Inloggen

22 oktober ’18 – Griezelen

Beste ouders

Maandagochtend kwam er toch niet een heks aangevlogen in onze klas?! Het was heksje Nelleke.
Ze kwam op haar bezem aan en had een hele grote neus. Ze vertelde wat heksen zoal doen en ze vroeg aande kleuters of ze ook graag wilden leren toveren.
Uiteraard vonden de kleuters dit erg interessant. Wanneer de heks een toverspreuk uitprobeerde op de kleuters, lukte dit van de eerste keer!!!
** HOCUS POCUS PATS, HEKS NELLEKE TOVERT ALLE KLEUTERS OP DE GROND** en daar zaten alle kleuters op de grond en niet meer op de bankjes…. 🙂

Dit wilden de kleuters maar al te graag zelf proberen, zo gingen ze aan de slag in de heksengrot waar ze toverspreuken konden uitproberen en heksensoep konden maken
Dit deden ze aan de hand van opdrachtenkaartjes waarbij ze moesten tellen hoeveel snottebellen, paddenstoelen, spinnen of noten in de soep moesten.
Tellen, roeren, proeven en klaar!

We maakten bloedsoep met spinnen en de kleuters hebben de hele soep zelf gemaakt en opgegeten. 

Deze week stonden de kleuren ook centraal, ze maakten een werkje waarbij ze moesten kijken welke kleur bolletjes ze in de soep moesten doen. Voor de oudste was dit tellen en kleurenkennis, voor de jongsten stond kleurenkennis voorop.

We leerden een liedje aan over een spinnetje die ook in de heksengrot woonde, we deden een moeilijke matrix, haalden kleine spinnetjes met een pincet uit het web ( zo wordt de fijne motoriek gestimuleerd) en we gooiden gekleurde spinnen in een web.

Als afsluiter hielden we een griezelfeestje en het was echt griezelig! Alle kleuters waren verkleed en de juf wist zelf niet meer wie er nu eigenlijk in haar klasje zat… brrrr!!!
Gelukkig vertelden ze zelf dat ze lieve pompoenen, dracula's, spinnen en heksen waren! 
We deden een toverspreuk en het water veranderde ineens naar water met grenadine… ongelooflijk! De kleuters mochten daarna zelf een muis,worm of kikker in hun drankje doen. Hmm, heerlijk!
Juf Sandra en haar kleutertjes kwamen mee vieren en juf Sandra heeft alle kleuters mooi geschminkt!!!

Als afsluiter speelden we met muziekinstrumenten en leerden we geluid-stilte spelletjes. Het was erg leuk! 
Als laatste een dikke knuffel aan elkaar en aan de juf en we vlogen de vakantie in…

Lieve groetjes en fijne vakantie!
Juf Nelissa