Inloggen

1 april ’19 – aprilvissen en parkbezoek 3B

1 april, kikker in je bil 🙂 hahahahaha.
De kinderen hadden er zin in om de juf vandaag eens beet te nemen.  Louise begon met een water-spuitende ring.  Het gezicht van de juf was gedoopt voor de rest van de dag.  Dan hebben ze nog mijn stoel nat gemaakt.  Gelukkig ben ik er niet op gaan zitten.  Ik had hun grapje wel door.  Ze konden het niet verbergen dat er weer wat op komst was. En als laatste grapje hadden ze ook nog mijn muis van de pc afgeplakt zodat die niet meer reageerde op het scherm.  Wat vervelend toch 😉 

Namiddag zijn we met een nieuw thema begonnen voor W.O.  "het park".
We zijn dan eens gaan kennismaken met een park wat heel dicht bij de school ligt nl 'de Dorper Bemd'.  Hier moesten de leerlingen per 3 een vragenlijst oplossen.  De tijd was helaas redelijk kort maar we gaan zeker nog eens terug naar dit mooie park. 

5 april ’19 – techniekles: de uitkijktoren

Tijdens deze techniekles gaan de leerlingen een uitkijktoren ontwerpen waarbij ze rekening moeten houden met 2 criteria: nl. de hoogte van de toren en de stevigheid.
In het 2de leerjaar hadden de leerlingen geleerd dat een driehoek bouwen veel steviger is dan een rechthoek of een vierkant.  Toch hebben ze tijdens het creeëren van de toren daar weinig rekening mee gehouden.  Tijdens de bespreking konden we duidelijk zien dat de ene toren al steviger was dan de andere.  Rarara…. waar lag dat dan aan??? 🙂 

Hier enkele sfeerbeelden en de resultaten. 

2 april 2019 – lentelandschap in de stijl van Kandinsky

1 maart ’19 – carnaval

 

 

 

 

 

 

28 februari ’19 – trefbal

Op 28 februari deed het 3de en 4de leerjaar mee aan het trefbalevenement. 
Voormiddag hebben we gestreden om een goed plekje te verdienen in de top 8.  
Het was een spannende strijd tussen 3A, 3B en het 3de leerjaar van Wiemesmeer.  
Hieronder enkele sfeerbeelden van deze spannende wedstrijden.  Vaak gelijkopgaand.
Er werd ook gelet op eerlijk spelen, 'fair play' zoals ze dat noemen.
Al bij al, een leuke, sportieve voormiddag.

Gekke maskers!

We leerden over Carnaval en waarom ze vroeger met Carnaval gekke maskers droegen.

Daarna maakten we zelf een eigen masker.

De resultaten zien er alvast geweldig uit.

 

  

Creatief in de keuken

Op voorhand namen de leerlingen allerlei materialen mee uit de keuken waarmee we creatief aan de slag konden gaan. De leerlingen maakten zelf foto's van etenswaren en objecten uit de keuken in combinatie met eigen tekeningen. Ze lieten zich inspireren door de illustrator  Kristian Mensa. Deze jonge illustrator uit Tsjechië brengt dagelijkse voorwerpen en etenswaren tot leven door ze te combineren met illustraties. Dit levert vaak grappige combinaties op.
 

De foto's werden gemaakt met een fotocamera. Nadat de leerlingen de foto's hadden gemaakt, mochten ze deze overzetten op de computer.

Dit zijn alvast enkele resultaten.

Winterse ontmoetingen

De leerlingen uit het 3de leerjaar hebben leren acteren zonder klank. Ze moesten een winterse ontmoeting zo goed mogelijk uitbeelden en hierbij mochten ze enkel gebruik maken van hun mimiek en lichaamshouding.

Enkele leerlingen gebruikten attributen om hun toneeltje levensecht te maken. Zo kozen Daan en Mathis J. ervoor om een skilift na te bouwen en gebruikten Roos, Anaïs en Shanaya papier als sneeuwvlokjes.

14/01/2019 – Muziekinstrumenten uit afval

Tijdens de taalles leerden we al eerder over wat er zoal op of onder de grond ligt.

Soms vind je er jammer genoeg afvalmateriaal terug die de mensen achterlaten. 

Wij bedachten een geniaal idee om op een creatieve manier het afval te verwerken. We maakten er namelijk muziekinstrumenten van om er nadien een echt klankspel van te maken.

15 januari ’19 – brood bakken

Naar aanleiding van ons thema 'kok voor een week' tijdens de lessen W.O. zijn we brood gaan leren bakken in Pietersheim. 
Wat was dat leuk.  Eerst kregen we uitleg over hoe de bakkers aan hun meel komen.  Dat begint allemaal bij het zaaien van het graan op de akkers van de boeren.  
Er komen heel wat behandelingen aan te pas voor we zuivere bloem hebben om brood mee te bakken. 
Dan mochten we eindelijk onze handen vuil maken en alle ingrediënten onder elkaar gaan mengen en dan maar kneden, kneden, kneden, …..
Alles de oven in en wij mochten eventjes gaan ontspannen op de speeltuin en een kijkje gaan nemen bij de diertjes van de kinderboerderij. 

Een half uurtje later waren onze broodjes gebakken en kregen we ze mee naar huis.

Wie het brood zelf nog een keertje wil bakken kan het recept vinden tussen de foto's.  Er staat ook een recept tussen voor havermoutkoekjes.