Inloggen

17 november ’18 – thema restaurant

Gedurende twee weken leerden we in onze klas alles over het restaurant.

We maakten een echt restaurant in onze klas en konden ons verkleden als kok. We mochten eten koken in onze poppenhoek, die nu omgetoverd werd tot een echte grote keuken. We mochten ook klanten bedienen die in ons restaurant kwamen eten. Maar wat is een thema rastaurant zonder ook echt zelf dingen klaar te maken! We maakten samen verse soep! De groentjes snijden was nog een beetje moeilijk, maar met de hulp van de juf lukte het wel. De balletjes rollen konden de kleuters al als echte chefs. Ook maakten we samen het deeg voor pannenkoeken te bakken en toen de juf de pannekoeken gebakken had, hebben we ze samen lekker helemaal op gesmuld. Op vrijdag maakte we ook nog hapjes klaar voor de oma's en opa's . We mochten een zilveruitje of een stukje augurk en een kaasblokje op een tandenstoker prikken. Deze week hebben de kleuters dus drie sterren op het koksmuts verdiend. In de namiddag sloten we dit leuke thema af met het grootoudersfeest. Hopelijk hebben de grootouders er van genoten. 

 

– Volgende week werken we een weekje zonder thema, maar speel ik mee met de kleuters in de verschillende hoeken, met het speelgoed in de klas en nemen we eens de tijd om samen te puzzelen.

– Woensdag 21 november hebben we pedagogische studiedag en is er dus geen school voor de kleuters.

– Maandag 26 november beginnen we met het thema  wat ligt er in mijn schoentje? (thema sinterklaas + schoenen)

Meebrengen: een oude / te kleine schoen  om hiermee te knutselen tijdens dit thema. ( voorzien van naam aub)

Groetjes juf Sandra