16 maart ’18 – Licht en donker

De dagen worden steeds langer dus het is steeds langer licht buiten. Tijd om het in de klas te werken rond licht en donker. We bekeken verschillende lichtjes en ontdekten in welke hoekjes we licht nodig hadden om te kunnen zien. Ook de dag en nacht kwam aan bod met de zon, de maan en de sterren. Op een dag ging het licht helemaal uit in de klas en speelden we in het donker. Dat was een hele belevenis. Iedereen moest goed kijken. De dag erna verlichten we heel de klas met onze lampjes zodat we wat beter konden zien in het donker. Het was een heel speciale week waar we afsloten met een speciaal schaduwverhaal, dat was leuk!

Fijn weekend!

 

Niet te vergeten:

Maandag 19 maart gaan wij op sportdag.

 

Lieve groetjes,

Juf Ellen

3 februari 2018 – Thema kleuren

De afgelopen weken beleefden we heel wat kleurenpret in onze klas! Romy de rups kwam langs en leerde ons alle kleuren! Rood, geel, blauw, groen en oranje we ontdekten ze allemaal. Kleur is overal, we gingen dan ook op zoek naar de kleuren in onze klas en bij onszelf. We zochten dezelfde kleuren en toverden met ermee. Geel en blauw werd groen! Ook aten we vanalles met verschillende kleuren: een groene kiwi, een blauw druifje,… Samen met de juf deden we tal van leuke kleurenactiviteiten. Hieronder vinden jullie een paar kleurrijke foto's.

 

Vergeet niet: Vrijdag 9 maart is het pedagogische studiedag.

 

Lieve groetjes,

Juf Ellen

 

 

 

 

 

 

 

Hiep hiep hoera, Milana 3 jaar!

Welkom Lasse en Pjanviër!

Joepie, vandaag kwamen twee nieuwe vriendjes in onze klas om samen met ons te spelen. Welkom in de knuffelklas Lasse en Pjanviër!

 

 

12 februari ’18 – Carnaval in de knuffelklas

Wie denkt aan Carnaval denkt aan lekker gek doen, en dat deden we de voorbije weken ook in de knuffelklas! Gekke hoeden, verkleedkleren, brillen,… gekker konden we het niet bedenken! Op een dag had de juf een rode neus, een grote strik en een gekke hoed opgezet. Wat zag ze er grappig uit! Ze was een echte clown geworden. Daarna was het onze beurt, we verkleeden ons als clown en de andere kleuters mochten raden wie het clowntje was. We hadden ook puzzels en spelletjes over grappige clowntjes! Bij Carnaval hoort natuurlijk ook leuke muziek. We ontdekten leuke carnavalsliedjes en maakten ook zelf mooie muziek. Dan was het tijd om onze eigen muziekinstrumenten te maken. Iedereen had mooie schudbusjes en zo vormden we een echt orkest!

 

 

 

 

 

 

Als afsluiter van dit thema hielden we een groot carnavalsfeest. De carnavalsmuziek klonk doorheen heel de school, iedereen kwam verkleed. We dansten en zongen met z'n allen! De juf vertelde een verhaal over een carnavalstoet waar iedereen snoep mocht rapen. Wij kregen die dag dan ook lekkere chips! Dat smulden we lekker op samen met een drankbusje. Het was een super leuke dag. Nu kunnen we genieten van een weekje vakantie! 

  

Klik zeker op de foto's in dit bericht voor meer foto's van ons carnavalsfeest!

Lieve groetjes,

Juf Ellen

 

Welkom Harley!

Joepie, Vandaag mocht Harley voor het eerst met ons komen spelen.We gingen al meteen turnen met hem en hadden veel plezier in de klas! Welkom Harley!

    

Hiep hiep hoera, Lorian 3 jaar!

26 januari ’18 – Brr, het is koud!

We  zitten midden in de winter en dat hebben we de afgelopen weken gevoeld. Brr, wat was het koud! Op een dag kwam Jules met zijn jas, sjaal, muts en handschoenen naar de klas. Deze moesten toch in onze sjalen- en mutsenbak? Maar Jules wist er een leuk spelletje mee! De voorbeie weken deden we nog tal van leuke dingen: sneeuwmannen maken met klei, sneeuwmannen aankleden, onze mutsen en sjaals zelf leren aandoen,…

We waren druk aan het spelen en wat zagen we daar plots uit het raam? Het sneeuwde! Iedereen keek naar buiten! We besproken wat we allemaal in de sneeuw konden doen: sneeuwmannen maken, sneeuwengel maken, sleeën,… Jammer genoeg smolt de sneeuw snel en konden we al deze leuke dingen niet doen. We had hele leuke weken. Volgende week starten we met het thema 'carnaval'.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de foto's om het hele fotoalbum van dit thema te bekijken.

Fijn weekend!

Lieve groetjes,

Juf Ellen

Hiep hiep hoera, Emiel 3 jaar!

Nieuwe vriendjes in de knuffelklas!

Joepie, vandaag kwamen er weer nieuwe vriendjes in onze klas spelen! Wat hadden we een super leuke dag! Welkom Pauline, Vince, Yoren, Hanna en Chanel!