Inloggen

27 mei ’18- De techniekfabriek- Bouwen

Met het schoolfeest in het zicht werkte heel de school rond de techniekfabriek. De knuffelklas koos ervoor om specifiek rond constructies te werken. In deze twee weken kwam vanalles aan bod om ons om te toveren tot echte Bob de Bouwers. Elke dag ontdekten we verschillende dingen. Hierronder vinden jullie een overzicht.

 

Maandag: De helm. We bekeken verschillende helmen en ontdekenten wat hun functie was.

Dinsdag: De kledij. Een overal, werkschoenen, een veiligheidsbril,.. Wat leken we op Bob de Bouwer met deze kleren aan!

Woensdag: Het gereedschap. We werkten rond de hamer. Timmeren, spijkers inkloppen,.. we verfden zelfs met een hamer.

Donderdag: Het gereedschap.  Een zaag, een tang, een schroevendraaier,… De hele gereedschapskist kwam aan bod. 

Vrijdag: De machines op de werf. We zetten onze helm op en gingen op zoek naar de echte Bob de Bouwer. Op de werf zagen we tal van machines en materialen. Ook heel veel helpers van Bob de Bouwer waren hard aan het werk.

 

In de tweede week gingen we zelf bouwen. We kregen tal van materialen ter beschikking en bouwden hier de mooiste dingen mee. Blokken, sponzen, dozen,.. we maakten er de hoogste torens mee. Wat was Bob de Bouwer trots op ons! 

                       

Natuurlijk keken we allemaal uit naar ons groot schoolfeest. Iedereen zag er uit als een echte Bob de Bouwer en we haalden onze beste danspasjes boven. Een dikke proficiat voor alle kleuters, jullie hebben het super gedaan!

Lieve groetjes,

Juf Belinda en juf Ellen