Inloggen

24 november ’17 – Project boeken

De afgelopen weken doken we met onze neuzen in de boeken. Wat is lezen toch plezant! We bekeken boeken in alle kleuren, maten en van alle soorten.

We begonnen de week met prentenboeken. Luisteren naar een verhaal en er zelf 1 vertellen. In onze klas kwam dan ook een grote boekenhoek waar we veel boekjes konden lezen en voorlezen. We gingen verder met puzzel- en flapjesboeken. Wat had de juf voor een gek boek bij? Een boek waar we de prenten in elkaar moesten puzzelen. Dat konden we al goed! Ook bekeken we een boek voor mama's en papa's: de krant. Die bestond uit veel delen! We oefenden het knippen en knipten de kranten in kleine stukjes. Sommige kleuters hadden zich zelfs verstopt onder de kranten. Dat was leuk! Sprookjes kwamen ook aan bod. De juf las het verhaal van de 3 biggetjes voor. Hierna gingen we aan de slag en bouwden we zelf huisjes zoals de biggetjes. Ook kookboeken mochten in deze week niet ontbreken. We bakten lekkere koekjes en aten deze samen op. Hmmm, dat was lekker! We sloten de week af met de reclameboekjes van de sint die in de brievenbus van de juf zaten. Wat een leuk speelgoed stond er in die boekjes!

 

 

Tijdens ons boekenproject kwamen ook mama's en meters lezen. Dat vonden wij super fijn. Nog eens bedankt voor het komen naar onze klas en het voorlezen van de mooie boekjes!

 

 

Belangrijke datums:

-Dinsdag 5 december: Sint op bezoek

-Woensdag 6 december: Geen school. Pedagogische studiedag.

 

Lieve groetjes,

Juf Ellen