Inloggen

23 oktober ’17 – GRIEZELTIJD!

Maandagochtend stond er ineens een vreemde heks in de klas…Ze vertelde dat ze in een griezelgrot woonde en dat ze daar altijd heerlijke soep kookte! Heksensoep! 
De kleuters waren erg gefacineerd door de verkleedtruc van de juf en het thema sloeg meteen aan. 
Ze verkleedden zich als heks, pompoen of een griezelige meneer. Ze kookten soep met spinnen, kikkers, wormen, groene snottebellen of andere 'lekkere' ingrediënten. Ook leerden we een liedje aan van de 6 heksen die ook zo'n brouwsel kookten. 
We hebben deze week hard geknutseld aan onze heks-outfit, hier oefenden we de knip-techniek! En WAUW, wat konden ze dat al goed! De juf was enorm trots. We maakten deze week heksensoep met spinnen (pompoensoep met gehaktballetjes) en smulden deze HELEMAAL op.
De kinderen keken erg uit naar vrijdag… het griezelfeest! 
We holden voormiddag de pompoen uit, zodat deze gezellig bij ons kon zijn op het griezelfeest. We deden er blauwe lampjes in. Daarna maakten we het helemaal donker in de klas, dat was wel een beetje akelig. Maar de juf zorgden voor kleine lampjes in de kring. We gingen gezellig samen zitten en maakten heerlijke toverdrank met heel wat toverspreuken, wormen en kikkers erin! Ze smulden de toverdrank (water met grenadine en een kikker/wormsnoepje) helemaal op. We zongen ondertussen griezelige – gezellige liedjes. Daarna deden we een groepsactiviteit, een spinnenweb maken. 

Dan nog een allerlaatste knuffel aan elkaar en aan de juf, om elkaar dan weer na de vakantie te zien! 

FIJNE HERSTVAKANTIE!

Klik op onderstaande foto om naar het fotoalbum te gaan.