Inloggen

9 januari ’19 – Techniek in 4A: speeltuig bouwen

Vandaag hebben we tijdens de techniekles nieuwe speeltuigen voor onze speelplaats gebouwd. De opdracht luidde: een stevig speeltuig maken voor ons mannetje dat werkt en natuurlijk stabiel is. De proefpersonen hebben ze uitgetest en goedgekeurd.

31 december 2018 : Evelien is jarig !

Op de laatste dag van vorig jaar werd Evelien 9 jaar. Wij vierden dit na de vakantie in een nieuw jaar ! Hiep hiep hiep hoera ! Proficiat Evelien ! Hmmmmm lekkere wafels !

20 december 2018 : Vlieg er eens uit !

We zijn vertrokken met de Nimbostratus. Onze reisleider Vic Ventoli gaf ons reeds een eerste opdracht. Papieren vliegtuigjes maken. 

1. Vliegtuigjes plooien volgens een stappenplan.

2. De vliegtuigjes testen  op de speelplaats. Wat zie ik ? Wat kan beter ?

3. Aanpassingen doen.

4. Opnieuw testen , kijken , aanpassingen doen en noteren .

Nu zijn we echte vliegtuigbouwers. Leuke les !

 

klas 4A:

 

21 december ’18 – Kerstfeestje in de klas

Bedankt voor al het lekkers! We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar!

20 december ’18 – Leeskring in 4A

Vandaag vertelde Jelle ons wat meer over het boek: "Het leven van een loser, bekijk het maar". Een grappig boek over de avonturen van Bram.

Nadien nam Ciel ons mee naar de ruimte met het boek: "De maan-zaak". 

Prima gedaan, jongens! Een mooie afsluiter van dit jaar!

20 december ’18 – Amaury is jarig!

Zondag werd Amaury 9 jaar! Hij trakteerde ons vandaag op heerlijke donuts. Proficiat met je verjaardag, Amaury!

 

20 december ’18 – Kwartierlezen

Vandaag stond het laatste kwartiertje lezen in de klas van dit jaar op het programma. We deden dit op een wel heel speciale manier. We mochten een plaatsje in de klas kiezen: onder de bank, op de stoelen, in een hoekje, … Daar lazen we rustig ons boekje.

14 december ’18 – Leeskring in 4A

Yf bracht vandaag 'De limonadekoning' mee. De hele zomer heeft Oom Dagobert volop limonade verkocht, maar nu lopen alle mensen ineens naar de overkant. Wat is er toch aan de hand?

 Bram vertelde ons wat meer over Pluk van de Petteflet. Pluk had een klein rood kraanwagentje. Hij reed er mee door de hele stad en hij zocht naar een huisje om in te wonen.

Amaury had het tenslotte nog over 'De tovervinger' van Roald Dahl. Over de familie Kreitjes en hun buurmeisje met de speciale tovervinger.

Knap gedaan!

10 december 2018 : techniek in het vierde !

We gingen aan de slag met tandwielen en katrollen. Hoe werken ze ?  Wat doen ze ? Waar gebruiken wij tandwielen en katrollen ?  Zelf ontdekken, verwoorden en  aanpassen !  Leuke les !

4B:

4A:

10 december ’18 – Boekendans

In het kader van leesbevordering is het heel belangrijk dat we kennismaken en leren praten over verschillende soorten boeken. Welke boeken zijn er allemaal, welke boeken spreken ons het meeste aan en waarom?, …

Zo deden we eerder op      het schooljaar al aan boekensnuffelen en ook zijn we volop bezig met de leeskring. Vandaag deden we de boekendans. Op de muziek gingen we rond en als de muziek stopte gingen we zitten. We bekeken het boek en dan gingen we verder. Nadien vertelden we aan elkaar welke boeken ons het meeste en het minste aanspraken en waarom.