Inloggen

10 december ’17 – O wie klopt daar?

We begonnen het thema met een tafelpoppenspel. Sinterklaas kwam met zijn boot aan in Belgie, maar hij kon niet uit zijn boot geraken zonder te zwemmen. De kleuters moesten nadenken hoe de sint met zijn paard veilig droog op het land zouden kunnen komen. Ze kwamen met ideeën als: springen, zwemmen, paard moet zwemmen,… maar nadat ik vertelde dat ze spullen mochten zoeken in de klas, kwam Yana op het goede idee om een helikopter te gebruiken. Zwarte piet kroop in de helikopter en kwam droog aan op het land. En de sint dan? De jongens besloten een brug te bouwen met blokken, zodat sinterklaas heel voorzichtig met zijn paard over de brug kon lopen! De kleuters dachten zelf na over oplossingen voor ons probleem, super! 
Ook eindigen we het thema met dit tafelpoppenspel, de uittocht van de sint. 

Tijdens dit thema hebben we pepernoten gebakken, schoenen verkocht in de schoenenwinkel en hierbij prima geteld. De 1-1 relatie werd hier enorm gestimuleerd. Nog een dikke dankjewel aan alle ouders die schoenen hebben meegegeven!  We vulden schoenen met cadeautjes, knipten 5 cadeautjes uit voor in onze zak, maakten een spiekpietmuts waarbij we veel verschillende fijnmotorische technieken moesten gebruiken (stempelen, scheuren, plakken, knippen en verven). 
Er werden veel verhaaltjes voorgelezen over de sint en zijn pieten en ook de papa van Jonathan kwam nog een heel leuk verhaal voorlezen! Nogmaals bedankt aan de papa van Jonathan. De kleuters hebben genoten.

In de klas werd de poppenhoek omgetoverd tot de slaapkamer van de sint en in de bouwhoek kwam een stoomboot. De kleuters kropen in de rol van sinterklaas en zijn pieten. Ze deelden de hele dag door cadeautjes uit aan alle lieve kinderen in de klas. Op het begin van onze week deden we een waarneming van de kleren van sinterklaas en zwarte piet en ook in de eerste dagen hebben we ons mogen verkleden. 

Natuurlijk kwam de sint ook op bezoek in onze klas, de eerste keer kwam hij lekkere snoepjes brengen en op maandagnamiddag kwam hij zelfs op bezoek! De kleuters zongen en dansten voor de sint en zijn pieten en dat hebben ze uitstekend gedaan! Ik was enorm trots. De dag erna stonden er allerlei cadeautjes in de klas, hier hebben we dan ook al héél veel mee mogen spelen. 

Op donderdagnamiddag hebben we ook nog eens pietengym gedaan in de turnzaal. Een pietenparcours waarbij ze hun cadeautjes goed moesten vasthouden tijdens het klimmen, springen, kruipen en lopen. 

Ook was Loris jarig in die week! Hij trakteerde ons op heerlijke cupcakes!
HIEP HIEP HOERA VOOR LORIS!

Er is ook nog een fotoalbum te vinden van Sinterklaas die op bezoek is in onze school, hier staan ook foto's in van de uiltjesklas.  Klik op de foto van de sint en piet-ballonnen voor dit fotoalbum.

Groetjes,
juf Nelissa