Verjaardag van Simon

Hiep, hiep, hoera, voor Simon! Hij werd in februari 6 jaar.

Carnaval

Verkleedkleren, maskers, slingers, carnavalmuziek…het was allemaal aanwezig in onze carnavalshoek. Het was plezant om eens voor even iemand anders te zijn, om eens goed gek te doen of te dansen op het meeslepende ritme van de carnavalsklassiekers. We speelden met ballonnen en deden er allerlei proefjes mee. Iedere kleuter knutselde een masker en we leerden een leuk carnavalslied. Maar het hoogtepunt van de week was toch het carnavalfeest. Samen feesten, gek doen, dansen, zingen en chips eten…een ideale afsluiter van het thema en een fijn begin van de krokusvakantie.

Fijne vakantie!

Verjaardag van Amélie

In januari vierden we de verjaardag van Amélie. Zij mocht als eerste van de klas 6 kaarsjes uitblazen. Dikke proficiat! 

Puzzelkampioen

Lauren werd puzzelkampioen bij de rupsen. Zij maakte als eerste alle puzzels van de puzzelrups.

Verjaardag van de juf vieren

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Op 25 januari was de juf jarig en dat werd gevierd. Mattea en Nore knutselden een mooie kroon voor de juf en alle kleuters hielpen bij het bereiden van het deeg voor oliebollen. Onder de speeltijd moest het deeg rijzen en verdubbelde het. Gelukkig maar,  want er waren heel veel smoutebollen nodig om al die hongerige buikjes te vullen. Ze smaakten hééééérlijk !

Rollebollen

Maandag 15 januari gingen we naar "rollebolle" in het sportcentrum in Genk. De kleuters konden naar hartelust experimenteren met uitdagend en uitnodigend spelmateriaal. Via een doorschuifsysteem doorliepen ze 10 verschillende speelhoeken waar ze hun motorische vaardigheden konden oefenen. Klik op de foto om meer foto's te bekijken in het fotoalbum.

De eerste week van het nieuwe jaar

Na een deugddoende vakantie kwamen we maandag 9 januari 2018 terug naar school. Voormiddag hebben we geëxperimenteerd met kaarsen en verschillende proefjes gedaan, namiddag klonken we op het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie. De vlinders luisterden naar verhalen van"de koning die wilde leren schrijven" uit pennenstreken en oefenden een juiste schrijfhouding en pengreep. Ze zijn ook gestart met het eerste schrijfpatroon "de lus".

Kerstmis

De kersttijd was een gezellige tijd in onze klas. We versierden samen de kerstboom en iedere dag begon met het adventsritueel. We kleefden een sterretje aan de donkere sterrenhemel en zongen het liedje " lieve ster kom er maar bij…" De kleuters deden hun best om in deze adventstijd een " lichtje " te zijn voor anderen. We knutselden en leerden onze nieuwjaarsbrief en de kleuters vonden het fijn om iedere dag te luisteren naar een stukje van het vervolgverhaal over Mieke en Wouter. De vlinders van onze klas kregen contractwerk in hun schuifje en werden aangemoedigd om zelfstandig hun opdrachten af te werken. Vrijdag 22 dec vierden we kerstfeest. De juf vertelde het kerstverhaal, we dronken chocomelk, aten lekkere cake en koekjes en speelden dobbel-en rijmspelletjes om de pakjes te verdelen. Namiddag keken we samen met de leerlingen van juf Wendy naar een kerstfilmpje. Het was een fijne afsluiting van de eerste trimester en iedereen keek uit naar de komende feesten en 2 heerlijke weken kerstvakantie. Bedankt aan alle mama's die zorgden voor de lekkere cake, wafels en koekjes.

Goed om te weten: Maandag 8 januari 2018 gaan we het nieuwe jaar goed inzetten met een nieuwjaarsreceptie

                               Maandag 15 januari 2018 gaan we "rollebollen" in Genk. Verdere info volgt nog.

Sinterklaas

Verjaardag van Katrijn en Paulien

 We vierden de 5 de verjaardag van Katrijn en Paulien. Proficiat!