Wij gaan op vakantie met…

De afgelopen weken gingen alle kleuterklassen op vakentie. Een reisbureau, een luchthaven, kampeertenten,… alles kon je vinden in onze school. De knuffelklas ontdekte hoe we op reis konden gaan. Met de auto, met de bus, met het vliegtuig,.. We leerden de verschillende voertuigen kennen via leuke activiteiten. 

Natuurlijk kwam er ook een heel leuke dag voor de papa's aan: Vaderdag! We knutselden binnen dit thema ook iets voor onze coole papa's. Hopelijk vonden jullie ons cadeautje en versje heel mooi! Geniet van deze mooie dag!

Groetjes,

Juf Ellen

          

Nieuwe vriendjes in onze klas!

Joepie! Vandaag kwamen er twee nieuwe vriendjes in onze klas. Niene en Eleonora kwamen voor het eerst naar school en ze deden het geweldig! Iedereen kijkt er naar uit om veel samen met hun te spelen. 

       

24 mei ’17 – De boerderij in de knuffelklas

De afgelopen weken werden de kleuters van de knuffelklas omgetoverd tot echte boeren en boerinnen. We haalden de boerderij naar de klas en zochten hem natuurlijk ook op. Er kwam een hond op bezoek, als echte waker op de boerderij mocht hij zeker niet ontbreken. Zit, lig, een pootje,.. de kleuters konden hem vanalles laten doen en gaven hem als belonging een lekker snoepje. Ook zijn we op bezoek geweest bij de paarden, wat hadden ze honger. Gelukkig hadden wij lekker eten bij! Op de boerderij moeten natuurlijk ook veel dingen gedaan worden zoals: koeien melken. Dit mochten wij ook eens uitproberen! Natuurlijk proefden we deze melk ook! Wat was dat lekker!

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er was ook nog groot bezoek in onze klas! Juf Belinda kwam langs! Het gaat heel goed met haar en we zagen al een mooi rond buikje! Alle kleuters waren natuurlijk heel blij met haar komst en daarom hadden we een mooi cadeautje voor haar gemaakt! Ze speelde nog een leuk spelletje met heel de klas! Hopelijk komt juf Belinda snel nog eens langs in onze klas!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We sloten onze week af met de fietsdag. Iedereen had zijn fiets of step mee naar school. We mochten fietsen over heel de speelplaats. De juffen hadden kleine opdrachtjes bedacht rond de boerderij. Slalom tussen de dieren, fiets naar het paard,… Het werd een hele leuke voormiddag die we afsloten met een gezellige picknick. 

 

 

 

 

Geniet nog van jullie verlengd weekend en van het zonnetje!

Groetjes juf Ellen

Hiep hiep hoera, Julie 3 jaar!

Fijne Moederdag!

Lieve mama's,

Hopelijk vonden jullie ons cadeautje en versje heel mooi! Zo een lieve mama's mogen zeker eens in de bloemetjes gezet worden! Geniet van deze mooie dag! 

 Hier vinden jullie enkele sfeerbeelden van het thema "Moederdag".

               

     

Lieve groetjes,

Juf Ellen

Hiep hiep hoera, Matilda 3 jaar!

2 mei ’17 – Sportdag

Klimmen, klauteren, springen en nog veel meer! We deden het vandaag allemaal op een geweldige sportdag. Alle kleuters hadden hun sportkleren en sportschoenen aangetrokken zodat ze zich volledig konden uitleven op alle toestellen. Een groepje ging naar sporthal de 'blookberg' in Zutendaal en een ander groepje hield de sportdag op school! Iedereen had een geweldige, sportieve dag! 

             

Hiep hiep hoera, Miel 3 jaar !

28 april ’17 – Lente in de knuffelklas

Bloemen die bloeien, vogeltjes die fluiten, het zonnetje dat weer tevoorschijn komt,… de lente is weer in het land. Dit ontdekten we de voorbijgaande weken in de knuffelklas. We trokken dan ook naar het bos om naar deze mooie veranderingen te gaan kijken. Natuurlijk haalden we de lente ook naar de knuffelklas! De kleuters leerden zaaien en alles wat plantjes nodig hebben om te kunnen groeien. Ook vonden we een gebroken eitje. Was het een kippenei? Nee, het ei was veel te klein. Het was een ei van een vogel dat uit het nest was gevallen. Dit bestudeerde we natuurlijk heel goed! Volgende week gaan werken we rond het thema "Moederdag".

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niet te vergeten:

– Dinsdag 2 mei gaan we op sportdag. Trek dus zeker je sportkleren en sportschoenen aan!

Geniet van het zonnetje en het verlengd weekend.

Groetjes,

Juf Ellen

Nieuwe vriendjes in onze klas!

Hopelijk hebben jullie allemaal een leuke vakantie gehad! Wij waren vandaag alvast klaar om weer in onze klas te spelen. Dit deden we samen met onze twee nieuwe vriendjes: Xander en Lyo.