25 april ’18 – Bezoek aan de brandweer 4A

Vandaag brachten we een bezoekje aan de brandweer. Zo leerden we dat ze niet enkel en alleen maar branden blussen. We brachten als eerste een bezoek aan de sportzaal want brandweermannen/vrouwen moeten ook fit zijn. Nadien gingen we een kijkje nemen bij de ambulances. Daar kregen we uitleg over de eerste hulp die ze toedienen bij een ongeval. Van daaruit gingen we een kijkje nemen naar de kleedkamers en de garage met de verschillende brandweerauto's. Zo bestaan er niet alleen auto's om de branden te blussen maar ook om bijvoorbeeld mensen te bevrijden uit een autowrak. Daarna zijn we in de oefenkelder gaan kijken en mochten we overal op, onder en door kruipen. Nadien kwam het hoogtepunt van het bezoek en mochten we als echte brandweermannen/vrouwen de brand blussen. 

Klik op de onderstaande foto voor nog meer sfeerfoto's.