14 november ’17 – Medailles

Tijdens de lessen van W.O. leren we over hoe België ontstaan is, de verschillende koningen van ons land en over de oorlogen. Matisse bracht een heleboel medailles mee. Hij vertelde ons een heleboel hierover. Over de verschillende tekens, de kleuren, de vorm en wanneer je een medaille kreeg. Fijn Matisse dat je ze aan ons hebt laten zien en hier wat meer over verteld hebt.

8 november 2017 : Saartje is jarig !

Saartje werd 9 jaar. Hiep hiep hoera. We mochten smullen van lekkere wafels. En we kregen er nog een fruitsapje bij !


31 oktober 2017 : Maarten is jarig !

Maarten was jarig tijdens de herfstvakantie. Wij vierden dit deze week in de klas. Maarten trakteerde met lekkere wafels.

8 november ’17 – Tafels oefenen

Vandaag oefenden we nog eens de tafels in. Dit deden we met de coöperatieve leerstrategie 'Mix en ruil'. 

6 november ’17 – Raf is jarig!

Hiep hiep hoera, de eerste dag na de vakantie werd Raf 9 jaar. Hij trakteerde met lekkere cake! Proficiat met je verjaardag!

27 oktober 2017 : leeskring 4B

Laatste leeskring voor de herfstvakantie. Glenn koos een boek uit de reeks van Geronimo Stilton : Knaag gezond Geronimo ! Geronimo moet op dieet. Dus gezond knagen is de boodschap ! Leuke leeskring, Glenn!

27 oktober ’17 – Leeskring in 4A

Ook de laatste dag voor de vakantie stond er een leeskring op het programma. Zombi Eleni vertelde ons wat meer over het boek 'Juf Kirsten is top'. Ohh oeps, het was toch 'Juf Jet is top!' Mika vertelde ons dan wat meer over het boek 'De geheimzinnige kaasdief'. Wat een spannend boek. We zijn benieuwd naar het einde.

20 oktober 2017 : eerste leeskring in 4B.

Mirthe beet de spits af van de leeskring. Ze las uit een boekje van de Tiny-reeks. Het boekje met als titel Tiny ! Kijk uit ! Meike vertelde ons over haar boekje Marco en de boze wolf. Het einde werd natuurlijk niet verklapt ! Leuke leeskring !

 

20 oktober ’17 – Jonas en Luna zijn jarig

Deze week hadden we twee jarigen in de klas. Op dinsdag 17 oktober werd Jonas 9 jaar en op vrijdag 20 oktober werd Luna 9 jaar. Proficiat met jullie verjaardag! 

20 oktober ’17 – Leeskring in 4A

Vandaag zijn we gestart met de eerste leeskring. Luna beet de spits af met het boek 'Ieorg Idur'. Nadien vertelde Matisse ons wat meer over het boek 'De avonturen van Tom Sawyer'. Goed gedaan!