Inloggen

31 maart ’18- De kip en het ei!

Hallo allemaal,

Met Pasen in zicht besloten we in de klas rond de kip en het ei te werken. Hierbij hoorden natuurlijk een bezoek aan de kippen. Maar al die kippen rond ons vonden we in het begin maar een beetje gek! We mochten de kippen eten geven en eitjes rapen in het kippenhok.  Deze eitjes kregen we mee naar huis. De kleuters dachten dat er wel eens kuikentjes in zouden kunnen zitten. We ontdekten dat niet in alle eitjes kuikentjes zaten maar dat we sommige eitjes ook gewoon kunnen opeten. En dat deden we! We maakten van de eieren samen eiersaladen, mmm wat was dat lekker! Er werd nog meer gebakken in de knuffelklas. De mama van Eleonora kwam langs om lekkere cakejes met ons te bakken. Als ze klaar waren mochten we ze zelf versieren en dan smullen maar! Verder deden we nog tal van andere activiteiten: eieren sorteren, een paasboom versieren, een paasmandje knutselen,… Dat laatste hadden we zeker nodig want vrijdag lag er een brief in onze klas. Het was een brief van de paashaas met een foto van onze turnzaal en paaseitjes. Wat zou de paashaas bedoelen? Al snel konden we dat achterhalen. De paashaas had eitjes verstopt in onze turnzaal! Iedereen hielp mee zoeken en zo vonden we alle eitjes! We maakten er een heel leuk paasfeest van! 

Een hele fijne vakantie en een vrolijk Pasen!

Groetjes,

Juf Ellen