Inloggen

21 december ’18 – Kerstsfeer in de uiltjesklas

Elke ochtend opnieuw kleurden we weer een vakje van onze aftelkalender.
De kleuters telden af naar ons kerstfeestje. Want daar keken ze zooo erg naar uit!!!

We zijn begonnen met een brainstorm, waaruit bleek dat de kerstboom wel erg belangrijk was! Want velen hadden hem thuis al staan.
De kleuters moesten in het donker opzoek gaan naar kerstversiering. Dit moest samen, want kerstmis betekent namelijk: we zijn er voor elkaar. De kleuters hebben dit uitstekend gedaan, want dit was niet zo gemakkelijk!
Na zoveel versiering te hebben gevonden, was het tijd om de boom op te zetten. We sorteerden samen de takken, plooiden ze en hingen ze in de kerstboomstandaard.
De juf was totaal overbodig! We leerden ook het liedje van de kerstboom aan.
Al gauw kwamen we erachter dat onze boom nep was… dan maar op onderzoek uit om een echte dennenboom te vinden!
We trokken naar buiten… we vonden kleine, grote, dikke en smalle dennenbomen. 
Van de juf mochten we dennentakjes van de boom meenemen naar de klas , zodat we ermee konden experimenteren.
We leerden nieuwe begrippen aan 'lang' en 'kort', dit deden we met slingers. De kleuters hebben de slingers van kort naar lang gelegd en ze bouwden 'evenlang' met blokken. Dit was een succes!
We luisterden naar het verhaal van de geboorte van Jezus, dit hebben we op verschillende manieren gehoord. Na enkele dagen mochten we het verhaal zelf vertellen en de kersstal vullen. 

De poppenhoek werd veranderd naar een kersthoek en een kerstwinkel waar ze kerstballen konden kopen. Ze konden deze ook laten inpakken, ze moesten de juiste maat doos zoeken voor het aantal kerstballen dat iemand wou kopen.
Hier komt een beetje passen en meten bij kijken! Ze versierden kerstboompjes, deelden kerstkaarten uit en maakten heerlijke kerstmaaltijden klaar in deze hoek.
Uiteraard hebben we ook heel hard aan onze nieuwjaarsknutsel gewerkt en konden we het versje helemaal vanbuiten.
De juf was mega trots!

We sloten uiteindigen af met een fantastisch leuk kerstfeestje met veel lekkers, muziek en dansende kleuters.
Bij het krijgen van hun cadeautje, was de dankbaarheid groot! Uiteindelijk draait het met kerstmis enkel om elkaar en dat hebben we in de klas gemerkt! heart
Nogmaals heel erg bedankt aan alle ouders, oma's en opa's of andere familieleden die voor ons iets lekkers hebben klaar gemaakt! 

Ik wens jullie het allerbeste voor 2019!
Juf Nelissa