Inloggen

5 oktober ’18 – Thema Knuffels

Knuffels zijn zacht, lief, brengen gezelligheid en roepen geborgenheid en affectie op. Een knuffel deelt vreugde en verdriet, kleuters hechten zich dan ook vaak enorm aan hun knuffel. Reden genoeg om deze week eens lekker te knuffelen!

Elk vriendje en ook de juf bracht een mooie knuffel mee. We maakten kennis met de verschillende knuffels en ontdekten enkele eigenschappen van onze knuffels, waaronder : knuffels zijn lekker zacht!

Elke ochtend mochten we onze knuffels wakker maken en elke avond gingen ze samen slapen in het bed. Natuurlijk niet zonder eerst een dikke knuffel te geven! We knuffelden niet alleen onze knuffels maar ook elkaar.  We leerden dat wanneer we verdrietig zijn een knuffel ons terug blij kan maken.

De hele dag werd er met de knuffels gespeeld. We lieten onze knuffels dansen op een deken, we zongen een knuffellied en gingen zelfs met de vriendjes van de julesklas op knuffelpad. Op dit pad mochten we met onze blote voeten lopen over verschillende materialen. Sommige waren lekker zacht terwijl andere juist heel hard waren of zelfs prikten! De begrippen hard en zacht kwamen verschillende keren aanbod. We knutselden ons eigen zachte beertje. Elke dag werd beëindigd met een verhaaltje waarbij we lekker samen met onze knuffels onder het deken mochten kruipen.

Het was een beregezellig weekje!

Goed om te weten:

  • Volgende week komen mevrouwtje appel en meneertje peertje aanbod. 
  • We gaan dinsdag op uitstap naar de fruitkraam om appels en peren te kopen 

Fijn weekend!

Juf Belinda en Jules