Inloggen

18 januari ’19 – Thema licht en donker

Als we 's morgens naar school komen, zien we dat het nog donker buiten is. Het ideale moment om een weekje rond licht en donker te werken. Maandag had Jules zijn nachtlampje bij, zo konden we goed kijken in onze donkere klas. We speelden de hele dag in het donker en de juf gaf ons hierin ook opdrachtjes. We moesten heel goed kijken, dat was niet makkelijk. Hoog tijd om zelf lampjes mee naar school te nemen! In ons donker hoekje experimenteerden we met verschillende lichtjes en lampjes. We aten met onze lichtjes, en speelden hier spelletjes mee. Ook ontdekten we dat er 's nachts, in het donker, een heel groot licht buiten is: de maan. We knutselden zelf een maan en sterretje. De juf las het verhaaltje: "het nachtlampje van Jules" voor. De kleuters vertelden dat ze zelf ook nachtlampjes aandoen voor het slapengaan. We vonden het dus een leuk idee om de week af te sluiten met een pyjamadag. De kleuters speelden de hele dag in hun pyjama, zalig! Ook deden we leuke spelletjes met verschillende dekens.

Het was een heel gezellige week! Klik zeker eens op de onderstaande foto's voor meer sfeerbeelden. 

   

Lieve groetjes,

Juf Belinda, juf Lily, juf Ellen en Jules