29 mei 2019 : spreekbeurten Tys en Alexandra

De eerste spreekbeurt van de dag kwam van Tijs. Hij bracht zijn fiets mee. Niet zomaar een fiets, maar een BMX. De lievelingssport van Tijs is bmxen. Tijs is bij een BMX-club in Vlijtingen. Daar gaat hij wekelijks oefenen om zijn technieken te verbeteren. Verder vertelde hij ons de geschiedenis van de BMX. Om deze sport te beoefenen heb je buiten een bmx ook de juiste kledij nodig. ( trui met beschermde elementen, helm …. ). Als Tijs er klaar voor is gaat hij ook wedstrijden rijden. Misschien komt de nieuwe BMX – kampioen wel uit Zutendaal ?

Alexandra ging op de Filippijnen naar de kleuterklas. Zij vertelde ons alles over haar schooltijd op de Filippijnen. De dag begon al vroeg en dan reden ze met de tricyle naar school. Daar begon de dag met de vlagceremonie en het volkslied. Ze liet ons de verdere dagindeling zien en de actviteiten op school. Ook vertelde ze ons alles over haar activiteiten in haar vrije tijd. De mooie foto's in de powerpoint gaven  ons een mooi beeld van het schoolleven op de Filipppijnen. Leerrijke spreekbeurt !