Inloggen

27 september ’18 : Thema Feest : week 2

Deze week was het eindelijk zover! De verjaardag van Jules!

  • Maandag : Kaarsjes op de taart

Op een verjaardagstaart horen kaarsjes! We oefenden op het uitblazen van een kaarsje en deden allerlei blaasspelletjes met o.a. een rietje en een bellenblaas. Ook onze fijne motoriek kwam aanbod : we probeerden strijkparels op een stokje te rijgen.

  • Dinsdag: Een kroon voor Jules

Vandaag zagen we Jules zijn gezicht niet meer! Er zat een kroon voor! En de kroon was veel te groot!Gelukkig hadden onze vriendjes goed naar het verhaal van Jules geluisterd en wisten ze dat we kroon ook konden kleiner maken.We maakten ook een werkje waarbij de kronen op het juiste hoofd moesten plakken. We moesten hierbij goed kijken en meten.De begrippen groot en klein kwamen hierbij aanbod.

  • Woensdag : De verjaardagsstoel

Plots stond er een groot cadeau op onze mat! Wat waren we nieuwsgierig! We mochten proberen te raden wat het cadeau zou zijn. We ontdekten dat het cadeau hard , zwaar en even groot als Anaé was. Maar wat zou het toch maar zijn? Samen scheurden we het papier er af … en het was … de verjaardagsstoel! We speelden een spelletje waarbij we op of onder de stoel mochten plaatsnemen. Ook speelden we een cadeau – spelletje waarbij we grote en kleine cadeautjes moesten sorteren bij de juiste kleur.

  • Donderdag: Jules zijn verjaardagsfeest

Eindelijk is het zover! Jules is jarig en wordt 3 jaar! Wat hebben we er naar uitgekeken! We mochten onze zelfgemaakte feesthoedjes opzetten en waren helemaal klaar voor het feest!We zongen luidkeels ‘ Lang zal hij leven’ en maakten een groot en klein vuurwerkje met onze handen.We dekten een mooie feesttafel waarbij we het tafelpapier zelf mochten versieren.We hebben de juf ook mogen helpen bij het bereiden van het pannenkoekenbeslag.Samen smulden we van de pannenkoekentaart .Het was heel gezellig! Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een cadeau! Jules kreeg van ons nieuwe kleertjes.

Een dikke proficiat Jules!

Goed om te weten:

  • Volgende week staan onze knuffels centraal in ons klasje. Daarom mogen we 1 knuffel meebrengen. Denk er wel aan dat deze knuffel de hele week in het klasje blijft.

Fijn weekend!

Juf Belinda en Jules