Inloggen

19 oktober ’18 – Scholenwandeling

Vandaag organiseerde de gemeente Zutendaal een scholenwandeling in het teken van de Eerste Wereldoorlog. Op verschillende plaatsen in onze gemeente Zutendaal waren er verschillende opdrachten die we moesten oplossen. Bij deze opdrachten leerden we wat meer over de oorlog en hoe deze beleefd werd in de gemeente Zutendaal.

14 oktober 2018 : Luna is jarig.

Luna werd 9 jaar. Hiep hiep hoera ! Ze trakteerde met cupcakes ! Lekker !

9 oktober 2018 : de eerste leeskring in 4B !

Arthur stelde een boek van Roald Dahl voor. Het ging over de fantastische Meneer Vos. Hoe hij bij de drie boeren zijn eten gaat halen. Een leuk boek ! Sem las een boek uit de reeks van Geronimo Stilton. Het boek ging over een fenomenale reis. Een leuk boek om te lezen. Zeer goede leeskring. Proficiat !

 

10 oktober ’18 – Spelling: ei/ij – woorden inoefenen

Vandaag herhaalden we nog eens de ei/ij – woorden tijdens de spellingles. Dit deden we met de werkvorm mix en ruil.

5 oktober 2018 : op verkenning in onze gemeente .

Op deze mooie, zonnige dag gingen we op verkenning in onze gemeente. We zochten naar openbare gebouwen, nutsvoorzieningen, verkeersborden, historische gebouwen, monumenten enz. We maakten foto's van de verschillende gebieden : handelsgebied, woongebied, landbouwgebied, recreatiegebied en natuurgebied. We oefenden ook met de kaart van Zutendaal en het kompas. Het was een leuke voormiddag in het groene snoepje ' Zutendaal '.

5 oktober ’18 – Uitvinding maken

Vandaag maakten we tijdens de muzische les onze uitvinding. We dachten eerst na over een leuke uitvinding en maakten aan de hand van onze ideeën een schets. We dachten ook na over hoe we onze uitvinding het beste konden maken en welke materialen we nodig hadden. Ook techniek kwam hier aan bod. Wat was dat leuk! De resultaten volgen nog als we klaar zijn…

5 oktober ’18 – Op verkenning in de gemeente Zutendaal

 

We gingen op verkenning in de gemeente Zutendaal. We oefenden het kaartlezen en leerden het kompas te gebruiken. We maakten kennis met de verschillende soorten gebieden (handelsgebied, recreatiegebied, …). Ook maakten we kennis met de verschillende openbare diensten en leerden we meer over de geschiedenis van Zutendaal. Het was een leerrijke en zonnige voormiddag!

 

 

4 oktober ’18 – WERELDDIERENDAG!

Vandaag hoog bezoek in onze klas! Naar aanleiding van werelddierendag brachten een aantal kinderen hun huisdier mee. Zo kwamen Knabbel van Valerie, Birdy van Sander en Babbel van Amaury een dagje met ons meedraaien in de klas! Gelukkig waren de nieuwe leerlingen heel flink

(en de andere ook wink)

4 oktober ’18 – Cijferend delen: co-teaching

We oefenden nog eens het cijferend delen tot 1000. Daarbij mochten we zelf juf of meester zijn. We hielpen elkaar met het maken van de oefeningen. De ene maakt de oefening en de andere controleert en helpt waar nodig.

 

2 oktober ’18 – Samen meten!

Vandaag herhaalden we nog eens de lengtematen. In groepjes gingen we verschillende dingen meten en vergelijken. We maakten altijd eerst een schatting en gingen daarna meten. We kozen het juiste meetinstrument om de speelplaats, de klas, de gang, onze boekentas en een heleboel andere dingen te meten.