Inloggen

9 oktober ’17 – herfstkriebels!

Beste ouders,

Op een ochtend waren er piepkleine voetstapjes te zien in onze klas… wie was dat geweest? De kleuters vonden het heel vreemd en gingen opzoek in de klas. Toen vonden ze een klein rood mutsje! O, het was een kabouter die zijn mutsje was kwijt geraakt.
Het was Wouter kabouter die af en toe via briefjes zich liet horen… 
De kleuters wilden weten waar Wouter kabouter woonde, dat moest wel dichtbij zijn, anders kon hij niet naar de klas stappen… Tegenover de school gingen we opzoek naar paddenstoelen, we vonden er wel 20! Maar onder welke woonde hij nu? Bij elke andere paddenstoel riepen ze "WOUTER KABOUTER", maar neen. Hij liet zich maar niet zien…

Ondertussen leerden wij in de klas heel wat over kabouters, paddenstoelen, blaadjes en andere herfstschatten. We gingen op herfstwandeling waar de kleuters gerichte opdrachten van Wouter kabouter moesten doen, waar ze herfstschatten moesten gaan zoeken met de schatkistjes en bij de laatste paddenstoel liet hij zich héél even zien… maar hij bleef stokstijf staan, want wij waren wel HEEL groot! Toen verstopte hij zich weer snel…
Nog een grote dankjewel aan de mama van Loris, Cindy en aan Younes onze stagiair voor de grote hulp tijdens de wandeling! 

In de klas verbouwden we de poppenhoek tot een echt kabouterdorp en dit hebben we ook geknutseld. De kleuters hebben hun eigen dorpje gemaakt, de juf heeft enkel de vruchten vast geplakt! 
We speelden een herfstmemory, we deden een waarneming rond kastanjes en noten en hebben uitvoerig geproefd en noten gekraakt, ook hebben we kastanjes gepofd! Dit vonden de kleuters heerlijk. We deden voor de eerste keer schrijfdans met verf op de tafel. Op muziek mochten ze met herfstkleuren tekenen op de tafel. Dat was dolle pret!
We hoopten héél erg dat het ging regenen om dan de regen helemaal te ontdekken met onze paraplu's, maar helaas! We speelden dan maar hele leuke spelletjes met onze paraplu's. We sorteerden blaadjes van groot naar klein en andersom, we leerden een kabouterliedje, we gooiden met de dobbelsteen en de kleuters deden het juiste aantal wasknijpers op de rug van de egel (een andere kleuter), we maakten herfstslingers door te rijgen en we kregen huisdiertjes op bezoek.
Familie SLAK kwam even logeren, we maakten samen een slakkenhotel, hebben de slak van dichtbij mogen waarnemen en speelden een lottospel over slakken. Daarna hebben we de slakjes weer in de natuur gezet, de kleuters bleven afscheid nemen van hun glibberige vriendjes! 🙂 

Ook hebben we genoten van de verteltent waar het verhaal 'heksentaart' werd verteld van Guy Daniels. Ook deze foto's vindt u in de map. Klik op onderstaande foto om naar de map te gaan! 
 

Vele groetjes,
Juf Nelissa