Inloggen

Project boeken

Boeken hier, boeken daar, boeken overal!

We zijn begonnen met een lege bibliotheek, dat was een moeilijk woord om uit te spreken, maar nu kennen de kleuters het allemaal. Het piepkleine boekje stond alleen in onze klasbibliotheek, maar niet voor lang! Alle kleuters namen hun eigen boekje mee om de bibliotheek te vullen en om er natuurlijk in te lezen.
We namen gelijk de regeltjes erbij die gelden bij het lezen/ prent kijken van boekjes, dit hebben we via een spelletje geoefend. Dit lukte al erg goed in de boekenhoek, ze hebben ook hun boekje mooi gedeeld. Heel leuk om te zien!
Ze mochten ook details zoeken in een prentenboek die de juf had uitvergroot, maar ook zoekboeken en informatieve boeken werden aangebracht in de leeshoek. 

In de klas kwam er een scheurmonster… Hij hield erg veel van snippertjes, vooral krantenpapier! We maakten van de experimenteerbak een scheurbak, dit bleek niet zo simpel. Na veel experimenteren en speels oefenen, maakten we een boekenlegger door kranten te scheuren. Nu lukte het al veel beter!
Ook maakten we van kranten hoedjes, hierbij kwamen de techniek vouwen en knippen aan bod.

Ook maakten we zelf een boekje met tekeningen van de kleuters. Enkele kleuters maakten een tekening en kwamen vertellen aan de juf wat erop stond, na enkele tekeningen heeft de juf er 1 klasverhaal van gemaakt.

We knipten enkele boekjes uit en plakten ze op van klein naar groot, dit was voor sommigen even zoeken. Door heel goed te kijken, lukte het wel. Hierbij stimuleren we het knippen, plakken en ordenen van groot naar klein. Heel wat om te leren dus! 🙂

Onze winkel werd omgetoverd tot bibliotheek, hier mochten de kleuters zelf boekjes ontlenen en weer terug brengen. Dit vonden ze erg leuk! Ohoh, jij bent te laat, dat betekent een boete!

Juf Saar kwam met enkele kleuters van het eerste en tweede leerjaar voorlezen in onze klas, wat was dat bijzonder! De kinderen hebben uit hun eigen leesboekje voorgelezen, wat vonden de kleuters van de uiltjesklas dit knap! ZELF lezen…

Zelfs tijdens de turnles werkten we met een prentenboek. 'Wij gaan op berenjacht', een actief verhaal waar de kleuters moesten meebewegen met het verhaal.

Uiteraard is er HEEL veel voorgelezen in onze klas, soms zelfs 3 keer op een dag! Gelukkig zijn de kleuters hier helemaal verzot op en was het een groot succes! We luisteren naar prentenboek, voorleesverhalen, een luisterverhaal op CD, een bijbelverhaal van Bartimëus en de juf vertelde een verhaal met de kamishibai. 
Dit is een klein huisje waar prenten in worden geschoven, op deze manier kan je het verhaal goed volgen.

Ook kwamen er heel wat lieve mama's en papa's voorlezen in onze klas, dit vonden we helemaal te gek en hebben hier erg van genoten! Nogmaals een HELE GROTE DANKJEWEL aan de lezers!

We sloten ons project af met een geslaagde voorleesavond waar we naar 2 verhaaltjes luisterden. 

Klik op 1 van onderstaande foto's om naar het fotoalbum te gaan.

Hierbij blazen we ons boekje uit…
Groetjes,

Juf Nelissa