Inloggen

28 september ’18 – thema vissen en huisdieren

Wat is een visjesklas zonder visjes?

Omdat onze klas de visjesklas is en we nog geen visjes hadden, gingen we samen op exploratietocht naar de dierenwinkel om visjes te kopen.In de dierenwinkel zagen we nog veel andere dieren: cavia's, vogels,chinchilla's, vissen, schildpadden en we mochten zelf de konijntjes stro geven. We mochten de visjes uitkiezen ,ze werden in een zakje gedaan en we gingen terug naar school. In onze klas maakten we de aquarium samen klaar en hadden de visjes een nieuwe thuis. De volgende dag kozen we namen voor de visjes en het is Harrie en Barrie geworden. We maakten een verzorgkalender, zodat we de visjes iedere dag goed konden verzorgen. De eerste week knutselden we ook een vis, kwam er blauwe rijst in het ontdekhoekje waarmee we konden spelen en waar we visjes in konden zoeken. We konden visjes vangen met een hengel en we leerden het liedje 5 kleine visjes waarbij we de visjes  leerden tellen, dit lukte al heel goed. Op vrijdag maakte we tonijn en zalmsalade. Mmmm hier hebben we lekker van gesmuld. 

Maandag was de openklasdag en mochten de mama's en papa's in de klas komen kijken. We knutselden een aquarium van een plastic flesje, waar we water in mochten doen en gaven dit water een mooi blauw kleurtje. We deden ook nog een sorteerspel, waarbij de kls. de juiste vorm van visje in de juiste vissenkom moesten leggen. Ook konden de kleuters nog een spelletje doen waarbij ze de visjes op de juiste volgorde moesten leggen a.d.h.v een opdrachtenkaart. We deden schrijfdans:met water,zeep en blauwe verf en maakten hiervan een mooie afdruk. Toen de afdrukken helemaal droog waren, hebben we ze nog mogen versieren door er visjes op te plakken. Deze week sloten we af met tik tak over het thema huisdieren, dit vonden de kleuters weer heel leuk. 

enkele medelingen:

– Deze week hebben we ook nog een kaarsenzakje geknutseld voor levensloop in genk.

– Ik wil al mijn kleuters en ouders nog even bedanken om zo goed te lopen en wandelen tijdens onze sponsorloop donderdag. Jullie hebben dat super goed gedaan !!!

– We hebben ook nog een spijtige mededeling: onze vissen Harrie en Barrie zijn deze week dood gegaan. We hebben samen een mooi plekje gezocht en hebben ze begraven.

Volgende week beginnen we een nieuw thema en het zal, mmm , lekker fruit zijn.