Inloggen

25 januari ’19 – Winter

Deze week was de winter zeker aanwezig!

De winter was er niet alleen buiten, maar kwam ook onze klas binnen!

  • Dinsdag: We maakten een koude winterwandeling waarbij we op zoek zijn gegaan naar de winter. En hebben we de winter gevonden? Nou en of! We ontdekten de kale bomen, ijs op het gras, op de auto en zelfs op de vijver! Heel de vijver was bevroren! We mochten ook voelen aan het ijs op het gras, brr wat was dat koud. Ook de wind was heel koud. We kregen er zelfs rode neusjes van! In de namidag werd het pas echt winter, het begon te sneeuwen!
  • Woensdag: Het water dat we dinsdag buiten hadden gezet was helemaal bevroren! We ontdekten hoe koud en glad ijs is en hoe we kunnen laten smelten. Vandaag zijn we ook gaan spelen in de sneeuw. Wat een sneeuwpret! Ook in onze klas was er sneeuw. In de ontdekbak mochten we spelen met sneeuw ( watjes) en schepscharen. 
  • Donderdag:Brr wat had Jules het koud vandaag! Hij had dan ook geen kleren aan! Gekke Jules! We hebben er zelf voor gezorgd dat Jules het terug warm krijgt : we trokken terug zijn kleren aan en knuffelden hem lekker warm! We hebben ook zelf sneeuw gemaakt met scheerschuim en maïzena. Maar niets zo leuk als buiten spelen in de sneeuw! De juf had haar slee meegebracht, wat vonden we dat leuk! De oudste kleuters hebben een sneeuwpop geplakt met watten en de jongste vriendjes mochten sneeuw plakken. 
  • Vrijdag: We leerden sneeuwmannen rollen met klei. De juf had ook een sorteerspel meegebracht waarbij de we sneeuwmannen de juiste kleur sjaal, muts en wanten moesten geven. Er kwamen ook 2 nieuwe vriendjes spelen: Féline en Emma. Van harte welkom meisjes!

Goed om te weten:

  • Vrijdag 1 februari : Pedagogische studiedag. Geen school voor de kleuters
  • Volgende week gaan we verder in het thema winter.
  • Oudercontacten: 11 en 12 februari : uitnodiging volgt nog via mail

Fijn weekend!

Juf Lilly, Juf Belinda en Jules