Inloggen

30 november ’17 – thema sinterklaas

Thema Sinterklaas

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Maandag begonnen we dit thema met een tafelpoppenspel over de aankomst van de Sint. De Sint kwam naar ons land met de stoomboot. Deze kon in de klas dus ook niet ontbreken. Samen bouwden we ons eigen exemplaar. Ook verschenen er ineens heel veel zwarte pietjes in onze klas. Er werden lustig cadeautjes rond gebracht met de zware zak. We moesten ons ook voorbereiden voor het bezoek van de Sint en zijn pieten volgende week. We knutselden al een stoombootkroon en oefenden ons liedje en dansje in. Op de speciale aftelkalender kunnen we precies zien hoeveel daagjes we nog moeten slapen voor dat ze komen. Ook speelden we bakpiet en maakten we overheerlijke pepernoten. Het werd een gezellige drukke week.

volgende week:

– Maandag 4 december: Namiddag komen sint en zijn pieten op bezoek.

– Woensdag 6 December: pedagogische studiedag = geen school voor de kleuters.