17 januari ’18 – De verjaardag van Lena

Vandaag vierden we de derde verjaardag van Lena en smulden we van de heerlijke wafeltjes. Een dikke proficiat !!!

We kregen er weer een vriendje bij

 Na de kerstvakantie kregen we er weer een vriendje bij.

Welkom Sander!

24 december’17 – kerstmis

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste wensen voor het nieuwe jaar!

de foto's van ons kerstfeestje vind je in het fotoalbum.

Na de vakantie komen er twee nieuwe vriendjes bij en werken we deze week niet rond een thema.

groetjes Juf Sandra

8 december ’17 – thema sinterklaas

De hoogtepunten van deze week waren het bezoek van de sint en het bord zetten in de klas. De kleutertjes waren héél flink geweest  en daarom kregen we hele leuke cadeautjes voor onze klas. Een dokterskoffertje, smartmax (magnetische blokken), maxi strijkparels, verschillende materialen om met de klei te spelen en blokken en auto's voor bij het houten treinspoor. 

 Volgende week komt Juf Chloé een weekje stage doen in onze klas.

Groetjes Juf Sandra

 

 

30 november ’17 – thema sinterklaas

Thema Sinterklaas

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Maandag begonnen we dit thema met een tafelpoppenspel over de aankomst van de Sint. De Sint kwam naar ons land met de stoomboot. Deze kon in de klas dus ook niet ontbreken. Samen bouwden we ons eigen exemplaar. Ook verschenen er ineens heel veel zwarte pietjes in onze klas. Er werden lustig cadeautjes rond gebracht met de zware zak. We moesten ons ook voorbereiden voor het bezoek van de Sint en zijn pieten volgende week. We knutselden al een stoombootkroon en oefenden ons liedje en dansje in. Op de speciale aftelkalender kunnen we precies zien hoeveel daagjes we nog moeten slapen voor dat ze komen. Ook speelden we bakpiet en maakten we overheerlijke pepernoten. Het werd een gezellige drukke week.

volgende week:

– Maandag 4 december: Namiddag komen sint en zijn pieten op bezoek.

– Woensdag 6 December: pedagogische studiedag = geen school voor de kleuters.

 

 

 

24 november ’17 – Loekie het toverboekie (project boeken)

Project boeken: Loekie het toverboekie

Maandag kwamen we de klas binnen en wat vonden we daar in de onthaalhoek? Een speciaal boekje! Zo eentje hadden we nog nooit gezien. Het had armen, benen en een gezichtje. Maar toen we er in keken, was het boekje nog leeg. Op de eerste pagina stond een beetje uitleg. Het boekje heette Loekie en het was een toverboekie. Het boekje ging ons al zijn lievelingsboeken laten zien. Ieder dag toverde Loekie iets nieuws in zijn buikje. Rond dit boekje deden we dan activiteiten in de klas. Zo kwamen er verschillende leuke boeken aan bod, zoals: flapjes en zoekboeken, de krant, een kookboek, de kinderbijbel, een sprookjesboek, een muzikaal boekje enz…Ons klein boekenhoekje werd omgetoverd tot een kleine bibliotheek, waar we naar hartelust konden lezen en kijken in boekjes. We deden verschillende leuke activiteiten, zoals: een recept volgen uit het kookboek, bewegen en experimenteren met kranten, er kwam een knipbak in de klas, we leerden enkele sprookjes kennen en nog veel meer. Ook heel leuk  in deze twee weken waren de voorleesmomenten. Mama's/ papa's, oma's en zelfs de leerlingen van het tweede leerjaar kwamen een verhaaltje voorlezen. Kortom het waren twee leuke weken boordevol lees en luisterplezier met als gezellige afsluiter de pyjama voorleesavond.

Nog eens bedankt aan de ouders en grootouders die konden komen vertellen.

 

28 november ’17 – een broertje voor Hailey

Hiep hiep hoera Hailey is grote zus. proficiat aan de ouders van Hailey met hun zoontje Aiden.

17 November ’17 – project boeken: Loekie het toverboekie

 project boeken: Loekie het toverboekie (13 november- 24november)

bekijk de foto's van de eerste week al in het fotoalbum 

niet vergeten donderdag 23 november voorleesavond (in pyjama) om 18.30

meebrengen: een sinterklaas speelgoedfolder

groetjes Juf Sandra

 

14 november’17 – de verjaardag van Iga

Dinsdag vierden we de derde verjaardag van Iga hiep hiep hoera!!!! we smulden van de lekkere cakejes en kregen een puzzel en boekje voor de klas.

13 november’17 – onze nieuwe vriendjes

 

 

 

 

 

 

 

De 5 nieuwe vriendjes van onze klas