Inloggen

30 april ’19 – kleutersportdag

 

29 april ’19 – vieren van de verjaardag van Mathias

Op maandag vierden we de verjaardag van Mathias, die in de vakantie drie werd. Hiep hiep hoera!!!

   

27 april ’19 – welkom nieuwe kleuters.

op dinsdag 23 april kregen we er weer drie nieuwe vriendjes bij Welkom Ella-Louise, Xavier en Amélie.

20 april ’19 – thema pasen

Thema Pasen

op vrijdag 29 maart vierden we de verjaardag van Wout die drie werd hiep hiep hoera!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klik op de bovenstaande foto, om alde foto's van dit thema te bekijken.

22 maart ’19 – Alle kleuren van de regenboog

Op maandag stelde de juf het nieuwe thema voor aan de hand van een proefje. Enkele kleuters mochten twee verschillende kleuren samen mengen en hierdoor kwam er een nieuwe kleur tevoorschijn. Wow dit vonden de kleuters indrukwekkend. We bekeken ook de verschillende kleuren van de regenboog en konden hierna proberen een regenboog te kleuren of zelfs eentje na te bouwen met de grote strijkparels. Maandag vierden we ook feest in de klas want Matthias G was drie jaar geworden. Een dikke proficiat!!! hiep hiep hoera.

 

 

 

 

De hele week konden we kleuren herkennen,benoemen,mengen,sorteren en nog veel meer.

De juf vertelde een beeldend verhaal van geeltje en blauwtje, waarbij ze alles schilderde terwijl ze het verhaal vertelde. Hierna leerden we ook nog een versje over geeltje en blauwtje. We konden zelf kleurtjes mengen tijdens het schilderen met pipetjes en zagen hoe de kleurtjes mooi in elkaar liepen. Toen deze schilder werken droog waren, maakten we er een mooie vlinder van. Het was weer een leuke, goed gevulde week.

Volgende week beginnen we met het thema pasen, met de nadruk op kippen en eieren.

meebrengen: een  klein eierdoosje( 6 eitjes)

 

15 maart ’19 – themaloze week

Deze week kregen we er weer een nieuw vriendje bij. Daarom werkten we niet rond een thema, maar deden we natuurlijk wel weer leuke dingen. Er kwam een knipbak in de klas, hier konden we oefenen op knippen met verschillende soorten schaartjes en in verschillende soorten papier: karton, slingers, dun papier. Bij de klei kregen we deze week ook schaartjes aangeboden, waarmee we gerolde worstjes in stukken konden snijden. Ook deden de 3 jarige kleuters een knipwerkje, waarbij ze hondjes eerst moesten uit knippen en daarna terug samen moesten puzzelen. De 2,5 jarige kleuters knipten een mooie bloem. 

We hebben deze week ook weer veel gepuzzeld. De kleuters hebben allemaal een puzzelkaart en mogen iedere keer als ze een puzzel af hebben hierop een stickertje plakken. Is de kaart helemaal vol dan krijgen ze er een dikke pluim op en mogen ze deze mee naar huis nemen. Veel kleuters zijn hierdoor gedreven om hun kaart snel vol te krijgen. 

 

wist je dat:

– we volgende week werken rond het thema: Alle kleuren van de regenboog

– vanaf nu iedere vrijdag voormiddag juf. Lily komt meespelen en helpen in onze klas.

dav

11 maart ’19 – welkom Jolien

op maandag 11 maart kregen we weer een vriendje bij in onze klas. Welkom Jolien.

11 maart ’19 – hiep hiep hoera Lieke is 3

 Een dikke proficiat met je 3 de verjaardag !!!

 

28 februari ’19 – carnaval in de visjesklas

15 februari ’19 – thema licht en donker / slapen gaan.

De eerste week van dit thema legden we de nadruk op licht en donker.

In de klas werd het heel donker en we maakten het er gezellig met een nachtlampje en met kerstlampjes. We maakten een donkerhoekje in de klas, waar we met onze zaklampjes goed konden schijnen. De poppenhoek werd omgetoverd tot een slaaphoekje, We konden hier spelen met onze knuffels, rusten in het bedje , een verhaaltje lezen enz…

We schilderen ook de dag/nacht, konden een ster beplakken met maispops en nog veel meer. Vrijdag mochten de kleuters in pyjama naar school komen, dit was heel leuk. We gingen samen bewegen  en dansten samen met onze knuffel in de turnzaal, en de juf maakte een groot bed in de onthaalhoek en las hier een verhaaltje voor.

De tweede week lag de nadruk meer op het slapen gaan en knuffels. Wat moesten we allemaal doen voor we gingen slapen? Dit beelden we samen uit. We leerden een dansje van de wekker, gingen een keer met onze knuffels turnen in de turnzaal, we sorteerden de knuffels eens van klein naar groot. We speelden ook met onze schaduw en deden een spelletje. De oudste kleuters kregen een werkje waarbij ze de schaduw moesten zoeken van een voorwerp. Kortom het werden twee goed gevulde en gezellige knuffelachtige weken.