Inloggen

Project “kleuren”

We werkten met de hele school rond het project "Kleuren". Elke morgen begonnen we de dag met een dansje op het kleurenlied. Wij, de vlinderklas vertrokken vanuit het boekje "Eefje Donkerblauw". De eerste week hebben we de kleuren, rood, geel en blauw gemengd om nieuwe kleuren te maken. De tweede week hebben we de primaire kleuren lichter en donkerder gemaakt met zwarte en witte verf. Onze klas werd mooi versierd met zelf geknipte en volgens een patroon geregen kleurenslingers en op het raam werd een mooie Mondriaan-schilderij geverfd. Tijdens de crea-dag mochten de kinderen klasdoorbrekend kiezen uit verschillende activiteiten. De oudste kleuters en de lln van het eerste en tweede leerjaar mochten deelnemen aan een workshop met Titatejater. We leerden een kleurenversje en liedje, knutselden regenbogen en speelden allerlei kleurenspelletjes. Ook deden we proefjes rond kleuren. Het project werd afgesloten met een tentoonstelling. De kleuters waren fier om hun werkjes tentoon te stellen en ik denk dat jullie ervan genoten hebben om eens te zien wat wij allemaal gedaan en geleerd hebben tijdens dit kleurenproject. Je kan meer foto's bekijken in het fotoalbum.