Inloggen

Thema politie – verkeer

IMG_1095 (Small)IMG_1081 (Small)IMG_1091 (Small)IMG_1108 (Small)                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Dinsdag, 26 mei brachten we een bezoek aan het politiekantoor in Bilzen. We kregen er een rondleiding van de papa en mama van Arthur die daar werken. We mochten een kijkje nemen in de garage waar de politievoertuigen staan, in de sportruimte, in de wapenkamer en in de burelen waar de oproepen binnenkomen en de camera's voor de cellen hangen. Natuurlijk gingen we ook naar de cellen kijken. We mochten er allemaal in, voor even maar, want niemand was zo stout dat hij moest blijven, zelfs de juffen mochten er snel weer uit." Politieagent", het is wel een spannend beroep maar de kleuters leerden ook dat politieagenten niet alleen "boeven vangen" maar dat ze nog heel wat andere taken hebben. In de klas leerden we daar een mooi versje over. Donderdag gingen we de verkeerssituatie in de schoolomgeving verkennen en leerden de betekenis van de verschillende verkeersborden kennen. We speelden met de autobaan op de mat en maakten een verkeerspark in de zandtafel. Het politiekantoor dat Hanne meebracht kende ook veel succes.