15 februari ’19 – Jules is ziek!

Arme Jules, hij was deze week heel ziek! Gelukkig hebben onze vriendjes hem goed verzorgd!

  • Maandag: Jules is verkouden

's Morgens moest Jules heel veel niezen! Hatsjie hatsjoem, gezondheid Jules! M.b.v het stappenplan hebben we samen leren neuzen snuiten. Telkens als Jules moest niezen zongen we ook een leuk liedje.

  • Dinsdag:De dokterstas

Oei, oei, deze morgen had Jules allemaal rode vlekjes! We hebben dan ook de dokter gebeld. Een paar minuutjes later stond de dokter al aan de deur. Het was wel geen echte dokter, het was de juf! Zij had zich verkleed als dokter en had een grote dokterstas mee. Jules werd grondig onderzocht. We mochten meehelpen zo hebben we geluisterd naar zijn hartje ( boem – boem) met de stethoscoop, de koorts gemeten met een thermometer, in zijn oortjes en mond gekeken, … met als resultaat : Jules is echt ziek! De dokter vertelde ons ook dat Jules niet uit bed mag en dat we hem goed moeten verzorgen. Samen met de juf hebben we op het verdiep ook een doktershoek ingericht met wachtkamer.

  • Woensdag: Jules en zijn rode vlekjes

We hebben op een tekening van Jules allemaal rode vlekjes gestempeld. De jongste vriendjes mochten vrij stempelen en de oudste vriendjes leerden gericht stempelen op een stipje. We hebben ook verteld bij een grote plaat van onze zieke Jules en de dokter.  We leerden ook een nieuw versje. Onze ontdekbak werd een pilletjesbak ( de apotheker) waarbij we verschillende potjes en medicijndoosjes mochten vullen met pillen. 

  • Donderdag: Jules heeft pijn : de verbanden

Jules had overal pijn, aan zijn hoofd, buik en hand. Arme Jules, hij was ook heel verdrietig. Want ziek zijn en pijn hebben is echt geen pretje! We hebben hem verzorgd met verbanden waarbij we kennismaakten met verschillende lengtes : de begrippen lang en kort kwamen hierbij aanbod. We mochten ook een vriendje inwikkelen met verbanden. Aan de kleitafel hebben we hele kleine pilletjes leren rollen. We hebben voor Jules ook een heel gezond medicijn gemaakt, nl. sinaasappelsap. Samen met de juf leerden we de sinaasappelen uitpersen, dat is niet zo heel gemakkelijk! Gelukkig had de juf ook een elektrische pers mee. We hebben het medicijn aan Jules laten proeven, hij vond het super lekker! Daarna mochten we er ook zelf van proeven. Een klein beetje maar, want van medicijnen mag je nooit veel drinken!

  • Vrijdag: Jules is genezen!

Hoera! Jules is genezen! Zijn rode vlekjes zijn weg! Het medicijn heeft gewerkt! Nu konden we terug fijn spelen met Jules. We speelden nog een leuk pilletjes-spel waarbij de juiste kleur pilletjes in het juiste kleur potje moesten plakken. En nu Jules genezen is mag hij ook bij een vriendjes blijven logeren! Lars had ook een leuk boekje meegebracht van Tip de Muis en de dokter. 

Goed om te weten:

  • Ons thema volgende week : De clown, Jules
  • Vrijdag 22/02 : welkomdag : Er komen nieuwe vriendjes spelen
  • Vrijdag 22/02 : Kienavond

Een zonnig weekend gewenst! 

Juf Belinda, Juf Lilly en Jules