Inloggen

15 november 2019 : leeskring 4B

Robin bracht een boek mee uit de uiltjesreeks . Wie is de clown ? Over een mama , die in het ziekenhuis clown speelt voor de zieke kinderen. Elias bracht ons weer in de waanzinnige boomhut met de 13 verdiepingen. Leuke leeskring !

8 november 2019 : leeskring 4B

Louise nam ons mee voor een avontuur in de waanzinnige boomhut met de 13 verdiepingen. Siebe las voor uit een boek van de reeks 'de magische boomhut'. Hij was er bij de dinosaurussen. Fijne leeskring !

27 oktober 2019 : Ella – Leonora

Ella – Leonora is jarig tijdens de herfstvakantie. Wij vierden dit  reeds voor de vakantie. Hiep hiep hoera !

24 / 25 oktober 2019 : leeskring 4B

Amber stelde ons een prachtig boek voor uit de reeks ' Het leven van een Loser'. Deze keer was hij zwaar de klos ! Rasel had het dan weer over heksengeheimen. Een griezelboek ideaal voor de tijd rond halloween. Jahrissa deed er nog een schepje bovenop. Ze las voor uit het boek weerwolvensoep.Een reeks met Dolfje weerwolfje . Lekker eng !  Romy sloot de leeskring af met haar boek  ' de waanzinnige boomhut met de 39 verdiepingen'. Mooie leeskring met  4 prachtige boeken. Proficiat !

18 oktober 2019 : leeskring 4B

Allisa stelde een boek uit de reeks van Geronimo Stilton voor. Jani las uit  het boek Ali Baba  en de 40 rovers.

16 oktober 2019 : Milan is jarig !

Op woensdag 16 oktober was Milan jarig. Wij vierden dit op donderdag ( woensdag vrije dag ). Hiep hiep hiep hoera. Proficiat met je 9de verjaardag. 

11 oktober 2019 : eerste leeskring in 4B

Vandaag stelden de eerste leerlingen hun boek voor. Nathan vertelde ons over het huis van tante Stella en Ella – Leonora had het over vet cool, foute boel. We hoorden een kort fragment uit deze boeken . De boeken staan in onze leeshoek. Wie zin heeft kan deze boeken ook zelf lezen.

10 oktober 2019 : lego-education deel 2

Vandaag gingen we weer aan de slag als echte techniekers. We mochten kiezen wat we gingen bouwen. Alles ging al veel vlotter dan bij de eerste les.

          

9 oktober ’19 – Getallen tot 10 000 inoefenen

8 oktober ’19 – Samen meten!

Vandaag herhaalden we nog eens de lengtematen. In groepjes gingen we verschillende dingen meten en vergelijken. We maakten altijd eerst een schatting en gingen daarna meten. We kozen het juiste meetinstrument om de speelplaats, de klas, de gang, onze boekentas en een heleboel andere dingen te meten. 

4A

4B