Inloggen

21 september ’18 – Thema Feest : Jules is bijna jarig!

Volgende week is Jules jarig! Hij wordt 3 jaar!  

Maar hij had een probleempje! Jules weet niet goed wat hij allemaal nodig heeft voor zijn feest? Gelukkig kan hij rekenen op onze hulp! 

  • Maandag : De uitnodiging van Jules : We kregen van Jules allemaal een mooie uitnoding om naar zijn feest te komen. We zijn ook samen gaan nadenken over wat er allemaal nodig is voor een verjaardagsfeest? Gelukkig wisten onze vriendjes heel veel! De juf heeft al onze ideeën getekend op een groot papier. Onze ontdekbak in de klas is nu ook een verjaardagsbak met schuimpjes, bekers, bordjes, lepels en zelfs feesthoedjes!
  • Dinsdag : Ballonnen en slingers : We versierden onze klas met allemaal mooie slingers. We maakten samen ook een hele lange slinger. We probeerden zelf een ballon op te blazen, maar was niet zo gemakkelijk! Sommige vriendjes kregen er zelfs rode wangetjes van! In de klas en in de turnzaal zijn we gaan spelen met ballonnen. We mochten ook met ballonnen stempelen. Dat vonden we wel een beetje gek. We hebben ook een leuk gezelschapsspel met ballonnen gespeeld.
  • Woensdag: Muziek : Bij een feest hoort natuurlijk ook muziek! We leerden een nieuw liedje van Jules en maakten kennis met de verschillende muziekinstrumenten. Samen vormden we een leuk orkest met Jules als dirigent!
  • Donderdag: De verjaardagstaart :We ontdekten onder het deken een mooie verjaardagstaart. Na een grondige waarneming mochten we zelf ook taarten gaan bouwen. Overal in de klas werden taarten gemaakt : in het zand, met isomoschijven en zelfs met speeldeeg. Het speeldeeg hebben we helemaal zelf bereid. 
  • Vrijdag : De taarten : Onze vriendjes waren nog helemaal niet klaar met het maken van taarten. Overal in de klas werden er taarten gemaakt. Plots ontdekten we dat we iets vergeten waren! Op een verjaardagstaart horen ook …. kaarsjes! De juf heeft ons beloofd dat we maandag ook kaarsjes op de taart gaan maken. 

Goed om te weten:

  • Donderdag : In de voormiddag het verjaardagsfeest van Jules in de klas. In de namiddag is er de sponsorloop voor Levensloop op de speelplaats
  • Vrijdag : Facultatieve verlofdag

Fijn weekend!