28 september ’20 – verkeer

Kinderen in het verkeer.  Ook in het 3de leerjaar leren we heel wat over het verkeer. 
De verschillende soorten verkeersborden komen ook aan bod.  Vandaag ging het over de gevaarsborden.  
De kinderen werden verdeeld in groepjes.  In elk groepje werd er iemand de tutor.  Wanneer er doorgeschoven werd, bleef de tutor zitten om de nieuwe leerlingen in het groepje wat meer te vertellen over de onbekende verkeersborden. 

 

30 september ’20 – lego wedo

Elk jaar opnieuw krijgen we de koffers van lego-wedo.  Hierbij krijgen de kinderen de kans om niet alleen met de lego te bouwen, maar deze ook nog te leren programmeren met een chromebook. 

25 september ’20 – schetsen van kamerplanten

Schetsen, dat kan ik niet juf!  Natuurlijk wel.  Met de nodige uitleg over het gebruik van je potlood bij het schetsen, gingen ze aan de slag.  Hier enkele sfeerbeelden. 

18 september ’20 – Land Art

Vrijdagnamiddag, mooi weer, de gelegenheid om een buitenactiviteit te organiseren.  (zeker in deze coronatijden)
Land-art!  Na het bekijken van een PPT met foto's van Land-art en de bespreking hiervan zochten de kinderen allerlei materiaal bij elkaar rond het schoolgebouw. (eikels, vruchtjes, bladeren, stenen, … )
Per twee gingen ze aan de slag op het grasveld achter de Pastorij.  Wat een natuurtalentjes hebben we dit jaar weer in de school.  Er waren echte kunstwerkjes te zien.  Oordeel maar zelf. 

september 20

Hallo allemaal,

We zijn ondertussen goed gestart. Gelukkig zijn de maatregelen rond corona niet meer zo streng. We letten er wel goed op dat de handen ontsmet worden en ook regelmatig gewassen worden.

We zijn met 15 in de klas, dus een heel fijn aantal.

Regelmatig sturen we foto's en laten we iets weten vanuit onze klas.

Groetjesheart