18 september ’20 – Thema Naar school

De voorbije 2 weken zijn we de hoeken van de klas en onze speelplaats nog meer gaan verkennen. We mochten ook vrij tekenen en vrij schilderen. Onze prachtige werkjes kunnen jullie bekijken bij ons symbooltje aan de muur. Deze week had Jules ook iets meegebracht : zijn boekentas. Na een grondige waarneming van Jules zijn boekentas mochten we ook onze eigen boekentassen verkennen, zo ontdekten we de drinkflessen, koeken -en fruitdoosjes, de boterhammendoos, … en bij sommige ook een tutje en een knuffeltje. We mochten ook een boekentas schilderen en plakten er een verschillende voorwerpen in. In de klas staat ook een nieuwe ontdektafel waarbij we oefenen om doosjes en flessen open en dicht te maken en we mogen ze ook vullen met schuimpjes. De juf speelde ook een verstopspelletje met Jules zijn boekentas waarbij we goed moesten kijken welk voorwerp er verdwenen was. We leerden ook met hulp van Jules onze neusjes snuiten, want er zijn heel wat snotneusjes in onze klas.We voelen ons niet meer alleen, want de mooie foto's van ons gezin hangen nu aan de muur en we maakten ook kennis met Jezus de kindervriend. Op vrijdag speelde de juf TIK TAK voor ons. Dat vonden we wel heel leuk om naar te kijken. 

Goed om te weten:

  • Maandag 21/09 geen school! : Pedagogische studiedag voor de leerkrachten.
  • Volgende week komen Mevrouwtje Appel en Meneertje Peertje op bezoek en gaan we hun beter leren kennen .

Fijn weekend!

Groetjes,

Juf Belinda en Jules

 

4 september ’20 – Een eerste weekje in de knuffelklas

Deze week hebben we kennisgemaakt met de juf, onze vriendjes en natuurlijk ook Jules ( onze klaspop). We zijn op verkenning gegaan in de hoekjes van de klas en we zijn ook al gaan turnen met juf Nathalie. We leerden ook al enkele regeltjes en afspraken.We hebben ook allemaal een symbooltje mogen kiezen. Dit symbooltje hangt aan onze kapstok, onze boekentas en in de klas aan de muur voor onze werkjes. 

Geniet van onze sfeerbeelden. Klik op bovenstaande foto om naar het fotoalbum te gaan.

Goed om te weten:

  • We gaan elke dinsdag en vrijdag turnen met juf Nathalie
  • Woensdag en vrijdag zijn fruitdagen : gelieve een stukje fruit mee te geven. We mogen dan geen koekjes eten.

Lieve groetjes,

Juf Belinda en Jules

1 september ’20 – Welkom knuffelvriendjes

We mogen 15 nieuwe knuffelvriendjes verwelkomen in het knuffelklasje:

  • De meisjes zijn: Anouk, Amber, Axelle, Ariane en Alexia –> the A -team
  • De jongens zijn: Mats, Leon, Lukas, Ruben, Jason, Lowie, Berre, Matteo, Sebastiaan en Oscar

Van harte welkom lieve knuffelvriendjes!

Welkom in de Knuffelklas

Winnie the Pooh fotobehang tot 275 cm hg

Beste ouders en knuffelvriendjes,

Van harte welkom op de klasblog van de Knuffelklas!

Dit schooljaar ben ik, juf Belinda, de juf van jullie kleuter. Ik ga jullie kleuter meenemen op een soort ontdekkingstocht en ik ga proberen zijn/haar leefwereld te verrijken op een speelse manier via verschillende thema's die daarbij aansluiten. Op naar een leuk een boeiend jaar! Op regelmatige basis probeer ik op deze klasblog, via foto's en een kort verslagje, jullie een kijkje te laten nemen over het klasgebeuren.

Lieve groetjes,

Juf Belinda