25 mei 2018 : week 2 4B : project techniek

Deze week maakten we een slingerspel. Met de aangeboden materialen ( laten, steunen, lijmklemmen, touw en balletjes enz.  ) een stevig en stabiel slingerspel maken. We begonnen met een schets te maken. Daarna gingen we aan de slag. Denken, maken , testen , afbreken , opnieuw opbouwen en testen en vergelijken. Zo kwamen dan eindelijk  tot een degelijk resultaat.

25 mei ’18 – Spreekbeurten in 4A

Vandaag waren Jonathan en Matisse aan de beurt. Op deze warme dag nam Jonathan ons mee naar de koude skigebieden. Hij vertelde ons wat meer over zijn hobby skiën. Hij vertelde ons over de materialen en kledij die je allemaal nodig hebt en had er ook een aantal meegebracht. Ook liet hij verschillende foto's van skigebieden zien, binnen- en buitenskiën, verschillende soorten skiliften en nog een heleboel meer.

Nadien dompelde Matisse ons helemaal onder in de wereld van het drummen. Aan de hand van een leuke powerpoint en quiz bracht hij ons hierover wat meer bij. Als een echte rockster speelde hij ook een aantal liedjes voor ons op zijn drumstel. Zo werd onze klas even omgetoverd tot een heuse concertzaal.

Knap gedaan, jongens! Dikke proficiat!

25 mei ’18 – Project: techniek In de speeltuin

Vandaag was het de laatste dag van het project. We sloten dit af met het onderdeel 'Constructies bouwen'. De opdracht luidde: een stevig speeltuig maken voor ons mannetje dat werkt en natuurlijk stabiel is. De speeltuigen zijn nog volop in de opbouw. Volgende week mogen onze proefpersonen de speeltuigen uittesten en volgen de resultaten.

 

22 mei ’18 – Project: techniek Geleiders en isolatoren

Een nieuwe week dus ook weer nieuwe lessen rond techniek. We vertrokken vanuit het electrospel en gingen de werking hiervan eens naderbij bekijken. Hoe komt het dat als we het juiste antwoord aanduiden de lamp brandt? Nadien bouwden we zelf een eenvoudige stroomkring en gingen we allerlei materialen uittesten of ze geleiden of niet. Soms kwamen we tot verrassende resultaten.

 

18 mei 2018 : spreekbeurt Julie en Emma

Julie maakte met ons een reis van Zutendaal naar het mooie Italië. Lekker eten in Toscane en de scheve toren van Pisa. En nog veel meer …….   Proficiat Julie !

Emma had het over maandstenen. Het uiterlijk van maandstenen.Welke steen bij welke maand ? Leerrijke spreekbeurt, Emma. Goed gedaan !

18 mei ’18 – Spreekbeurten in 4A

Tomas nam ons vandaag mee naar de wondere wereld van de schapen. Hij vertelde uitgebreid over zijn dieren en liet ons ook een heleboel materialen zien. Ook had hij verschillende verzorgingsproducten van schapen bij zoals handcréme en gezichtscréme. 

Nadien nam Senne ons mee naar het 'BMX-circuit' en vertelde over zijn hobby. Ook had hij een toets om te controleren of we wel goed opgelet hadden. Nadat hij de verschillende materialen getoond had gaf hij ons op de speelplaats een demonstratie zoals een echte bmx'er!

Proficiat, jongens!

 

16 mei 2018 : project techniek : week 1 4B

1. Bouwen met ' Z in 1 '.

De leerlingen kregen de opdracht om een veilig speeltuig te bouwen voor het poppetje. Eerst het materiaal bekijken.Daarna een eenvoudige schets maken. Het nodige materiaal klaarleggen. Het speeltuig bouwen met het materiaal uit ' Z in 1 '. Op het einde testen en de nodige aanpassingen doen ! De leerlingen werkten per twee als echte techniekers. De resultaten mochten dan ook worden gezien.


2. Het is me Wat't : geleiders en isolatoren.

Hoe werkt een electrospel ? Welke materialen geleiden de elektrische stroom ? Om op deze vragen antwoorden te krijgen, gingen de leerlingen met behulp van een zelfgemaakte stroomkring testen doen ! Zo vonden ze een reeks geleiders en isolatoren .

 

15 mei ’18 – Project: techniek Water zuiveren

15 mei ’18 – Project: techniek Slingerspel

Vandaag zijn we met het project rond het thema techniek gestart. We maakten vandaag een heus slingerspel net zoals vroeger. We gingen aan de slag met steunvoeten, houten latten, lijmknechten, touw, balletjes en kegels. 

14 mei ’18 – 25 mei ’18 – Project ‘Techniek’

De komende 2 weken werken we rond het project 'Techniek'!