Inloggen

8 november ’19 – Spelen met de nieuwe vriendjes

Deze week hebben we kennisgemaakt met onze nieuwe vriendjes. We leerden elkaar beter kennen en begroeten a.d.h.v. een groetmeter. We mochten vrij tekenen en schilderen en de nieuwe vriendjes mochten het speelgoed en de verschillende hoeken ontdekken en verkennen en kleurden hun eigen symbool. We leerden ook enkele regeltjes en afspraken maken. 

We hebben ook aandacht besteed aan ons jaarthema. Deze maand staat ' vriendjes helpen elkaar' in de kijker. We mochten samen een toren bouwen met de grote blokken en leerden hierbij elkaar helpen.

Klik op onderstaande foto en geniet van onze sfeerbeelden!

7 november ’19 – Hiep Hiep Hoera Vinz 3 jaar!

Een dikke proficiat Vinz! 

Juf Belinda, Jules en al jouw vriendjes van de knuffelklas

4 november ’19 – Welkom Elise, Stella, Chloe, Daphne en Musa!

  

  

 

     

Vanaf vandaag mogen we 5 nieuwe vriendjes verwelkomen. Van harte welkom in de Knuffelklas!

25 oktober ’19 – Spookjes, spinnen en pompoenen

 

Deze week was het toch wel een beetje griezelen! Spoken, spinnen en pompoenen kwamen onze klas binnen. Ook de gevoelens kwamen aanbod. Geniet van onze sfeerbeelden, als je durft te kijken!

Goed om te weten:

 • Gelieve de grote papierenzak na de vakantie mee terug te brengen.
 • Na de vakantie komen er nieuwe vriendjes in onze klas.

Een hele fijne herfstvakantie!

Lieve groetjes,

Juf Belinda en Jules

 

18 oktober ’19 – Thema herfst

Even stilstaan bij de veranderingen in de natuur, dat kan je in de herfst duidelijk ontdekken. 

We gingen op exploratietocht en verzamelden heel wat herfstschatten. Terug in de klas hebben we alles van dichtbij bekeken en zijn we in onze verschillende hoekjes gaan spelen en werken met deze herfstschatten. Zo experimenteerden we met takken, kastanjes en eikels in onze ontdekbak en zandbak, op de mat leerden we werken met een hark en maakten we zelf wind met kartonnen plaatjes om zo de blaadjes te laten waaien, we leerden blaadjes sorteren per kleur, verzamelen volgens soort en we mochten onze mooiste blaadjes opplakken, we leerden ook een nieuw herfstliedje, … en nog zo veel meer!

Samen met de juf maakten we een mooie herfsttafel met een leuke herfstboom. Op deze tafel liggen ook verschillende herfstschatten waar we aan mogen voelen en ruiken. 

Ook de dieren van het bos kwamen onze klas binnen : de egel, de eekhoorn, de uil en de vos. Met een leuk tafelpoppenspel maakten we kennis met deze verschillende dieren.

De klas is nu ook mooi versierd met zelfgeknutselde herfstbladeren. Kortom we hebben een echte herfstklas!

Goed om te weten:

 • Volgende week gaan komt de spin, het spookje en de pompoen de klas binnen. We gaan een beetje proeven van de halloweensfeer.
 • Donderdag 24 oktober : Voorleesavond in de klas

Fijn weekend!

Groetjes,

Juf Belinda en Jules

Heip Hiep Hoera! Noah 3 jaar!

Een dikke proficiat Noah!

Juf Belinda, Jules en al jouw vriendjes van de knuffelklas

4 oktober ’19 – Mevrouwtje Appel en Meneertje Peertje

Jules had 2 gezonde vriendjes meegebracht : Mevrouwtje Appel en Meneertje Peertje.

Met onze zintuigen hebben we deze vriendjes uitgebreid verkend. Zo deden we een speelse waarneming rond Mevrouwtje Appel en Meneertje Peertje. We keken naar de kleur, naar de vorm, het steeltje,  het kroontje en het klokhuis waar de pitjes in wonen kwamen ook aanbod. We leerden ook dat er vitamientjes in Mevrouwtje Appel en Meneertje Peertje wonen waardoor we groot en sterk worden en we minder snel ziek zijn. Natuurlijk proefden we er ook van, zo ontdekten we dat groene appels vrij zuur smaken, terwijl rode appels lekker zoet zijn. We leerden ook hoe we appels kunnen laten blinken! 

In de verschillende hoeken werden ook appels en peren geïntegreerd en we hebben er verschillende sorteer – en telspelletjes mee gespeeld. 

We zijn ook appels en peren gaan kopen. Door het slechte weer op dinsdag zijn we helaas niet naar de fruitkraam kunnen gaan. Maar gelukkig scheen op woensdag de zon en zijn we met onze boodschappenlijstjes en winkeltas naar de winkel vertrokken. In de fruitafdeling vonden we vele appels en peren en ontdekten we ook heel wat ander fruit!

Jules had ook een probleem! Hij wist niet hoe hij een appel in stukjes moest doen. Natuurlijk wilden onze vriendjes helpen! Ze gingen aan de slag met verschillende soorten materialen en ontdekten zo het mes, de appelboor en de appelsnijder.

Het thema werd afgesloten met zelfgemaakte appelmoes.

Goed om te weten:

 • De komende 2 weken gaan we de herfst buiten verkennen en halen we de herfst binnen in onze klas.
 • Woensdag 16 oktober : pedagogsche studiedag : geen school voor de leerlingen
 • Donderdag 24 oktober : voorleesavond op school. Jullie krijgen nog een uitnodiging met begeleidende brief hierover. 

 Fijn weekend!

Juf Belinda en Jules

26 september ’19 – Thema kleuren

Deze week hebben we gespeeld en gewerkt met de 4 hoofkleuren : rood, blauw, geel en groen. Elke dag stond 1 kleur in de kijker. We gingen opzoek naar de kleuren in de klas, leerden de kleuren benoemen en sorteren en leerden ook een nieuw liedje. We proefden ook elke dag de kleur van de dag : rode tomaatjes en een rode appel, blauwe druifjes en bessen, de gele banaan en de groene peer. Mmm dat smaakte wel! Verder maakten we een kleurenwerkje en speelden we verschillende kleurenspelletjes.

 De juf  vertelde ook het verhaal van Jules en we leerden net als Jules geel en blauw mengen, …. en wat gebeurde er … het werd groen! We hebben ook getekend met verf op de tafel zonder dat onze handjes vuil werden, dat was wel een beetje gek!

Klik op bovenstaande foto om naar het fotoalbum te gaan.

Goed om te weten:

 • Volgende week staan Mevrouwtje Appel en Meneertje Peertje centraal. Bij droog weer brengen we op dinsdag een bezoekje aan de fruitkraam.

Fijn weekend!

Groetjes,

Juf Belinda en Jules

20 september ’19 – Thema Vriendjes

Deze week hebben we geleerd hoe we een vriendje voor elkaar en voor Jules kunnen zijn.

Want op maandag was Jules heel verdrietig, hij had geen vriendjes! Gelukkig wilden de kleuters wel een vriendje van Jules zijn.

We leerden elkaar begroeten, helpen, samenwerken en delen. Dit was niet altijd even gemakkelijk!  Ook de gevoelens verdrietig en blij kwamen aanbod. We hebben elkaar ook leren 'aanmoedigen', want Jules durfden niet alleen van de glijbaan af. Maar na dikke knuffels en aanmoedigingen van de kleuters durfde hij het wel! Goed zo Jules!

We knutselden onze geluksvogels en rijgden een 'vriendjesketting'. 

Goed om te weten:

 • Volgende week werken we rond de 4 hoofdkleuren : 

             – maandag : rood

             – dinsdag : blauw

            – woensdag : geel

           – donderdag : groen

             De kleuters mogen vrijblijvend een kledingstuk in de kleur van de dag aantrekken.

 • Donderdag 26 september: Sponsorloop in de namiddag ten voordele van Levensloop
 • Vrijdag 27 september : Vrije dag : Facultatieve verlofdag

Fijn weekend!

Juf Belinda en Jules

 

13 september ’19 – Mijn boekentas

Deze week stonden onze boekentassen in de kijker. Op maandag had Jules zijn boekentas meegebracht. Heel nieuwsgierig zijn we gaan kijken wat er allemaal in zat. Zo ontdekten we de koekendoos, de banaan, de brooddoos en het flesje water. In de ontdekbak oefenden we met het openen en sluiten van verschillende doosjes en flesjes, en mochten we ze  ook vullen met schuimpjes. Eerst met onze handen en later ook met lepels en zelfs schepschaartjes. Ook onze eigen boekentassen zijn we grondig gaan verkennen. We hebben een boekentas geschilderd in dezelfde kleur als onze eigen boekentassen, we maakten  een werkje waarbij we een koekje, een brooddoos en flesje mochten inkleuren en plakken op de geschilderde boekentassen. We speelden ook een kleuren – sorteerspel en we hebben ook een spelletje gespeeld waarbij de juf een voorwerp in de boekentas van Jules verstopte en wij goed moesten kijken welk voorwerp verdwenen was! We zijn zelfs gaan bewegen met onze boekentassen waarbij al enkele plaatsbegrippen aanbod kwamen. 

Deze week zijn we ook onze hoekjes en het speelgoed verder gaan verkennen. 

Fijn weekend!

Juf Belinda en Jules

Goed om te weten:

 • Volgende week werken we rond het thema ' Jules en zijn vriendjes' en starten we met ons jaarthema ' Hier vliegen geluksvogels'
 • Vanaf volgende week komt Jules ook logeren bij onze vriendjes