Inloggen

16 mei 2019 : spreekbeurten : Zander en Evelien

De dag nadat Racing Genk landskampioen werd, gaf Zander een spreekbeurt over voetbal. Voetbal een feest !  Zander vertelde over het ontstaan van het voetbal , het speelveld, de spelregels, de uitrusting enz…. . Kortom alles wat je nodig hebt om een kampioen te worden zoals Messi of Ronaldo. Maar natuurlijk zal het voor de meeste van ons louter voor het plezier zijn. En of het spelletje leuk kan zijn !!! Vraag het maar eens aan een supporter van KRC Genk . Mooie  en leerrijke spreekbeurt , Zander.

Evelien had het over het mooie Egypte. Natuurlijk vertelde ze ons ook alles over de Nijl, de woestijn , de piramides en de mooie bouwwerken, de goden , de farao enz. Haar grote droom is dan ook om eens naar Egypte op vakantie te gaan. Mooie spreekbeurt , Evelien. We hopen allemaal dat je droom ooit uit zal komen ! 

10 mei 2019 : spreekbeurten Lars en Alexander

Vandaag 2 spreekbeurten met veel lawaai. Lars liet ons alles zien over motocros. Wat heb je allemaal nodig om deze sport te kunnen beoefenen? Er was een filmpje met beelden vanaf de moto van een echte wedstrijd. Lars vertelde ons ook over Stefan Everts. Zijn mooie overwinningen en zijn strijd tegen malaria. Goede spreekbeurt , Lars.

 

En Alexander wist ons alles te vertellen over grondwerken. Welke machines er gebruikt worden ? En waarvoor ze gebruikt worden. We zagen zelfs een filmpje waar hij een  graafmachine mag besturen. De toekomst voor grondwerken in Zutendaal en omstreken is verzekerd. Proficiat Alexander, mooie spreekbeurt !

2 mei 2019 : spreekbeurten Sem en Marie

Sem vertelde over zijn lievelingsspeelgoed lego. Het ontstaan in Denemarken. Hij vertelde de geschiedenis van lego en Legoland. Hij liet ons zijn legokunstwerken zien en op het einde van zijn spreekbeurt mochten de leerlingen nog een kruiswoordraadsel invullen. Leuke spreekbeurt !

 

Marie nam ons mee de natuur in. Ze vertelde in geuren en kleuren hoe we moeten kamperen. Wat moet je meenemen ? Wat moet je vooral niet meenemen ? Ook de leuke ervaringen van het kamperen kregen we te horen. Ook de onverwachte bezoekers in de tent ( poes , pad, schorpioen ). Fijne spreekbeurt !

 

2 mei ’19 – Spreekbeurten in 4A

Vandaag kwam de hond van Ciel op bezoek. Deze hond is een adoptiehond afkomstig uit Roemenië. Hij was heel erg blij met zoveel enthousiaste kinderen. Ook liet Ciel zien hoe goed uit al luisterde. In de klas vertelde Ciel ons wat meer algemene weetjes over de hond. 

Kobe vertelde ons wat meer over de wereldoorlog. Aan de hand van een powerpoint vertelde hij meer over het ontstaan, de landen en het leven tijdens de oorlog. Hij had zelfs een interview met zijn bomma over de oorlog. 

Lio vertelde over haar hobby atletiek. Dit doet ze bij Atla, de atletiekclub van Lanaken. Ook had ze een heleboel foto's en filmpjes van haar eigen wedstrijden. Op het einde kregen we zelfs een echte toets!

Ook vandaag zijn we weer heel wat meer te weten gekomen over verschillende onderwerpen. Knap werk!

26 april ’19 – Eerste spreekbeurten in 4A

Vandaag zijn we gestart met de spreekbeurten. Jelle beet de spits af en vertelde ons wat meer over Thibaut Courtois. Aan de hand van een powerpoint vertelde hij het leven en de voetbalcarriëre van zijn voetbalheld.

Nadien was Yf aan de beurt. Hij had zijn cavia's meegebracht en vertelde ons wat meer algemene weetjes en ook had hij het over de verzorging, de voeding, … Daarna mochten we ze ook aaien. Wat was dat leuk.

Als laatste was Amaury aan de beurt. Hij vertelde over zijn favoriete voetbaldclub, namelijk Juventus. Hij had het over het ontstaan, de spelers, de prijzen, … We zijn weer heel wat meet te weten gekomen.

Een dikke proficiat! Jullie hebben dat super gedaan!

26 april 2018 : eerste spreekbeurten in 4B.

Vandaag gaven Iikka en Arthur de aftrap van de spreekbeurten in 4B. En het waren twee prachtige spreekbeurten.

Iikka vertelde ons alles over zijn lievelingssport snowboarden. De technieken : rutchen, backside en frontside. Hij had het ook over de verschillende trics en pistes. Ook moet je de nodige bescherming hebben. Tenslotte liet hij ook een mooi filmpje zien,  waar hij aan het snowboarden is . Bij het onstaan van het snowboarden noemden ze de snowboarders snurfers !!! Waren dat smurfen op een plank !!! Mooie spreekbeurt , Iikka. We kregen allemaal zin om te gaan snowboarden. Maar ja, voor sommige onder ons zal dat toch te pijnlijk zijn !

     

 

Arthur had het over zijn hobby ' goochelen'. Een minder gevaarlijke hobby !  Alhoewel je met dat goochelen nooit weet ! Als een volleerde goochelaar vertelde hij over zijn passie. Hij voerde zelf een goocheltruc uit. Daarna legde hij ons uitzonderlijk ( goochelaars doen dit anders nooit ) deze  truc uit. Wil je meer  trucs van Arthur zien dan moet je op 2 juni om 14 uur in het cultureel centrum van Zutendaal zijn. Daar gaat namelijk de allereerste goochelshow ' The Spirit of Magic ' door. Met optredens van verschillende goochelaars. Wij kregen al een voorproefje van Arthur. Proficiat Arthur.

23 april ’19 – Kwartierlezen: buiten!

Ook buiten lezen is tof!

4 april 2019 : Alexander is jarig !

Alexander werd 10 jaar . Proficiat met je verjaardag . En de cake was lekker !

4 april ’19 – Jeugdboekenspel bib “Vriendschap”

Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand gingen we vandaag naar de bib. We losten er een aantal vragen op rond het thema Vriendschap.

2 april 2019 : techniek slingerspel

We maakten een heus slingerspel net zoals vroeger. We gingen aan de slag met steunvoeten, houten latten, lijmknechten, touw, balletjes en kegels .

 

klas 4A: