19 juni 2017 : de berm : opdrachten

Door het warme weer verhuisden we naar de frisse polyvalente hal. Leuk om zo aan de opdrachten te werken. Hebben wij nog banken nodig ?

16 juni 2017 : Op verkenning in de berm.

Vandaag gingen  we op verkenning in de berm. We gingen op zoek naar de planten en dieren  op en in de berm. We vonden paardenbloemen, distels, klaver, madeliefjes en natuurlijk gras. Ook zagen we verschillende diertjes. We zagen mieren, vlinders, bijen en lieveheersbeestjes. Jammer genoeg lagen er ook dingen die er niet horen !

16 juni 2017 : laatste spreekbeurten in 4B.

Furkan bracht zijn papegaai Kasmir mee. Het is een blauw-gele ara. Hij eet heel graag banaan. Advocado, chocolade en kersenpitten mag hij zeker niet eten. Hij is 8 maanden oud en kan al enkele woordjes zeggen. Leuke spreekbeurt, Furkan. Verzorg je papegaai goed.

 

Rayan vertelde ons alles over Marokko. Hij had het over de vlag, de koning, de bevolking en het land zelf. De grote verschillen van het landschap kwamen ook aanbod. Een gedeelte woestijn en een gedeelte dat in de winter bedekt is door een sneeuwtapijt ! Rayan bracht ons ook enkele lekkernijen mee. Lekkere zelfgemaakte koekjes en muntthee. Lekkere spreekbeurt, Rayan.

 

9 juni 2017 : Qwando op bezoek.

Qwando ( de nieuwe hond van de meester ) kwam op bezoek.Qwando vond het heel leuk ! En de leerlingen willen hem  altijd in de klas. De volgende nacht sliep Qwando voor het eerst heel goed. Hebben de leerlingen van 4B dan toch magische handen ?

9 juni 2017 : spreekbeurten in 4B.

Senne bracht zijn hond Rakker mee. Het is zijn grootste vriend. Hij is pas geopereerd aan een hernia. Maar het gaat nu goed met Rakker. Leuke spreekbeurt, Senne. Verzorg Rakker goed .

En Jonathan bracht zijn lego mee. Hij vertelde ons de geschiedenis van lego. Hij bracht ook enkele zelfgemaakte dingen van lego mee naar de klas. Fijne spreekbeurt, Jonathan en nog veel speelgenot met lego !

7 juni ’17 – Tekenen op papier

Vandaag hadden we wel een heel leuke Taalles. We lazen in duo's instructies voor het tekenen van stripfiguren voor. Terwijl de ene leerling de instructies voorlas, tekende de andere zo goed mogelijk de stripfiguren.

2 juni 2017 : spreekbeurten in 4B !

De spreekbeurt van Mirte ging over haar lievelingsvogels : de kakariki's. Thuis heeft ze er twee. Ze heten Riki en Zazu. Er zijn drie verschillende soorten : de roodvoorhoofd, de geelvoorhoofd en de oranjevoorhoofd. Ze eten zaadjes, fruit, groenvoer en twijgjes. En ze drinken water. Een mooie spreekbeurt over zeer mooie vogels. Proficiat Mirte.

De spreekbeurt van Senne ging dan weer over andere dieren. Hij vertelde ons alles over paarden. De lichaamsbouw van een paard met een mooie tekening op het bord. Dat de verzorging van een paard zeer belangrijk is. Hij liet ons de verschillende soorten hoefijzers zien. Fijne spreekbeurt, Senne.

30 mei 2017 : Louise is jarig !

Louise werd 10 jaar ! Proficiat !

 

26 mei 2017 : Furkan is jarig.

Proficiat Furkan met je tiende verjaardag !!!

23 mei 2017 : spreekbeurten in 4B

Vroeger volgde Janne lessen paardrijden, maar ze weet er nog altijd heel veel van. Welke uitrusting je nodig hebt en ….. Ze vertelde ons ook allerlei weetjes over paarden. Wist je dat paarden geen boterbloemen mogen eten ? Janne had voor ons ook een toets gemaakt. Prachtige spreekbeurt, Janne !

Maties vertelde ons alles over zijn favoriete voetbalclub Racing Genk. Het ontstaan van de club door een fusie van Thor Waterschei en F.C. Winterslag. Hij vertelde ons over titels en de bekers en nog veel meer …… Op het einde was er ook een toets. En als beloning kregen we allemaal een sticker van KRC Genk. Fijne spreekbeurt, Maties.