9 januari 2018 : Vlieg er eens uit !

Deze week zijn we begonnen met het nieuwe taalthema ' Vlieg er eens uit ! '. We gaan een paar weken op stap met de Nimbostratus. Vic Ventoli is onze gids door de lucht en de ruimte. Vandaag plooiden we papieren vliegtuigjes. Natuurlijk moet je deze vliegtuigjes ook testen en aanpassen. Het ene vliegtuigje ging al hoger dan het andere, maar alles bij elkaar waren we best goede vliegtuigbouwers.

        

 

 

klas 4A:

Jarig tijdens de vakantie !

Christiaan was jarig tijdens de vakantie. Dat moesten we toch nog even vieren ! Proficiat Christiaan !

 

9 januari ’18 – Hoe werkt speelgoed?

Ons nieuwe thema van WO noemt: Machtig krachtig! In dit thema bekijken we speelgoed van vroeger en nu, leren we waar dat energie vandaan komt, leren we alles over stroomkringen en over batterijen. We zijn het thema begonnen met ons lievelingsspeelgoed voor te stellen en we vergeleken dit ook met speelgoed van vroeger. We keken ook welk speelgoed op energie werkt en waar deze energie vandaan komt.

9 januari’ 18 – Matisse is jarig!

Tijdens de vakantie werd Matisse 10 jaar. Hij trakteerde ons vandaag op lekkere cake. Proficiat Matisse met je verjaardag!

8 januari ’18 – Amber is jarig!

Vandaag werd Amber 10 jaar. Ze trakteerde met lekkere smoutebollen. Proficiat met je tiende verjaardag, Amber!

22 december ’18 – Kerstfeest in 4A

Bedankt aan alle bakkers! We hebben lekker gesmuld!

Beste wensen voor 2018 !

Wij wensen iedereen een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar !

23 december ’17 – Sam is jarig!

Op 23 december wordt Sam 9 jaar. Hij is de laatste jarige van dit jaar. Hij trakteerde vandaag al met lekkere zelfgemaakte cupcakes en chocolade. Een dikke proficiat met je verjaardag, Sam!

15 december 2017 : techniek in de klas : lego-education

De leerlingen van 4B hebben vorige week volop zitten experimenteren met het materiaal van lego-education.Ze maakten een krokodil, een reuzenrad, een draaimolen, een torenkraan, een heftruck en een ophaalbrug. We leerden ook fouten op te lossen en te programmeren. Leerrijke en leuke lessen.

 

                   

       

                KLAS 4A:

                 

11 december 2017 : wegen in de klas !

Eerst schatten en dan wegen met verschillende soorten weegschalen. Suiker, bloem, appelen, boeken, paperclips, boekentassen …….