Inloggen

04 oktober 2017 – Xanuul, het goede-baasjes-project

Op werelddierendag kregen we wel heel speciaal bezoek in de klas : Jitske en Floremie . Nee, het zijn geen nieuwe kindjes in onze klas ! Annick bracht Jitske en Floremieke mee om ons te leren hoe we op de juiste manier met honden moeten omgaan. Ja, ja, goed geraden dus: Jitske en Floremie zijn twee honden, 2 mooie, lieve, brave bearded collies.

Annick vertelde ons over hondentaal, wat en hoe een hond dingen duidelijk maakt! We leerden ook dat honden,net als wijzelf, gevoelens hebben, en hoe ze die laten zien. Honden mag je nooit zo maar gaan aaien, je moet altijd aan het baasje vragen of je de hond mag aaien en die zegt dan welk waar en wanneer en hoe je de hond mag aaien. Annick leerde ons ook hoe we moesten reageren als we door een vreemde hond worden benaderd. Uiteraard hoorde poep oprapen er ook bij ! Hoe gemakkelijk is dat met een zakje. Dus wat ons betreft : nooit meer hondenpoep op de stoep !!Wij weten nu hoe het allemaal moet 
Dank je wel voor jullie aanwezigheid Jitske, Floremieke en Annick.