Inloggen

17 sep ’18 – 27 sep ’18 – Grappige fruitjes!

Alle grappige fruitjes kwamen op bezoek in onze klas: Mevrouw Jona (Jonagold appel), Meneer Granny (Granny smith appel), Sien appelsien, Beer de peer en Daan de banaan. 

We hebben heel veel geproefd, ontdekt en klaargemaakt. Zo maakten we fruitsatés en appelmoes. We leerden een grappig liedje, deden verschillende waarnemingen rond verschillende soorten fruit om te ontdekken wat de eigenschappen zijn. Dit doen ze door te rollen, wrijven, schillen, proeven, met een pincet te zoeken naar pitjes, sap eruit te persen, … Onze zintuigen hebben ons veel informatie gegeven! 
Ze vertelden over hun lievelingsfruit, maar ook knipten ze al heel goed kleine stukjes om de peer te plakken. Ze verfden met waterwerf een fruitmand en we deden schrijfdans met scheerschuim en verf. 
Heerlijk experimenteren en knoeien! 🙂 
 

Donderdag hebben we voor levensloop gelopen en wat hebben de kleuters goed gelopen! 
Een hele grote duim voor alle kleuters, maar ook voor alle ouders/grootouders die zijn komen supporteren! 
BEDANKT! 

Ook HEEL ERG BEDANKT aan alle mensen die hebben gesponsord voor levensloop, we hebben een fantastisch bedrag verzameld voor een fantastische organisatie!!!

Fijn weekend!
Juf Nelissa

10 september ’18 – Thema de baby

Beste ouders,

De kleuters genieten erg van het spelen in de poppenhoek, alle baby's werden verzorgd, kregen eten of werd rondgereden in de buggy. Tijd om hier dieper op in te gaan. We deden thema de baby!

De poppenhoek werd een babykamer en er kwamen baby'tjes op bezoek. Zo leerden ze hoe een baby'tje gewassen moest worden en hoe je de warmte van het water controleert. We zagen dat het broertje van Hailey heel graag groentepap at, dus gingen we de dag erna zelf aan de slag. We maakten zelf fruitpap a.d.h.v. een stappenplan en mochten uiteraard ook proeven. We leerden een liedje aan, experimenteerden met verf en babyflesjes en mochten onze eigen baby'tjes (poppen) die zelf al een naam hadden gekregen in bad te doen. 

Het was een hele fijne en zorgzame week! 🙂

Lieve groetjes,
Juf Nelissa

20 september ’18 – Rune is jarig!

HIEP HIEP HOERA VOOR RUNE!!!
Hij is vandaag 4 jaar geworden en dat hebben we gevierd!

3 september ’18 – eerste schoolweek in de uiltjesklas

Beste ouders,

Alle kleuters hebben de eerste week mogen kennismaken met de nieuwe juf, nieuwe klas en het nieuwe speelgoed. In een nieuwe klas zijn natuurlijk ook andere afspraken en samen kwamen we tot de ontdekking wat wel mag en wat niet mag of niet handig is. Elke kleuter heeft zijn eigen symbooltje gekregen en heeft een uniek plekje in onze klas!
Ook probeer ik erg vanaf het begin de zelfstandigheid te stimuleren door ze zoveel mogelijk zelf te laten doen. Dit gaat van zelf knutselmateriaal pakken, het wegzetten van de verf, helpen de stoelen op de tafels zetten als de poetsvrouwen komen, zelf hun jas nemen/aandoen/proberen dicht te doen,… Deze verantwoordelijkheid vinden de kleuters erg leuk en is bovendien ook heel leerrijk! Het was een leuke week!​

Klik op de foto hieronder om de eerste kiekjes van de kleuters in hun nieuwe klasje te zien!
Geniet ervan!

6 september ’18 – Verjaardag Timo

HIEP HIEP HOERA!!!!
Timo is 4 jaar geworden!

3 september ’18 – Welkom!

Welkom aan de 17 nieuwe kleuters van de uiltjesklas! 
We hebben 9 meisjes en 8 jongens in onze klas.
Ook is onze klaspop er dit jaar weer bij, ze gaven hem de nieuwe naam SAM.