Inloggen

7 januari ‘ 19 – Koning Goedhart, ridders en jonkvrouwen

Het begon allemaal met die ene speciale brief van koning Goedhart!
Hij gaf ons steeds opdrachten die we moesten uitvoeren, zoals: een kasteel maken, een ophaalbrug om de draken buiten te houden, een vlag te maken zodat hij wist waar hij naartoe moest komen,…
De kleuters maakten juwelen, spiegeltjes, schilden, kronen en zwaarden. Ze mochten zelf kiezen wat, maar elke kleuter heeft aan de verschillende soorten fijnmotorische technieken gewerkt.
We leerden het liedje van ridder Martijn en ridder Koen aan, wat nog LANG zal nazinderen geloof ik! :-0 Maar we leerden ook een versje aan.
In de knutselhoek mochten de kleuters die wilden een kasteel maken, hier kwamen prachtige kastelen tevoorschijn! Allemaal zo uniek en zelf gemaakt. Ze leerden verschillende hechtingsmaterialen kennen.

MAARRRR…die laatste dag was toch wel het spannends…. eindelijk kwam koning Goedhart op zijn ros een bezoekje brengen aan ons kasteel! Gelukkig vond hij de weg door onze vlag, zo wist hij precies waar de uiltjesklas was.
De kleuters ontvingen hem met open armen, ze lieten al hun werkjes zien, ze zongen voor de koning en zeiden het versje op, ze mochten vechten tegen hem en raadt eens? Elke keer wonnen ze tegen de koning! Zo goed hadden ze geoefend.
Want in deze drie weken mochten ze de eerste week geen zwaard gebruiken, want ze moesten dit eerst nog leren. Via een gericht steekbord en hoepels leerden ze gericht steken zonder iets aan te raken. 
De koning was zoooo enthousiast en zooo trots, hij zou wel willen blijven wonen in onze klas. Maar dat ging helaas niet, zijn ros wachtte op hem in het bos. De koning kroonde elke kleuter tot ridder of jonkvro
uw en ze kregen hun eigen diploma!  

Wat waren de kleuters trots!!!!!!!!!!
Allemaal nog een laatste knuffel en daar vertrok hij…. terug naar zijn kasteel!

We eindigen de namiddag met een ridderfeest, met veel dansen, chips, nootjes en limonadesiroop! 

We deden nog zoveeeeeeeel meer, maar ik denk dat ze het ondertussen allemaal wel al verteld hebben thuis! 🙂

GEGROET
Juf Nelissa