Inloggen

24 december ’17 – Vrolijk kerstfeest!

Een kerstboom met kerstballen en lampjes, cadeautjes onder de boom, kerstliedjes zingen,… Tijdens het thema "Kerst" mochten de peuters hier allemaal volop van genieten! 

In onze klas stond er plots een grote boom. Al snel kwamen we erachter dat het een kerstboom was. Maar in onze kerstbomen thuis hingen veel mooie dingen en dat mocht natuurlijk bij ons ook niet ontbreken! Gelukkig ontdekten we doorheen het thema vanalles om onze boom te versieren. Zo was het op een dag heel donker in de klas en konden we met de lichtjes van de kerstboom weer licht brengen. Een andere dag stond er een grote zak met kerstballen in de kring, deze in verschillende kleuren en maten. Hiermee mochten we onze kerstboom mooi versieren, ook de slingers mochten natuurlijk niet ontbreken. In onze poppenkamer stond er ook een kerstboom waar we zelf mooie kerstballen in mochten hangen. Natuurlijk moest er een mooie ster boven in de boom geraken. Dat was niet makkelijk, want onze boom was zo hoog. Door goed na te denken en samen te werken is het ons toch gelukt! Naarmate de week vorderen werd het kerstverhaal verteld. Hierna plaatsten we de kerststal onder onze boom. We speelden zelf ook het kerstverhaal na. Kleuters werden zelf omgetoverd tot Maria en Jozef en gingen samen met hun kindje, Jezus, op pad. We sloten de kerstweken af met een kerstfeest. Iedereen bracht lekkere dingen mee naar school. We smulden lekker van cake, koekjes, fruit en nog veel meer! Bedankt lieve mama's, papa's oma' en opa's die al dat lekkers maakten! De juf had ook mooie kerstmuziek bij en iedereen dansten mee! Het was een heel leuk kerstfeest! 

We wensen iedereen een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!