Inloggen

24 november ’17 – Loekie het toverboekie (project boeken)

Project boeken: Loekie het toverboekie

Maandag kwamen we de klas binnen en wat vonden we daar in de onthaalhoek? Een speciaal boekje! Zo eentje hadden we nog nooit gezien. Het had armen, benen en een gezichtje. Maar toen we er in keken, was het boekje nog leeg. Op de eerste pagina stond een beetje uitleg. Het boekje heette Loekie en het was een toverboekie. Het boekje ging ons al zijn lievelingsboeken laten zien. Ieder dag toverde Loekie iets nieuws in zijn buikje. Rond dit boekje deden we dan activiteiten in de klas. Zo kwamen er verschillende leuke boeken aan bod, zoals: flapjes en zoekboeken, de krant, een kookboek, de kinderbijbel, een sprookjesboek, een muzikaal boekje enz…Ons klein boekenhoekje werd omgetoverd tot een kleine bibliotheek, waar we naar hartelust konden lezen en kijken in boekjes. We deden verschillende leuke activiteiten, zoals: een recept volgen uit het kookboek, bewegen en experimenteren met kranten, er kwam een knipbak in de klas, we leerden enkele sprookjes kennen en nog veel meer. Ook heel leuk  in deze twee weken waren de voorleesmomenten. Mama's/ papa's, oma's en zelfs de leerlingen van het tweede leerjaar kwamen een verhaaltje voorlezen. Kortom het waren twee leuke weken boordevol lees en luisterplezier met als gezellige afsluiter de pyjama voorleesavond.

Nog eens bedankt aan de ouders en grootouders die konden komen vertellen.