Inloggen

Roodkapje en de boze wolf

Dinsdag begonnen we aan een nieuw thema, namelijk: 'Roodkapje en de boze wolf'
Voor de kerstvakantie werd heel duidelijk dat ze hier meer over wilden leren. Aan de juf dus om het thema roodkapje uit te werken!

Het thema is dus helemaal zelfgekozen door de kleuters, dit sluit heel goed aan bij het ontdekken en leren van kleuters. Waar ze immers volledig geinteresseerd in zijn, gaan ze beter onthouden, zich beter concentreren en dus ook iets uit leren! 

Normaal verandert de juf de poppenhoek helemaal, maar deze keer was het de beurt aan de kleuters! Ze waren dolenthousiast toen ze hoorden dat ze zelf de poppenhoek mochten veranderen in het thema van roodkapje. We brainstormden eerst samen en ze kwamen tot de conclusie om het huisje van mama, het huisje van grootmoeder, maar ook het bos na te maken. Alle kleuters hielpen mee, ze hebben zelfs de spullen die we niet konden gebruiken mee naar het containerklasje gedragen waar we de spulletjes even neerzetten die we niet gebruiken. Uiteindelijk is de poppenhoek een groot succes geworden door meubels te verplaatsen, materialen weg te zetten, maar er ontbrak nog iets….

HET BOS?! Ilyas kwam op het idee om de boom van de aanwezigheden te gebruiken, dit deden we. We maakten daarna nog schilderijen van bomen om het bos helemaal af te maken.

We vouwden mandjes waar techniek aan bod kwam. We stempelden deze en maakten lekkere koekjes voor erin. We telden koekjes, we rijmden met de rijmkaartjes van de boze wolf en grootmoeder enwe schilderden roodkapje. We deden ook nog een goede knipoefening, waarin we bruine stroken moesten knippen die het bos voorstelden.

Natuurlijk werd het verhaal van roodkapje verteld, zelfs op verschillende manieren zodat de fantasie helemaal werd geprikkeld. We speelden het verhaal na in de poppenhoek, maar ook bij de duplo maakten ze huisjes en speelden ze met de poppetjes het verhaal na.

Het was een groot succes! 

Geniet van de foto's.

Groetjes, juf Nelissa