Inloggen

15 maart ’19 – Een weekje in de Knuffelklas

De voorbije week hebben we niet rond een thema gewerkt in onze klas. Maar dit wilt niet zeggen dat we hebben stilgezeten!

We hebben kennisgemaakt met onze nieuwe vriendjes en zijn samen met hen de hoekjes van de klas gaan verkennen. 

We speelden deze week met de buisjes en de autobaan, we hebben vrij getekend en geschilderd, we zijn gaan spelen met de klei en hebben ook in de klei leren knippen, ook het puzzelen kwam deze week veel aanbod. 

Goed om te weten:

 • Volgende week werken we rond het thema ' Gaatjes en buizen'. Jullie kleuter mag dan ook een voorwerp met een gaatje meebrengen. 
 • Juf Stefanie, de kinderverzorgster, komt vanaf nu alle voormiddagen helpen in onze klas. We hebben dus 1 vaste kinderverzorgster.

Fijn weekend!

Juf Belinda, Juf Stefanie en Jules

11 maart ’19 – Welkom Amir, Alparslan, Louise, Leia en Milia!

We mogen 5 nieuwe vriendjes welkomen in onze klas! Van harte welkom Louise, Leia, Milia, Amir en Alparslan!

   

  

 

1 maart ’19 – Carnaval

Geniet van onze sfeerbeelden van het thema Carnaval!

Goed om te weten:

 • Na de vakantie mogen we 5 nieuwe vriendjes verwelkomen!
 • Gelieve de grote papierenzakken mee terug te brengen. Dan kunnen we ze hergebruiken voor onze mooie werkjes. Alvast bedankt!

Fijne vakantie!

Juf Belinda en Jules

15 februari ’19 – Jules is ziek!

Arme Jules, hij was deze week heel ziek! Gelukkig hebben onze vriendjes hem goed verzorgd!

 • Maandag: Jules is verkouden

's Morgens moest Jules heel veel niezen! Hatsjie hatsjoem, gezondheid Jules! M.b.v het stappenplan hebben we samen leren neuzen snuiten. Telkens als Jules moest niezen zongen we ook een leuk liedje.

 • Dinsdag:De dokterstas

Oei, oei, deze morgen had Jules allemaal rode vlekjes! We hebben dan ook de dokter gebeld. Een paar minuutjes later stond de dokter al aan de deur. Het was wel geen echte dokter, het was de juf! Zij had zich verkleed als dokter en had een grote dokterstas mee. Jules werd grondig onderzocht. We mochten meehelpen zo hebben we geluisterd naar zijn hartje ( boem – boem) met de stethoscoop, de koorts gemeten met een thermometer, in zijn oortjes en mond gekeken, … met als resultaat : Jules is echt ziek! De dokter vertelde ons ook dat Jules niet uit bed mag en dat we hem goed moeten verzorgen. Samen met de juf hebben we op het verdiep ook een doktershoek ingericht met wachtkamer.

 • Woensdag: Jules en zijn rode vlekjes

We hebben op een tekening van Jules allemaal rode vlekjes gestempeld. De jongste vriendjes mochten vrij stempelen en de oudste vriendjes leerden gericht stempelen op een stipje. We hebben ook verteld bij een grote plaat van onze zieke Jules en de dokter.  We leerden ook een nieuw versje. Onze ontdekbak werd een pilletjesbak ( de apotheker) waarbij we verschillende potjes en medicijndoosjes mochten vullen met pillen. 

 • Donderdag: Jules heeft pijn : de verbanden

Jules had overal pijn, aan zijn hoofd, buik en hand. Arme Jules, hij was ook heel verdrietig. Want ziek zijn en pijn hebben is echt geen pretje! We hebben hem verzorgd met verbanden waarbij we kennismaakten met verschillende lengtes : de begrippen lang en kort kwamen hierbij aanbod. We mochten ook een vriendje inwikkelen met verbanden. Aan de kleitafel hebben we hele kleine pilletjes leren rollen. We hebben voor Jules ook een heel gezond medicijn gemaakt, nl. sinaasappelsap. Samen met de juf leerden we de sinaasappelen uitpersen, dat is niet zo heel gemakkelijk! Gelukkig had de juf ook een elektrische pers mee. We hebben het medicijn aan Jules laten proeven, hij vond het super lekker! Daarna mochten we er ook zelf van proeven. Een klein beetje maar, want van medicijnen mag je nooit veel drinken!

 • Vrijdag: Jules is genezen!

Hoera! Jules is genezen! Zijn rode vlekjes zijn weg! Het medicijn heeft gewerkt! Nu konden we terug fijn spelen met Jules. We speelden nog een leuk pilletjes-spel waarbij de juiste kleur pilletjes in het juiste kleur potje moesten plakken. En nu Jules genezen is mag hij ook bij een vriendjes blijven logeren! Lars had ook een leuk boekje meegebracht van Tip de Muis en de dokter. 

Goed om te weten:

 • Ons thema volgende week : De clown, Jules
 • Vrijdag 22/02 : welkomdag : Er komen nieuwe vriendjes spelen
 • Vrijdag 22/02 : Kienavond

Een zonnig weekend gewenst! 

Juf Belinda, Juf Lilly en Jules

 

8 februari ’19 – Dit ben ik, mijn lichaam

De voorbije week hebben we stilgestaan bij onszelf. We hebben ons lichaam grondig bekeken en verkend!

 • Maandag : Welkom Emma en Féline / Kringgesprek: Mijn lichaam

          We mochten 2 nieuwe vriendjes verwelkomen in onze klas, Emma en Féline. Samen zijn we de klas gaan verkennen en               hebben we kennisgemaakt met onze nieuwe vriendjes. Tijdens het kringgesprek had de juf een grote vertelplaat                       meegebracht van Jules en zijn vriendjes. Maar Jules stond in zijn blootje! Wat was dat gek! Zo ontdekten we Jules zijn                   lichaam maar ook ons eigen lichaam.

 • Dinsdag: Mijn handjes

We zijn onze handen eens goed gaan bekijken. Zo ontdekten we onze vingers, nagels en de boven -en onderkant van onze handen. We speelden een leuk vingerspelletje en hebben afdrukken gemaakt van onze handen en vingers. De juf heeft ons ook een nieuw liedjes aangeleerd:'Hoofd, schouders, knie en teen'. Tijdens het kringgesprek leerden we dat we ook lief met onze handen kunnen zijn en goede dingen kunnen doen zoals: zwaaien, klappen voor elkaar, kusjes gooien, knuffelen,een handje geven, .. . Maar soms doen we ook stoute dingen zoals slaan, knijpen, … We gaan nu proberen heel lief te zijn met onze handen.

 • Woensdag:Het blotevoetenpad

In de turnzaal mochten we vandaag onze schoenen en kousen uittrekken. Wat was dat leuk! Na een grondige waarneming van onze voeten zijn we op blotenvoetenpad vertrokken. Hierbij maakten we kennis met verschillende soorten materialen ( hard, zacht, glad, stekels, …). Sommige materialen vonden we heel leuk terwijl anderen een beetje pijn deden. Daan had ook iets meegebracht : een heel groot gebit met een grote tandenborstel! Nu kunnen we goed oefenen met tandenpoetsen!

 • Donderdag:Mijn gezicht

Jules had een foto van zichzelf meegebracht. Maar het was een gekke foto, want Jules had helemaal geen ogen, neus of mond! We mochten de juf helpen om zijn ogen, neus en mond op de juiste plaats te plakken. Ook aan de kleitafel mochten we gezichtjes maken. We zijn ons gezicht ook goed in de spiegel gaan bekijken. In de turnzaal zijn we spelletjes met hoepels gaan spelen waarbij we het juiste lichaamsdeel in de hoepel moesten verstoppen. We hebben ook het blinddoekmannetje gespeeld, waarbij we een vriendje goed moesten helpen. Sommige vriendjes vonden dit een beetje eng, want als je een blinddoek op hebt kan je helemaal niets meer zien! De oudste kleuters hebben ook een kindje leren tekenen.

 • Vrijdag: Jules in zijn blootje!

Toen we 's morgens in het klasje kwamen was er iets geks! Jules had helemaal geen kleren meer aan! De juf wist ook niet meer goed aan welk lichaamsdeel de kleren moesten! Gelukkige hebben onze vriendjes goed geholpen! De jonste kleuters hebben een puzzel gemaakt van Jules waarbij ze het hoofd, de buik en de benen op juiste plaats moesten leggen. De juf heeft ook het verhaal van ' Jules op het toilet' verteld.

Goed om te weten:

 • Dinsdag 12 februari: oudercontact voor de oudste kleuters
 • Ons thema volgende week: Jules is ziek!
 • Gelieve nog een pak natte doekjes mee te brengen. Alvast bedankt!

Fijn weekend!

Juf Belinda, juf Lilly en Jules

 

4 februari ’19 – Welkom Emma en Féline!

We mogen 2 nieuwe vriendjes verwelkomen in onze klas! Van harte welkom Emma en Féline!

   

 

25 januari ’19 – Winter

Deze week was de winter zeker aanwezig!

De winter was er niet alleen buiten, maar kwam ook onze klas binnen!

 • Dinsdag: We maakten een koude winterwandeling waarbij we op zoek zijn gegaan naar de winter. En hebben we de winter gevonden? Nou en of! We ontdekten de kale bomen, ijs op het gras, op de auto en zelfs op de vijver! Heel de vijver was bevroren! We mochten ook voelen aan het ijs op het gras, brr wat was dat koud. Ook de wind was heel koud. We kregen er zelfs rode neusjes van! In de namidag werd het pas echt winter, het begon te sneeuwen!
 • Woensdag: Het water dat we dinsdag buiten hadden gezet was helemaal bevroren! We ontdekten hoe koud en glad ijs is en hoe we kunnen laten smelten. Vandaag zijn we ook gaan spelen in de sneeuw. Wat een sneeuwpret! Ook in onze klas was er sneeuw. In de ontdekbak mochten we spelen met sneeuw ( watjes) en schepscharen. 
 • Donderdag:Brr wat had Jules het koud vandaag! Hij had dan ook geen kleren aan! Gekke Jules! We hebben er zelf voor gezorgd dat Jules het terug warm krijgt : we trokken terug zijn kleren aan en knuffelden hem lekker warm! We hebben ook zelf sneeuw gemaakt met scheerschuim en maïzena. Maar niets zo leuk als buiten spelen in de sneeuw! De juf had haar slee meegebracht, wat vonden we dat leuk! De oudste kleuters hebben een sneeuwpop geplakt met watten en de jongste vriendjes mochten sneeuw plakken. 
 • Vrijdag: We leerden sneeuwmannen rollen met klei. De juf had ook een sorteerspel meegebracht waarbij de we sneeuwmannen de juiste kleur sjaal, muts en wanten moesten geven. Er kwamen ook 2 nieuwe vriendjes spelen: Féline en Emma. Van harte welkom meisjes!

Goed om te weten:

 • Vrijdag 1 februari : Pedagogische studiedag. Geen school voor de kleuters
 • Volgende week gaan we verder in het thema winter.
 • Oudercontacten: 11 en 12 februari : uitnodiging volgt nog via mail

Fijn weekend!

Juf Lilly, Juf Belinda en Jules

18 januari ’19 – Thema licht en donker

Als we 's morgens naar school komen, zien we dat het nog donker buiten is. Het ideale moment om een weekje rond licht en donker te werken. Maandag had Jules zijn nachtlampje bij, zo konden we goed kijken in onze donkere klas. We speelden de hele dag in het donker en de juf gaf ons hierin ook opdrachtjes. We moesten heel goed kijken, dat was niet makkelijk. Hoog tijd om zelf lampjes mee naar school te nemen! In ons donker hoekje experimenteerden we met verschillende lichtjes en lampjes. We aten met onze lichtjes, en speelden hier spelletjes mee. Ook ontdekten we dat er 's nachts, in het donker, een heel groot licht buiten is: de maan. We knutselden zelf een maan en sterretje. De juf las het verhaaltje: "het nachtlampje van Jules" voor. De kleuters vertelden dat ze zelf ook nachtlampjes aandoen voor het slapengaan. We vonden het dus een leuk idee om de week af te sluiten met een pyjamadag. De kleuters speelden de hele dag in hun pyjama, zalig! Ook deden we leuke spelletjes met verschillende dekens.

Het was een heel gezellige week! Klik zeker eens op de onderstaande foto's voor meer sfeerbeelden. 

   

Lieve groetjes,

Juf Belinda, juf Lily, juf Ellen en Jules

17′ januari ’19 -Welkom Maxim!

Vandaag mochten vandaag een nieuw vriendje in onze klas verwelkomen. 

Welkom Maxim!

   

14 januari ’19 – Hiep hiep hoera, Anaé 3 jaar!

Gelukkige verjaardag Anaé!