2 Keer feest in de knuffelklas! Hiep hiep hoera, Vince en Chanel!

11 mei 2018 – Leve mama!

Onze mama's zijn lief, mooi, leuk, grappig,….. en we houden heel veel van hun. Daarom is het tijd om 2 weken rond 'mijn mama' te werken. Iedereen bracht een mooie foto mee van hun mama en vertelde hier over in de klas. Sommige mama's hadden blond haar, andere bruin, ook droegen ze mooie juwelen en hadden ze schmink op. Hier wouden we natuurlijk wat meer over weten. We toverden ons om tot echte mama's. We droegen jurken en hakken en mochten ons ook schminken. Mama's hebben vaak nagellak op, we lakte onze nagels dan ook. Dat was niet zo makkelijk, maar het resultaat mocht er zeker wezen! Tijdens deze weken zijn we ook druk bezig geweest met het maken van een cadeautje voor onze mama! Maar nog niet piepen mama, dit mogen jullie pas zondag openmaken! 

Alvast een fijne moederdag! 

Lieve groetjes,

Juf Belinda en juf Ellen

                  

                    

 

27 april ’18 – Schoolreis ‘Alles kids’

We mochten de week goed afsluiten met een leuke schoolreis. We vertrokken 's morgens met de bus naar 'Alles Kids' in Kessenich, wat op zich al een leuke beleving was. Eenmaal aangekomen konden we natuurlijk niet wachten om te starten met klimmen en klauteren op alle speeltuigen. Na al dat spelen kregen we een lekkere verrassing… FRIETJES! Deze smulden we allemaal lekker op. Nadien was er natuurlijk nog plaats voor een ijsje, dat ook vlot naar binnen ging. Na een geslaagde dag, keerden we terug naar school met de bus en hier vielen al enkele oogjes dicht. Klink zeker op de foto en bekijk alle foto's van onze leuke schoolreis!

 

26 april ’18 – Planten en zaaien in de knuffelklas.

De lente is weer in het land en dat zien we natuurlijk overal. De vogeltjes fluiten, de zon gaat schijnen, de dieren ontwaken uit hun winterslaap,.. maar vooral de bloemen en planten gaan weer groeien. Dit bekeken we ook in onze klas. In het bos zochten we naar alles wat groeiden en bloeiden onderandere mooie bloessems. In de klas gingen we zelf aan de slag. We zaaiden onze eigen plantjes en leerden wat ze nodig hebben om te groeien. Water en zonlicht waren noodzakelijk! Hier moeten we thuis zeker rekening mee houden zodat onze zaadjes uitkomen!

                                                  

Niet te vergeten:

Maandag 31 april en dinsdag 1 mei is er geen school.

 

Geniet van het verlengde weekend!

 

Groetjes,

Juf Ellen

Hiep hiep hoera, Céline 3 jaar!

Hiep hiep hoera, Jonas 3 jaar!

Hiep hiep hoera, Paulien 3 jaar!

Welkom Daan, Lars en Naomi!

Joepie, vandaag kwamen 3 nieuwe vriendjes met ons in de klas spelen. We hadden een hele leuke dag! 

       

31 maart ’18- De kip en het ei!

Hallo allemaal,

Met Pasen in zicht besloten we in de klas rond de kip en het ei te werken. Hierbij hoorden natuurlijk een bezoek aan de kippen. Maar al die kippen rond ons vonden we in het begin maar een beetje gek! We mochten de kippen eten geven en eitjes rapen in het kippenhok.  Deze eitjes kregen we mee naar huis. De kleuters dachten dat er wel eens kuikentjes in zouden kunnen zitten. We ontdekten dat niet in alle eitjes kuikentjes zaten maar dat we sommige eitjes ook gewoon kunnen opeten. En dat deden we! We maakten van de eieren samen eiersaladen, mmm wat was dat lekker! Er werd nog meer gebakken in de knuffelklas. De mama van Eleonora kwam langs om lekkere cakejes met ons te bakken. Als ze klaar waren mochten we ze zelf versieren en dan smullen maar! Verder deden we nog tal van andere activiteiten: eieren sorteren, een paasboom versieren, een paasmandje knutselen,… Dat laatste hadden we zeker nodig want vrijdag lag er een brief in onze klas. Het was een brief van de paashaas met een foto van onze turnzaal en paaseitjes. Wat zou de paashaas bedoelen? Al snel konden we dat achterhalen. De paashaas had eitjes verstopt in onze turnzaal! Iedereen hielp mee zoeken en zo vonden we alle eitjes! We maakten er een heel leuk paasfeest van! 

Een hele fijne vakantie en een vrolijk Pasen!

Groetjes,

Juf Ellen

Sportdag

Bekijk zeker de foto's van onze leuke sportdag door op de onderstaande foto's te klikken!