Inloggen

1 maart ’19 – carnaval

 

 

 

 

 

 

28 februari ’19 – trefbal

Op 28 februari deed het 3de en 4de leerjaar mee aan het trefbalevenement. 
Voormiddag hebben we gestreden om een goed plekje te verdienen in de top 8.  
Het was een spannende strijd tussen 3A, 3B en het 3de leerjaar van Wiemesmeer.  
Hieronder enkele sfeerbeelden van deze spannende wedstrijden.  Vaak gelijkopgaand.
Er werd ook gelet op eerlijk spelen, 'fair play' zoals ze dat noemen.
Al bij al, een leuke, sportieve voormiddag.

Gekke maskers!

We leerden over Carnaval en waarom ze vroeger met Carnaval gekke maskers droegen.

Daarna maakten we zelf een eigen masker.

De resultaten zien er alvast geweldig uit.

 

  

Creatief in de keuken

Op voorhand namen de leerlingen allerlei materialen mee uit de keuken waarmee we creatief aan de slag konden gaan. De leerlingen maakten zelf foto's van etenswaren en objecten uit de keuken in combinatie met eigen tekeningen. Ze lieten zich inspireren door de illustrator  Kristian Mensa. Deze jonge illustrator uit Tsjechië brengt dagelijkse voorwerpen en etenswaren tot leven door ze te combineren met illustraties. Dit levert vaak grappige combinaties op.
 

De foto's werden gemaakt met een fotocamera. Nadat de leerlingen de foto's hadden gemaakt, mochten ze deze overzetten op de computer.

Dit zijn alvast enkele resultaten.

Winterse ontmoetingen

De leerlingen uit het 3de leerjaar hebben leren acteren zonder klank. Ze moesten een winterse ontmoeting zo goed mogelijk uitbeelden en hierbij mochten ze enkel gebruik maken van hun mimiek en lichaamshouding.

Enkele leerlingen gebruikten attributen om hun toneeltje levensecht te maken. Zo kozen Daan en Mathis J. ervoor om een skilift na te bouwen en gebruikten Roos, Anaïs en Shanaya papier als sneeuwvlokjes.

14/01/2019 – Muziekinstrumenten uit afval

Tijdens de taalles leerden we al eerder over wat er zoal op of onder de grond ligt.

Soms vind je er jammer genoeg afvalmateriaal terug die de mensen achterlaten. 

Wij bedachten een geniaal idee om op een creatieve manier het afval te verwerken. We maakten er namelijk muziekinstrumenten van om er nadien een echt klankspel van te maken.

15 januari ’19 – brood bakken

Naar aanleiding van ons thema 'kok voor een week' tijdens de lessen W.O. zijn we brood gaan leren bakken in Pietersheim. 
Wat was dat leuk.  Eerst kregen we uitleg over hoe de bakkers aan hun meel komen.  Dat begint allemaal bij het zaaien van het graan op de akkers van de boeren.  
Er komen heel wat behandelingen aan te pas voor we zuivere bloem hebben om brood mee te bakken. 
Dan mochten we eindelijk onze handen vuil maken en alle ingrediënten onder elkaar gaan mengen en dan maar kneden, kneden, kneden, …..
Alles de oven in en wij mochten eventjes gaan ontspannen op de speeltuin en een kijkje gaan nemen bij de diertjes van de kinderboerderij. 

Een half uurtje later waren onze broodjes gebakken en kregen we ze mee naar huis.

Wie het brood zelf nog een keertje wil bakken kan het recept vinden tussen de foto's.  Er staat ook een recept tussen voor havermoutkoekjes.

7 januari ’19 – prins carnaval ‘Liam’

Vandaag kwam Liam van 5B in onze klas op bezoek in een wel heel speciaal kostuum. 
Hij is dit jaar prins carnaval van Lanaken.  
Proficiat Liam! 

20 december ’18 – in de techniekklas

Tijdens de lessen W.O. zijn we deze week bezig geweest rond tandwielen en riemoverbrenging.  Hoe draaien die, waar dienen die voor, waar vinden we ze overal in terug, …..?

De leerlingen waar zeer geïnteresseerd en waren heel aandachtig per 2 aan het onderzoeken en aan het experimenteren.
Als laatste moesten ze 2 of 3 dansers volgens een bepaalde draairichting laten bewegen en hebben ze zo een beetje het scenario van 'so you think you can dance' nagebootst. 

13 december 2018 – 3A brengt het kerstspel tot leven in het rusthuis Oosterzonne

Op donderdagnamiddag trokken de leerlingen van 3A met hun juf naar het rusthuis. Traditiegetrouw voerden ze  voor de bewoners van het rusthuis het kerstspel op. Tussen de bewoners bewogen plots Maria en Jozef, een schare engelen, herders met hun schaapjes ,stoere soldaten en echte koningen . Het leek allemaal heel echt, zo goed vertolkten de kinderen hun rol . De bewoners genoten ervan. Na het spel werd er een lekker stukje ijsstronk gesnoept en daarna hebben de kinderen samen met de bewoners kerstliedjes gezongen. Elke bewoner kreeg ook een zelfgemaakte kerstkaart. Zalig kerstfeest aan alle bewoners van Oosterzonne