Inloggen

16 november ’19 – Thema herfst

 Thema Herfst

Deze week genoten we van de herfstsfeer in en uit onze klas. We speelden met blaadjes in de klas, leerden een liedje, in onze ontdekbak mochten we spelen met kastanjes en eikels. Op woensdag gingen we naar het bos, waar we paddenstoelen zagen, we grote takken porbeerden op te heffen, we eens aan de stam van de boom voelden en ontdekten dat mos heel zacht was. Op vrijdag wilden we de regendans doen maar het typisch Belgische weer liet het afweten, dus deden we dit maar binnen. Het was weer een leuke gezellige week. Geniet van de sfeerbeelden.

 

Volgende week: thema grootouders.

Meebrengen: foto's van de grootouders (om hierover te vertellen)

2 gefrankeerde enveloppen met adres van de grootouders en afzender.

Groetjes juf Sandra

 

 

4 november ’19 – themaloze week

Beste ouders,

Deze week werken we niet rond een thema,maar kijken we waar de interesses en noden van de kleuters liggen. Hierrond doen we activiteiten. Ook verwelkomen we een nieuw vriendje in onze klas. 

Welkom Merlijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deze week puzzelden we veel, speelden we met magneten, met de houten ballenbaan, leerden we een vingerversje, knutselden we een parapluutje en leerden we ons nieuw vriendje kennen.

 

25 oktober ’19 – vieren van de verjaardag van Jolijn

vrijdag vierden we de verjaardag van Jolijn zij werd drie jaar. hiep hiep hiep hoera!!!

25 oktober ’19 – bang zijn (spookjes) + voorleesavond

20 oktober ’19 – thema bouwen (twee weken)

6 oktober ’19 – thema open en dicht week 2

 Druk op de foto om te ontdekken, wat we deze week allemaal deden in onze klas.

Op maandag starten we met een nieuw thema: bouwen en hier gaan we ook twee weken rond werken.

– Dinsdag 22 oktober: voorleesavond (verder info volgt)

– Woensdag 16 oktober: pedagogische studiedag (geen school voor de kleuters)

– Donderdag 24 oktober:  namiddag sponsorloop 

 

 

 

 

 

  Van wie is deze diadeem?

Hij ligt al enkele weken in de klas.

 

 

 Groetjes en fijn weekend 

Juf Sandra

29 september ’19 – Thema open en dicht (doppen en deksels)

Thema Open en dicht week 1

Twee weken lang gaan spelen en ontdekken met doppen en deksels.

Op maandag was onze ontdekbak gevuld met dopjes. Hiermee gingen we op ontdekkingstocht, wat konden we er allemaal mee doen? De Juf kwam met ons meespelen en we sorteerden de dopjes per kleur, de kleuters die wilden, bouwden al een plannetje na, we vulden bekertjes met dopjes enz…

Dinsdag morgen vonden we jules in de onthaalhoek, waar hij met zijn flesje water geknoeid had. Hij had het flesje open gekregen, maar toen hij het flesje terug dicht wou doen, vond hij het juiste dopje niet meer terug. De kleuters mochten hem helpen en probeerden om de beurt een dopje uit. Ze vonden al snel het juiste dopje. De hele dag konden de kleuters de juiste doppen, deksel op flessen en dozen proberen te zoeken. Ze konden ook stempelen met dopjes en kregen zo grote en kleine rondjes op hun papier. We vierden ook de verjaardag van Xavier  we zongen voor hem en smulden samen van de lekkere wafeltjes. 

Op woensdag konden de kleuter toren bouwen met dopjes en deden we een doppenpuzzel, waarbij de kleuters de juiste dop moesten zoeken die in de vorm paste. Ze konden ook nog rond de dopjes tekenen en zo verscheen de vorm van het dopje op het papier. 

Donderdag speelden we een dopjes memory en zochten de kleuters dopjes met hetzefde figuurtjes bij elkaar. In de ontdekhoek konden de kleuters ook een dopjes zoekspel doen, waarbij ze 6 prentjes moesten zoeken die verstopt waren onder de dopjes.

Volgende week doen we nog een weekje verder met dit thema.

 

 

 

 

 

24 september ’19 – vieren van de verjaardag van Xavier

Op dinsdag vierden we de verjaardag van Xavier. Hij werd in de vakantie 3 jaar hieperdepiep hoera!!!

22 september thema vriendjes

Deze week werkten we rond het thema vriendschap. We leerden hoe we op een goede manier met elkaar konden omgaan.  We maakten een klas kunstwerk, waar al de kleuters van onze klas hun handafdruk mochten opzetten. We leerden onze vriend jules ook beter kennen. We mochten een prent van jules kleuren en voor de goudvisjes(jongste kleuters) snippers op zijn blouse plakken en de  walvissen (oudste kleuters) mochten eerst de snippers zelf knippen en ze dan op plakken. We speelden ook kringspelletjes om de verbondenheid en het groepsgevoel te stimuleren. 

16 september Vieren van de verjaardag van Ella-Louise.

Een dikke proficiat aan Ella-Louise die in de vakantie 3 jaar werd.