8 februari ’19 – Dit ben ik, mijn lichaam

De voorbije week hebben we stilgestaan bij onszelf. We hebben ons lichaam grondig bekeken en verkend!

  • Maandag : Welkom Emma en Féline / Kringgesprek: Mijn lichaam

          We mochten 2 nieuwe vriendjes verwelkomen in onze klas, Emma en Féline. Samen zijn we de klas gaan verkennen en               hebben we kennisgemaakt met onze nieuwe vriendjes. Tijdens het kringgesprek had de juf een grote vertelplaat                       meegebracht van Jules en zijn vriendjes. Maar Jules stond in zijn blootje! Wat was dat gek! Zo ontdekten we Jules zijn                   lichaam maar ook ons eigen lichaam.

  • Dinsdag: Mijn handjes

We zijn onze handen eens goed gaan bekijken. Zo ontdekten we onze vingers, nagels en de boven -en onderkant van onze handen. We speelden een leuk vingerspelletje en hebben afdrukken gemaakt van onze handen en vingers. De juf heeft ons ook een nieuw liedjes aangeleerd:'Hoofd, schouders, knie en teen'. Tijdens het kringgesprek leerden we dat we ook lief met onze handen kunnen zijn en goede dingen kunnen doen zoals: zwaaien, klappen voor elkaar, kusjes gooien, knuffelen,een handje geven, .. . Maar soms doen we ook stoute dingen zoals slaan, knijpen, … We gaan nu proberen heel lief te zijn met onze handen.

  • Woensdag:Het blotevoetenpad

In de turnzaal mochten we vandaag onze schoenen en kousen uittrekken. Wat was dat leuk! Na een grondige waarneming van onze voeten zijn we op blotenvoetenpad vertrokken. Hierbij maakten we kennis met verschillende soorten materialen ( hard, zacht, glad, stekels, …). Sommige materialen vonden we heel leuk terwijl anderen een beetje pijn deden. Daan had ook iets meegebracht : een heel groot gebit met een grote tandenborstel! Nu kunnen we goed oefenen met tandenpoetsen!

  • Donderdag:Mijn gezicht

Jules had een foto van zichzelf meegebracht. Maar het was een gekke foto, want Jules had helemaal geen ogen, neus of mond! We mochten de juf helpen om zijn ogen, neus en mond op de juiste plaats te plakken. Ook aan de kleitafel mochten we gezichtjes maken. We zijn ons gezicht ook goed in de spiegel gaan bekijken. In de turnzaal zijn we spelletjes met hoepels gaan spelen waarbij we het juiste lichaamsdeel in de hoepel moesten verstoppen. We hebben ook het blinddoekmannetje gespeeld, waarbij we een vriendje goed moesten helpen. Sommige vriendjes vonden dit een beetje eng, want als je een blinddoek op hebt kan je helemaal niets meer zien! De oudste kleuters hebben ook een kindje leren tekenen.

  • Vrijdag: Jules in zijn blootje!

Toen we 's morgens in het klasje kwamen was er iets geks! Jules had helemaal geen kleren meer aan! De juf wist ook niet meer goed aan welk lichaamsdeel de kleren moesten! Gelukkige hebben onze vriendjes goed geholpen! De jonste kleuters hebben een puzzel gemaakt van Jules waarbij ze het hoofd, de buik en de benen op juiste plaats moesten leggen. De juf heeft ook het verhaal van ' Jules op het toilet' verteld.

Goed om te weten:

  • Dinsdag 12 februari: oudercontact voor de oudste kleuters
  • Ons thema volgende week: Jules is ziek!
  • Gelieve nog een pak natte doekjes mee te brengen. Alvast bedankt!

Fijn weekend!

Juf Belinda, juf Lilly en Jules