Inloggen

26 oktober ’17 – lezen lezen en lezen…. en …. techniek op school

Zo, het eerste deel van het schooljaar zit er al op. Volgende week is het herfstvakantie.

We hebben dit jaar al veel gedaan : zo willen we onze kinderen het plezier van lezen bijbrengen. We doen dit op veel verschillende manieren : voorlezen, boekencarrousel, 15' vrij lezen … Ik denk wel dat ze het heel fijn vinden.

Ook techniek ontbreekt er bij ons niet. De leerlingen bogen zich over de volgende vraag : hoe krijg ik een lego-autootje vanzelf aan het rijden ? Ze kregen lego en een ballon ter beschikking. Zoeken maar … Mits enige frustratie is het hen toch allemaal gelukt. Besluit: lucht verplaatst zich.  Waar past men dit nog bij toe?  En opnieuw gingen ze op onderzoek uit.  Ze stelden vast dat de volgende toestellen deze techniek gebruiken: een haardroger, een fietspomp, een bladblazer, ….  Flink gewerkt jongens en meisjes. 

Geniet volgende week van de vakantie en … vergeet niet te lezen ….