Inloggen

26 januari ’17 – Het nachtlampje van Jules (van 15/1 tot 26/1)

 Het nachtlampje van Jules.

De eerste week ging het vooral over licht en donker.

Al de kleuters brachten een lampje mee, we maakten een donker hoekje in de klas. we mochten schrijven in het zand op de lichtbak. leerden over de maan, de zon en de sterren. Iedere morgen hingen we de zon bovenaan en lieten we de maan gaan slapen en als we naar huis gingen, dan was het juist andersom. Dan mocht de maan bovenaan en moest de zon slapen gaan. Zo leerden we wanneer het nacht en dag was. We experimenteerden ook met onze schaduw achter een doek en keken naar een schimmenspel van rupjes nooit genoeg.

De tweede week van dit thema ging het dan meer over slapen gaan.

Er kwam een slaaphoekje in onze klas, we knutselden een knuffeldoekje. We mochten op donderdag ook onze knuffels meebrengen en gingen hiermee met onze pyjama aan spelen en dansen in de eetzaal. We hadden het ook over de verschillende slaapritueeltjes , zongen slaapliedjes en dansten op het liedje de wekker. 

Kortom het waren twee hele leuke, goed gevulde weken.

Volgende week werken we zonder thema. Ik doe de hele week losse activiteiten en observeer hierbij hoe de kleuters het doen.  

Groetjes Juf Sandra