Inloggen

16 november ’18 – Feest voor oma en opa

 

De voorbije 2 weken stonden onze grootouders centraal in ons klasje! We wilden hen dan ook bedanken voor alles wat zij voor ons doen met een heel groot feest! Onze klas werd omgetoverd tot een feestklas met zelfgemaakte vlagjes, slingers, ballonnen en hartjes. We hadden zelfs een podium waarop we konden dansen. Om het feest goed voor te bereiden knutselden we een mooie kroon en leerden we een versje en dansje. Er kwamen deze feestweken ook een aantal grootouders op bezoek. Bedankt lieve grootouders! We maakten ook zelf speeldeeg waarmee we de mooiste taartjes maakten. Want bij een feest hoort zeker ook een taart. Op woensdag 14 november was het dan zo ver! Met ons mooiste feestkleren aan vertrokken we naar de feestzaal. Sommige vriendjes waren heel erg onder indruk van al die grootouders. We hebben er van genoten! Het werd een heel groot feest! 

Waar is dat feestje? In de knuffelklas is dat feestje!

Goed om te weten:

 • De foto's van het grootouderfeest kunnen jullie bekijken in het fotoalbum
 • Woensdag 21 november is er pedagogische studiedag. Geen school voor de kleuters.
 • We krijgen op woensdag, donderdag en vrijdag in de voormiddag hulp van juf Lilly, onze kinderverzorgster.
 • Jullie mogen een leeg kaasdoosje meebrengen. ( We gaan er met Kerstmis iets mee knutselen)
 • Zijn er misschien thuis kartonnenboekjes die niet meer gebruikt worden? Altijd welkom voor in onze boekendoos.
 • Vrijdag 30 november brengt de Sint en zijn Pieten een bezoekje aan onze school.

Fijn weekend! 

Juf Belinda, juf Lily en Jules

5 november ’18 – Welkom nieuwe vriendjes

We mogen 6 nieuwe vriendjes verwelkomen in ons klasje:

Leon, Mirjam, Giosué, Anna, Seppe en Utku

    

Van harte welkom nieuwe vriendjes!

26 oktober ’18 – Herfst week 2

Geniet van onze sfeerbeelden!

Goed om te weten:

 • Na de vakantie mogen we nieuwe vriendjes verwelkomen in ons klasje
 • We starten met het thema : Feest voor oma en opa
 • Woensdag 14 november 2018: Feest voor oma en opa : zie de uitnodigingen in het blauwe mapje

Een hele fijne herfstvakantie!

Juf Belinda en Jules

19 oktober ’18 – Herfstschatten week 1

Even stilstaan bij de veranderingen in de natuur, dat kan je in dit seizoen duidelijk ontdekken. 

We gingen op exploratietocht en verzamelden heel wat herfstschatten. Terug in de klas hebben we alles van dichtbij bekeken en zijn we in onze verschillende hoekjes gaan spelen en werken met deze herfstschatten. Zo experimenteerden we met takken, kastanjes en eikels in onze ontdekbak en zandbak, op de mat leerden we werken met een hark en maakten we zelf wind met kartonnen plaatjes om de blaadjes te laten waaien, we leerden blaadjes sorteren per kleur, verzamelen volgens soort en mochten onze mooiste blaadjes op het venster plakken, we leerden ook een nieuw herfstliedje, … .

Samen met de juf maakten we een mooie herfsttafel met een leuke herfstboom. Op deze tafel liggen ook verschillende herfstschatten waar we aan mogen voelen en ruiken. 

De klas is nu ook mooi versierd met zelfgeknutselde herfstbladeren. Kortom we hebben een echte herfstklas!

Goed om te weten:

 • Volgende week komen de eekhoorn, de egel en de spin aanbod in onze herfstklas. En gaan we ook verder spelen met onze mooie herfstschatten

Fijn weekend!

Juf Belinda en Jules

 

12 oktober ’18 – Mevrouwtje Appel en Meneertje Peertje

Jules had 2 gezonde vriendjes meegebracht : Mevrouwtje Appel en Meneertje Peertje.

Met onze zintuigen hebben we deze vriendjes uitgebreid verkend. 

Zo deden we een speelse waarneming rond Mevrouwtje Appel en Meneertje Peertje. We keken naar de kleur, naar de vorm, naar het steeltje, naar het kroontje en het klokhuis waar de pitjes in wonen. Natuurlijk proefden we er ook van. We leerden er ook een versje bij.

Aan de knutseltafel mochten we iets geks doen met de appels en peren. In plaats van ze op te eten, mochten we daar nu mee stempelen. Wat vonden we dat leuk!

We zijn ook appels en peren gaan kopen aan de fruitkraam. Met onze boodschappenlijstjes en winkelmand trokken we er naar toe. 

Ook leerden we dat we appels kunnen laten blinken.

Jules had ook een probleem! Hij wist niet hoe hij een appel of peer in stukjes moest doen. Natuurlijk wilden onze vriendjes helpen! Ze gingen aan de slag met verschillende soorten materialen en ontdekten uiteindelijk dat je met een mes het beste kan snijden!.

Het thema werd afgesloten met zelfgemaakte appel -en perenmoes.

Lieve groetjes,

Juf Belinda en Jules

 

 

 

 

 

5 oktober ’18 – Thema Knuffels

Knuffels zijn zacht, lief, brengen gezelligheid en roepen geborgenheid en affectie op. Een knuffel deelt vreugde en verdriet, kleuters hechten zich dan ook vaak enorm aan hun knuffel. Reden genoeg om deze week eens lekker te knuffelen!

Elk vriendje en ook de juf bracht een mooie knuffel mee. We maakten kennis met de verschillende knuffels en ontdekten enkele eigenschappen van onze knuffels, waaronder : knuffels zijn lekker zacht!

Elke ochtend mochten we onze knuffels wakker maken en elke avond gingen ze samen slapen in het bed. Natuurlijk niet zonder eerst een dikke knuffel te geven! We knuffelden niet alleen onze knuffels maar ook elkaar.  We leerden dat wanneer we verdrietig zijn een knuffel ons terug blij kan maken.

De hele dag werd er met de knuffels gespeeld. We lieten onze knuffels dansen op een deken, we zongen een knuffellied en gingen zelfs met de vriendjes van de julesklas op knuffelpad. Op dit pad mochten we met onze blote voeten lopen over verschillende materialen. Sommige waren lekker zacht terwijl andere juist heel hard waren of zelfs prikten! De begrippen hard en zacht kwamen verschillende keren aanbod. We knutselden ons eigen zachte beertje. Elke dag werd beëindigd met een verhaaltje waarbij we lekker samen met onze knuffels onder het deken mochten kruipen.

Het was een beregezellig weekje!

Goed om te weten:

 • Volgende week komen mevrouwtje appel en meneertje peertje aanbod. 
 • We gaan dinsdag op uitstap naar de fruitkraam om appels en peren te kopen 

Fijn weekend!

Juf Belinda en Jules

27 september ’18 : Thema Feest : week 2

Deze week was het eindelijk zover! De verjaardag van Jules!

 • Maandag : Kaarsjes op de taart

Op een verjaardagstaart horen kaarsjes! We oefenden op het uitblazen van een kaarsje en deden allerlei blaasspelletjes met o.a. een rietje en een bellenblaas. Ook onze fijne motoriek kwam aanbod : we probeerden strijkparels op een stokje te rijgen.

 • Dinsdag: Een kroon voor Jules

Vandaag zagen we Jules zijn gezicht niet meer! Er zat een kroon voor! En de kroon was veel te groot!Gelukkig hadden onze vriendjes goed naar het verhaal van Jules geluisterd en wisten ze dat we kroon ook konden kleiner maken.We maakten ook een werkje waarbij de kronen op het juiste hoofd moesten plakken. We moesten hierbij goed kijken en meten.De begrippen groot en klein kwamen hierbij aanbod.

 • Woensdag : De verjaardagsstoel

Plots stond er een groot cadeau op onze mat! Wat waren we nieuwsgierig! We mochten proberen te raden wat het cadeau zou zijn. We ontdekten dat het cadeau hard , zwaar en even groot als Anaé was. Maar wat zou het toch maar zijn? Samen scheurden we het papier er af … en het was … de verjaardagsstoel! We speelden een spelletje waarbij we op of onder de stoel mochten plaatsnemen. Ook speelden we een cadeau – spelletje waarbij we grote en kleine cadeautjes moesten sorteren bij de juiste kleur.

 • Donderdag: Jules zijn verjaardagsfeest

Eindelijk is het zover! Jules is jarig en wordt 3 jaar! Wat hebben we er naar uitgekeken! We mochten onze zelfgemaakte feesthoedjes opzetten en waren helemaal klaar voor het feest!We zongen luidkeels ‘ Lang zal hij leven’ en maakten een groot en klein vuurwerkje met onze handen.We dekten een mooie feesttafel waarbij we het tafelpapier zelf mochten versieren.We hebben de juf ook mogen helpen bij het bereiden van het pannenkoekenbeslag.Samen smulden we van de pannenkoekentaart .Het was heel gezellig! Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een cadeau! Jules kreeg van ons nieuwe kleertjes.

Een dikke proficiat Jules!

Goed om te weten:

 • Volgende week staan onze knuffels centraal in ons klasje. Daarom mogen we 1 knuffel meebrengen. Denk er wel aan dat deze knuffel de hele week in het klasje blijft.

Fijn weekend!

Juf Belinda en Jules

Hiep Hiep Hoera! Naomi 3 jaar!

Een dikke proficiat Naomi! 

Juf Belinda, Jules en al jouw vriendjes van de knuffelklas

21 september ’18 – Thema Feest : Jules is bijna jarig!

Volgende week is Jules jarig! Hij wordt 3 jaar!  

Maar hij had een probleempje! Jules weet niet goed wat hij allemaal nodig heeft voor zijn feest? Gelukkig kan hij rekenen op onze hulp! 

 • Maandag : De uitnodiging van Jules : We kregen van Jules allemaal een mooie uitnoding om naar zijn feest te komen. We zijn ook samen gaan nadenken over wat er allemaal nodig is voor een verjaardagsfeest? Gelukkig wisten onze vriendjes heel veel! De juf heeft al onze ideeën getekend op een groot papier. Onze ontdekbak in de klas is nu ook een verjaardagsbak met schuimpjes, bekers, bordjes, lepels en zelfs feesthoedjes!
 • Dinsdag : Ballonnen en slingers : We versierden onze klas met allemaal mooie slingers. We maakten samen ook een hele lange slinger. We probeerden zelf een ballon op te blazen, maar was niet zo gemakkelijk! Sommige vriendjes kregen er zelfs rode wangetjes van! In de klas en in de turnzaal zijn we gaan spelen met ballonnen. We mochten ook met ballonnen stempelen. Dat vonden we wel een beetje gek. We hebben ook een leuk gezelschapsspel met ballonnen gespeeld.
 • Woensdag: Muziek : Bij een feest hoort natuurlijk ook muziek! We leerden een nieuw liedje van Jules en maakten kennis met de verschillende muziekinstrumenten. Samen vormden we een leuk orkest met Jules als dirigent!
 • Donderdag: De verjaardagstaart :We ontdekten onder het deken een mooie verjaardagstaart. Na een grondige waarneming mochten we zelf ook taarten gaan bouwen. Overal in de klas werden taarten gemaakt : in het zand, met isomoschijven en zelfs met speeldeeg. Het speeldeeg hebben we helemaal zelf bereid. 
 • Vrijdag : De taarten : Onze vriendjes waren nog helemaal niet klaar met het maken van taarten. Overal in de klas werden er taarten gemaakt. Plots ontdekten we dat we iets vergeten waren! Op een verjaardagstaart horen ook …. kaarsjes! De juf heeft ons beloofd dat we maandag ook kaarsjes op de taart gaan maken. 

Goed om te weten:

 • Donderdag : In de voormiddag het verjaardagsfeest van Jules in de klas. In de namiddag is er de sponsorloop voor Levensloop op de speelplaats
 • Vrijdag : Facultatieve verlofdag

Fijn weekend!

14 september ’18 – Mijn boekentas

De voorbije week stonden onze boekentassen centraal in onze klas.. We deden een waarneming van de boekentas van Jules. Zo ontdekten we : een boterhammendoos, een drinkfles, een koekje, een knuffel en zelfs een onderbroekje. De volgende dag kwamen onze eigen boekentassen aanbod. Na een grondige waarneming speelden we spelletjes met onze boekentas. We deden er zelfs bewegingsopdrachten mee! In de klas staat er nu ook een ontdekbak waarin we kunnen oefenen op het openen en sluiten van verschillende soorten flesjes en doosjes.

Verder leerden we elkaar en Jules beter kennen, hebben we de zandbak en kleitafel ontdekt, zijn we de speelplaats gaan verkennen en hebben we voor 1ste keer geschilderd. 

Ook de schoolfotograaf is gekomen. We zijn benieuwd naar onze klasfoto!

Goed om te weten:

 • Wij gaan op maandag en vrijdag turnen met juf Nathalie
 • Donderdag 20/09 : Info – avond om 20u in de knuffelklas
 • Vrijdag 21/09 : Sponsorloop Levensloop in de namiddag op school : zie brief in het blauwe mapje
 • De volgende 2 weken is er feest in onze klas! We bereiden ons voor op de verjaardag van Jules! Jules wordt 3 jaar!

Fijn weekend!

Juf Belinda en Jules