Thema gevoelens

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  We werkten we in onze klas rond gevoelens. De 4 basisgevoelens: boos, bang, blij en verdrietig kwamen aan bod. Er werden verhalen verteld en tijdens de kringgesprekken daarover kregen de kleuters de kans om te vertellen over eigen ervaringen en hoe zij zich voelden in bepaalde situaties. Ook werkten we met "de doos vol gevoelens". We bespraken situatiekaartjes en de kleuters probeerden vanuit perspectief van anderen te kijken en zich in te leven in gevoelens van anderen. Samen luisterden we naar muziekfragmenten die de verschillende gevoelens uitdrukten. De bedoeling was dat de kleuters ze konden herkennen en benoemen. Het knutselen van stressballetjes kende veel succes.