daarin staken allerlei boeken: Kookboeken, prentenboeken, kranten, sprookjesboeken, strips, … Daarna kwam hij regelmatig op bezoek om te kijken of we ook wel zorg droegen voor zijn boeken en via een brief vertelde hij welke boeken we de die dag mochten gebruiken. Donderdag mochten we boekenpiet zijn kookboeken uit de koffer halen. Hij stopte in zijn lievelingskookboek het recept van pannenkoeken. Oma Cox kwam samen met oma M. Louise pannenkoeken bakken met de kleuters. We hebben ze allemaal opgesmuld maar ééntje bewaard voor boekenpiet. Vrijdagmorgen lag er weer een brief. Deze dag waren de stripboeken aan de beurt. Boekenpiet voegde kleine prentje uit de verschillende strips bij de brief zodat de kleuters de verschillende prenten konden associëren met de juiste strip en de kleine prenten erin konden zoeken. Maandag lazen we de krant, oefenden we de scheurtechniek en maakten we bladwijzers. Dinsdag kwam de papa van Issa een verhaaltje vertellen in 't spaans, Issa hielp bij het vertalen. De kleuters hebben ook genoten van boekenpiet zijn sprookjesboeken. Juf Nathalie vertelde het verhaal van Doornroosje, de volgende dag werd het verhaal van Hans en Grietje verteld en mochten de kleuters het dramatiseren. De vertelavond was ook een groot succes. Het was heel gezellig om samen in een sfeervolle klas in pyajama naar een verhaaltje te luisteren. Vrijdagmorgen volgde een grote verrassing. Boekenpiet had zijn boekenkoffer terug opgehaald maar bracht sinterklaasboekjes voor ons mee. Hij bedankte ons met koekjes voor de goede zorgen en we mogen speelgoed bestellen voor onze klas. Bedankt aan alle mama's en oma's die tijdens de projectweken een mooi verhaal kwamen vertellen.