18 september 2017 : naar het ‘ oude ‘ klasje !

We gingen op bezoek in het 'oude klasje '. Met meester Put beleefden we de tijd van toen . We luisterden naar oude gedichtjes. We schreven met de griffel op de lei. We zagen oude schriftjes keurig vol geschreven met pen. We keken naar zelfgemaakt speelgoed ( fluitjes, slingers ). We zagen ook de ' stok ' en de ' varkensblaas'. Het was een leuke namiddag in het oude klasje. ( vonden de kinderen dat vroeger ook ??????)

17 september 2017 : Dries is jarig !

Dries werd zondag 9 jaar . En dat vierden we maandag in de klas. Dries trakteerde met lekkere appelcake ! Hiep hiep hoera !

 

15 september ’17 – Vouwbeestjes

Tijdens de muzische les maakten we vandaag ons eigen vouwbeestje. Zo maakten we honden, leeuwen, tijgers, pizza's en  nog vele andere dieren en mannetjes. Met ons zelfgeknutselde vouwbeestje maakten we een toneeltje en speelden dit zoals een echte poppenkast voor de andere kinderen. 

 

13 september ’17 – Analoge klok oefenen

Vandaag oefenden we nog eens de analoge klok in zodat we helemaal klaar zijn om de volgende keer de digitale klok te leren.

6 september 2017 : de eerste jarige in 4 B !

Janne werd 9 jaar . Proficiat Janne. Ze trakteerde ons op lekkere brownies.

5 september 2017 : 4B

Ook in 4B zijn we het schooljaar goed begonnen. Hieronder de eerste foto's van het nieuwe schooljaar.

            

4 september ’17 – Klasafspraken

Bij een nieuw schooljaar en een nieuwe klas horen ook klasafspraken. Zo bedachten we eerst zelf 5 klasafspraken die we belangrijk vinden. Nadien bespraken we in groep welke 5 er door mochten naar de stemmingsronde. Nadat ieder groepje zijn 5 klasafspraken had gevonden volgde de stemmingsronde. We kregen ieder 5 stickers en plakten een sticker bij de 5 belangrijkste klasafspraken. Zo kwamen we tot de volgende klasafspraken waar we dit jaar extra ons best voor gaan doen: 

1. Elkaar helpen.

2. Niet babbelen tussendoor en luisteren als de juf iets vertelt.

3. Ordelijk zijn.

4. Geen ruzie maken en lief zijn voor elkaar.

5. Ons best doen.

                    

1 september ’17 – De eerste schooldag!

Vandaag was het de eerste schooldag. Toen de leerlingen deze morgen aankwamen, mochten ze door een groot boek met vraagtekens kruipen. De vraagtekens op het boek zouden doorheen de dag duidelijk worden. Na een kennismaking met onze nieuwe klas deden we een heuse boekenspeurtocht doorheen de school. In groepjes losten we verschillende opdrachten rond boeken op. Nadien kregen we voor de juiste oplossingen een woord waarmee we een slogan moesten maken: "Haal je boeken van onder het stof, want lezen is keitof". Zo gaan we er dit jaar een tof 'LEES'-jaar van maken met veel leuke leesopdrachten, lees- en voorleesmomenten!

 

 

1 september ’17 – Welkom in het vierde leerjaar!

Welkom op de klasblog van het vierde leerjaar. Via deze weg willen we jullie graag op de hoogte houden over het reilen en zeilen in het vierde leerjaar.

klas 4A: