Inloggen

8 oktober ’18 – Wouter kabouter op bezoek in de klas

Beste ouders,

 

De kleuters kwamen in de klas en zagen allemaal kleine voetstapjes… Wie was er in de klas geweest? De kleuters vonden het heel vreemd en gingen opzoek in de klas. Toen vonden ze een klein rood mutsje! O, het was een kabouter die zijn mutsje was kwijt geraakt.
Het was Wouter kabouter die af en toe via briefjes zich liet horen… Hij vroeg ons of hij in de uiltjesklas mocht blijven logeren, dat vonden de kleuters uiteraard goed! We maakten daarom allemaal kabouterdorpjes waar hij kon wonen.

Ondertussen leerden wij in de klas heel wat over kabouters, paddenstoelen, blaadjes en andere herfstschatten. We gingen op herfstwandeling en genoten van alle herfstschatten in het bos.
Op het einde liet Wouter kabouter zich heel even zien, maar hij bleef stokstijf staan, want wij waren wel HEEL groot! Toen verstopte hij zich weer snel…

We deden een waarneming rond kastanjes en noten en hebben uitvoerig geproefd en noten gekraakt, ook hebben we kastanjes gepofd! Dit vonden de kleuters heerlijk.
Toen kwamen er vriendjes van Wouter kabouter… We maakten samen een slakkenhotel, hebben de slak van dichtbij mogen waarnemen en speelden een lottospel over slakken  We deden ook schrijfdans rond de slak.
We hoopten héél erg dat het ging regenen om dan de regen helemaal te ontdekken met onze paraplu's, maar helaas! We speelden dan maar hele leuke spelletjes met onze paraplu's. 

Het was een fijne week!

Vele groetjes,
Juf Nelissa

 

Klik op onderstaande foto om naar het album te gaan.